reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A może uda się za 1 razem ? ;) Zawsze trzeba pozytywnie myśleć. Tak naprawdę to oczekiwanie na stymulacje to nic w porównaniu z czekaniem na wynik bety po transferze. To jest najgorsze 10 dni katorgi, nie wiadomo co ze sobą zrobić.
No mam nadzieje ze za 1 razem i bliźniaki nauczyłam się juz czekać oprócz czekania na in vitro jestem szczęśliwa ciesze się życiem .Kiedyś miałam opsesjie chce dziecko to były jedyne moje myśli w głowie dziecko dziecko i byłam nieszczęśliwa sfrustrowana nic mnie nie cieszyło . Teraz nadal chce, bardzo chce ale jestem pogodzona z tym ze może się nie udać i napewno nie na jutro zrobię wszystko co mogę ale. ...... pewnych rzeczy nie przeskocze.

Ostatnia edycja:
To ja wam powiem że nie zaszlam w ciążę za pierwszym razem ale jakoś tak wszystko mi bardzo szybko zlecialo. Stymulacje zaczęłam we wrześniu a w listopadzie już miałam szczęśliwy transfer. Dodam że to był trzeci. Miałam transfery cykl po cyklu . 2 ciaze biochemiczne i 3 się na szczęście udała.

U mnie też za 3 razem się udało :) też we wrześniu zaczęłam stymulację 15, a 30 miałam szczęśliwy traf :D

annemarie - jak dobrze pamiętam zdecydowałaś się na komórkę dawczyni, dla mnie to dowód miłości ;-)

No to tak naprawde dowod milosci mojego meza do mnie,bo to on mial opory. Na szczescie po wizycie w klinice wszelkie pytania i zastrzezenia zniknely i teraz obydwoje juz nie mozemy sie doczekac:-D

Czesia wiesz jak to w PL jest prawnie rozwiazane??? jak dziecko ukonczy 18 lat to ma prawo sie dowiedziec kto jest genetycznym rodzicem???? Szukam i nie moge znalezc konkretow.

Ja w pierwszej ciazy jak zachorowalam to tak: litrami wrecz pilam wode z miodem i cytryna (to bardzo szybko postawilo mnie na nogi), do tego herbatka z sokiem malinowym (domowym, od babci), kanapki z czosnkiem i syrop dla ciezarnych. Pomoglo :-) :-) :-)

Laski dzwonilam do lekarza, pogratulowal, usg za 3 tyg!!! <dopiero>
Skoro wyszly mi 3 pozytywy, nie musze robic bety, w razie bolow nospa, magnez. Caly czas lutinus.

Moj ost zarodek sie nie zamrozil :'(

Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac o picie kawy, pije 1 dziennie. Nadal moge??

Mi na początku ciąży odradzano picie kawy, jeśli nie muszę to lepiej odstawic ;) zaczęłam po mału popijac chyba w trzecim miesiącu ;)
i to tak sporadycznie, najpiejw chyba jedną na prawie tydzień.
A jakiś czas temu kuzynki przytargały mi taki wynalazek jak MAMA COFFE :) co prawda koło kawy to toto nawet nie stało ale co tam :p przynajmniej chlupię ją bez wyrzutów.

No to tak naprawde dowod milosci mojego meza do mnie,bo to on mial opory. Na szczescie po wizycie w klinice wszelkie pytania i zastrzezenia zniknely i teraz obydwoje juz nie mozemy sie doczekac:-D

Czesia wiesz jak to w PL jest prawnie rozwiazane??? jak dziecko ukonczy 18 lat to ma prawo sie dowiedziec kto jest genetycznym rodzicem???? Szukam i nie moge znalezc konkretow.

To żeś zadała pytanie, cholera jakbym miała za mało problemów to teraz jeszcze o tym będę myśec.
Nie mam pojęcia :(
Za to wyczytałam jakieś durnoctwa odnośnie tego że rządzący ciemnogród chciał wprowadzic żeby informacja o in vitro szła za dzieckiem do urzędu stanu cywilnego...ale się naryczałam.
Pytałam o tą głupotę ostatnio jak byłam u lekarza, powiedzieli mi że to bzdura. Ta informacja zostaje w szpitalu, i nigdzie dalej nie lezie.

To żeś zadała pytanie, cholera jakbym miała za mało problemów to teraz jeszcze o tym będę myśec.
Nie mam pojęcia :(
Za to wyczytałam jakieś durnoctwa odnośnie tego że rządzący ciemnogród chciał wprowadzic żeby informacja o in vitro szła za dzieckiem do urzędu stanu cywilnego...ale się naryczałam.
Pytałam o tą głupotę ostatnio jak byłam u lekarza, powiedzieli mi że to bzdura. Ta informacja zostaje w szpitalu, i nigdzie dalej nie lezie.
ooo, ja o tym nie słyszałam... Ciemnogród coraz co gorsze rzeczy wymyśla, tragedia co oni wyprawiają!! I dobrze lekarz Ci powiedział, bo to jest tylko informacja dla Was i lekarza. Czytam ta Twoją wiadomość i nie mogę uwierzyć. No ale na szczęście to jest bzdura :)

reklama

No co Ty będziesz mówić dziecku ze jest z jajka innej kobiety.??

Do góry