reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe Mamy 2016

U mnie noc taka sobie. Spać, to może i spałam całkiem nieźle, ale wstawałam jakieś 5 razy na siku, co mnie skutecznie rozbudzało. Ostatecznie wstałam ok. 10, bo musiałam zaliczyć spacer z psem, którego mam teraz przez tydzień u siebie. Narzeczony jeszcze śpi:)

Malutka
- ty to widzę jesteś specjalistką od wyszukiwania różnych warsztatów, targów itp. :) Może napiszesz, co ciekawego było na tych warsztatach, na których wczoraj byłaś?

U nas w sumie cały ten weekend taki leniwy, wczoraj właściwie nic konkretnego nie robiliśmy, pojechaliśmy tylko w jedno miejsce pod Poznań obejrzeć szeregowce na sprzedaż i właściwie tyle. Wieczorem narzeczony złożył wózek i jakoś dzień zleciał. Na dzisiaj też nic konkretnego nie planujemy.
W ogóle jak tak wchodzę do pokoju, w którym aktualnie stoi łóżeczko, komoda, wanienka i wózek, to zaczyna do mnie docierać, że to już zaraz. I się stresuję. W ogóle cały ten poród mnie stresuje:/

Co do brzucha - ja nie mierzyłam, ale widzę, że też mi ostatnio strasznie urósł.
Kaylla szczerze to mi podobał się tylko wykład fizjoterapeuty Pawła Zawitkowskiego i ostatni wykład o pierwszej pomocy niemowlakom. Były jeszcze położne ze Szkoły Rodzenia "Położna z sercem" i dla mnie to było nuda, bo ja już w za bardzo zaawansowanej ciąży, żeby o tym słuchać. Był pan z banku komórek macierzystych i był strasznie flegmatyczny, ja nie słucham nigdy o tych bankach, bo mnie to nie interesuje z tego względu, że mnie po prostu nie stać na to. Jeszcze kobieta z Chicco opowiadała o jakiś swoich produktach pod kątem wyboru do wyprawki. O takim łóżeczku dostawce opowiadała, to znajoma poszła się zapytać ile to kosztuje i gdzieś ok. 800 zł. A starcza na jakieś maks 4-5 msc, bo mała ta dostawka. Oczywiście stos makulatury był i jakieś próbki, w tym jak pisałam butelka, smoczek, skarpetki, próbki kosmetyków, woda do picia. Ale cała reszta to zbędna makulatura, która zaraz w domu poszła do kosza.

Gdzie byliście oglądać szeregowce? U nas coś niby też jest na sprzedaż, fajne te domki. Cena nawet nie najgorsza z tego co się orientuje.

reklama
Byliśmy w Miękowie, to jest zaraz obok Czerwonaka. Osiedle nazywa się Puszcza Zielonka, przy okazji obejrzeliśmy też drugie - Brzozowe Parcele. Ale na razie tylko oglądamy, pewnie i tak coś kupimy najwcześniej na przełomie roku, albo nawet dopiero za rok, bo chwilowo za dużo innych wydatków mamy.

Oo to jednak moje okolice :D Fajne są te w Miękowie, co nie?

Fajne:) Okolica też bardzo fajna, główny minus jest taki, że tam są kiepskie drogi, takie w ogóle nie utwardzone i pewnie też nie odśnieżane zimą, więc może być lekka masakra jak śnieg spadnie. Plus nie wszystkie te domki są już podłączone do kanalizacji, więc w wielu przypadkach w grę wchodzi szambo. Ale reszta jest spoko:)

Z tym odśnieżaniem to co roku jest taka lista pierwszeństwa. http://www.czerwonak.pl/upload/articles/2016/MIESZKANIEC/aktualnosci/tabelka_odsniezanie.pdf

Ale okolica super jest, to fakt, dużo terenów leśnych, ścieżek. Najgorsza jest jednak ta droga dojazdowa do miasta ;/ to jest dramat. Teraz jesr afera o to... Poznań nie chce wywiązać się z obietnicy. Ciekawe jak to wyjdzie w praniu.

Kiepsko się czuję dzisiaj, głowa mnie boli, nadal leżę w łóżku, laptop na kolanach. Mąż ogarnia łazienkę i wc, teściowa kuchnia to ja mogę sobie poleżeć.

Leniwa niedziela. Żeby jeszcze w łóżku leżeć :) idę coś zjeść. Słońce wyszło to jakiś spacer trzeba zaliczyć.

Witajcie :) wczoraj mialam paskudny dzien przelezalam praktycznie caly w lozku bez chceci na cokolwiek. Wieczorem zgaga i mnie dopadla ale jakos sie z nia uporalam. Noc dobra maz wreszcie dal mi pospac i nie chrapal :) :)
Wczoraj go podpytalam czy bylby zainteresowany ta ksiazka jak byc wystarczajaco dobrym tata i odpowiedz jego mnie zszokowala bo powiedzial czemu nie :D takze zamowie mu. :)
Obiadek sie robi a ja pije kawusie, cieszylam sie juz na slonce a tu zaczelo sie chmurzyc :(

reklama
A ja wróciłam właśnie ze spacerku - i bolą mnie uszy :( :( czapki nie miałam ale kaptur założony no i chyba mnie przewialo :/ ale pogoda faktycznie jest piękna -aż chce się już ten maj :)

Do góry