reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny które miały hiperke, ile to trwało? Bo chyba oszaleje. Przy każdym ruchu czuje jak mi macica pływa :angry::no:
Ja tydzień miałam taki, że nie chciałabym tego powtarzać. Po tygodniu już wracałam powoli do normalności. W dniu punkcji chyba przekonałam się w jakimś stopniu o tym jak wygląda ból przy porodzie, przy każdym siku, tak bardzo bolał dół brzucha że praktycznie wyrwałam umywalkę ze ściany, bo tak ją ściskałam:) a ze piłam dużo, to wizyty w wc tez były częste. Później zaparcia, brzuch jak do porodu, plus 3 kg, mordęga.

:( :( właśnie przeczytałam
Zastanawiam się ile w tym jest prawdy. Ale również zastanawiam się czy jeśli rzeczywiście tak było to jeśli nie chciała dziecko mogła oddać do adopcji, a nie od razu usuwać. Przeraża mnie to wszystko co siedzi w głowie takiej kobiecie... :(

Mnie też i to strasznie :( u nas w rodzinie dziś pewien Maluszek powiększył grono aniołków ;( Maluszek, o którego wszyscy się bali i chcieli żeby dał radę. Walczył o siebie 5 tygodni, a dziś mu się nie udało ;(
Jedne zabijają bez mrugnięcia okiem, a ty widzisz :(

Dziewczyny czym sie rozni krotki protokol od dlugiego.
Krótki protokół rozpoczyna się już 2-3 dnia cyklu i trwa aż do uzyskania odpowiedniej wielkości pęcherzyków ( u mnie trwał ok 14 do punkcji)
Długi protokół trwa dłużej i zaczynasz od zażywania tabletek antykoncepcyjnych, żeby wyciszyła się praca jajników i przestały wydzielać się własne hormony. Czas trwania w zależności od efektu i wielkości komórek - ok 5-8 tygodni
To taka mini wersja protokołów. Wiem, że Hess w słowniku in vitro opisała długi protokół :)

Dziewczyny jeśli coś źle ujęłam to poprawiać, krzyczeć na mnie :D :p

reklama
I zostało Ci 10 zarodków z 3 stymulacji ? i jesteś w bliźniaczej ciąży a z tych pierwszych stumulacji nie v rozmrażały v się ? Bo mi tu kalkulacjie się nie zgadzają:rofl:
Jakaś Ty sprytna dziewczynka ;) dobrze kalkulujesz tylko sytuacja jest inna, niestety.
Po pierwszej i drugiej próbie nie mieliśmy mrozaczków. Ani jedna Kropka nie wytrwała tak długo.
Przy ostatnim podejściu z 12 kom zapłodniło się 11. Z tych jedna zdegenerowała na drugi dzień, potem chyba dwie się zatrzymały i jeszcze jedna odpadła. Ogólnie podano mi dwa zarodki i 4 mamy eskimoski ;)
Jak wczytywałam się w wyniki nasienia to jakieś mega powalające nie były jak na moje oko, wręcz przeciętnie. Jednak nie znam się na tym :(

Do góry