reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

TSH dla kobiet z chorą tarczycą i starających się powinno być nawet poniżej 1.
Jak przeliczyłaś ft3 i ft4 na procenty, to one powinny być oba na poziomie mniej więcej 60%. Podobno wtedy osoby z chorą tarczycą odzyskują równowagę.
Ja będę szczęśliwa jak moje ft4 przekroczy 50%. W ciąży było -3% a teraz 11%, więc rośnie.
Hmm.. A z wyników widać czy mam chora tarczyce? Skąd to mam wiedzieć?
Wiesz, lekarz internista spojrzał na wyniki, mieściły sie w normach to powiedział ze jest ok..
A jednak ft4 mam za niskie...

reklama
Strawbelka jest jeden problem te dane są z 2004, więc brałabym to z dystansem.
Ja się boję szczepień, bo mam stwardnienie rozsiane, co jak wiadomo jest chorobą autoimmunologiczną i nie wiem czy mnie nie trzepnie jakiś konkretny rzut

Teczowa ja tez sie boje szczepien bo mam Hashi, a podobno jak sie ma jedna chorobe autoimmunologiczna, to duze szanse ze za chwile pojawi sie druga.
Swoja droga ja mam Hashi, ale ANA2 ujemne, a nie powinnam miec ich przy Hashi dodatnich?

Hmm.. A z wyników widać czy mam chora tarczyce? Skąd to mam wiedzieć?
Wiesz, lekarz internista spojrzał na wyniki, mieściły sie w normach to powiedział ze jest ok..
A jednak ft4 mam za niskie...

Z Twoją tarczycą nie jest jeszcze aż tak źle, ale dla pewności zrobiłabym jeszcze badania przeciwciał antyTPO i antyTG, poziom ferrytyny, b12 i d3 i usg tarczycy i skonsultować wyniki z dobrym endokrynologiem.

Beatka mi w kazdej ciazy pojawiala sie opryszczka, na ktora P. dermatolog rozpisala mi mocna kuracje Hascovirem i tym razem byl spokuj. Jak jest z afta to nie wiem.
Teczowa na iherb zamawialas? mi tez szybko przychodzilo, super! powodzienia!
Doris halooo ;-)

reklama
Do góry