Czesc Dziewczyny
Nie mam czasu ostatnio na pisanie. Chyba nawet trudno byloby mi wszystko nadrobic
W poniedzialek bylam na tescie obciazenia glukoza - nic z niego nie wyszlo.
To znaczy - nie z wynikow, a z samego badania. Nie dalam rady

Dano mi max 10 min.na wypicie tego ohydztwa, a ja nawet w polowie po tym czasie nie bylam
Zglosilam to do ambulatorium, to lekarz powiedzial, ze moge dostac lek antyymiotny. Musialam sie natlumaczyc, ze to nic nie da, bo nie o wymioty chodzi. Zaczelam sie trzasc na calym ciele, okropne uczucie.
Czekam na telefon od lekarza, prawdopodobnie bede miala mierzyc cukier przez tydzien jak przy cukrzycy. Maja dac znac do 16-tej.
O ubrankcah sie nie wypowiem, choc to znakomity temat... Jakos sie nad tym nie zastanawialam, choc ile czytalam o fabrykach w Bangladeszu!
Zreszta, ubranek jeszcze nie kupuje, bo zakupy planuje zrobic w Polsce.
Venicee - zdrowka dla synka! Przykro czytac, sama po szpitalu tez bym nie chciala latac.
Julka, jak samopoczucie?
Agnesdem, 15 lat to w tych krajach juz dorosle osoby.. W fabrykach pracuja dzieci, po 8-10 lat itd... Ale pociesze Cie - duzo ciuchow projektantow tez produkuje sie w fatalnych warunkach, a za metke jednak placi.
Iwona, nie tylko kawusie

A plantacje kakao ?! Na wybrzezu Kosci SLoniowej, to glownie male dzieci pracuja na plantacjach. A banany ?!
Czasem wybieram produkty fair trade, ale nie zawsze i ceny bywaja zaporowe,
Dziewczyny z Wroclawia ( i okolic ) -
agnesdem,
ewjaa - nie wiem, kto jeszcze z Wroclawia ?! Tak sobie pomyslalam, czy nie fajnie byloby zorganizowac jakiegos spotkania ?!
Rozwazam wyjazd na Wielkanoc, a jesli nawet nie, to na pewno niewiele pozniej.. Bede min.tydzien i pomyslalam, ze moze fajnie byloby zawiazac takie kontakty - tez na przyszlosc

Moglybysmy wybrac jakies przyjemne miejsce w rynku, lub okolicach ? Jakies lody, albo koktajl ? Co Wy na to ?