reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipiec 2016

To zalezy od kraju jaka jest zalecana dwaka witD u mnie nie jest zalecana w ogole.

Serio? To zalezy zapewne od naslonecznienia w danym kraju, w Grecji jest przeciez slonecznie przez ( chyba ?! ) wieksza czesc roku...

Tym bardziej dziwi mnie, ze w Danii, w ktorej slonca jest naprawde "jak na lekarstwo" zalecaja jedynie 400 IE.., gdy w Polsce oficjalne zalecenia to 1000 IE ( jesli nie 2000 - bo tak twierdza ale tego nigdzie nie moge znalezc ).

Co do chrztu.. Dobrze, ze w protestantyzmie nie ma takich regul. Dania jest krajem protestanckim i spora czesc rodziny m.jest niewierxaca - nie ma to znaczenia przy chrzscie zupelnie. ( tak poza tematem, bo w kk oczywiscie panuja inne reguly ).

reklama
ja musiałam mieć spowiedź do tego zeby być chrzestna a mieszkałam wtedy z moim, ksiądz nie chciał mi dać rozgrzeszenia. musiałam następnym razem o tym nie mówić. trudno. nie jestem przez to gorsza chrzestna. niestety prawa kościoła trochę nie są adekwatne do różnych sytuacji ludzi i pomimo że cześć juz chce iść do przodu to inni stoją w miejscu. w różnych krajach różne podejście a ta sama religia, jak to wyjaśnić i twierdzić że to podejście jest właściwsze? ważne aby nie krzywdzić drugiego człowieka i być dobrym człowiekiem. z resztą każdy żyję jak uważa. ale najbardziej śmieszą mnie panie które w pierwszych ławkach siedza a innemu by nóż w plecy wbiły. religia trudny i długi temat.

a poza tematem:) Zajrzałam na stronkę babyOno. Mają fajne rzeczy dla maluszka i dla nas. PO zarejestrowaniu pierwszy rabacik 20% i u mnie zakupki wyszły ponad 30 zl taniej. Przesyłka za free. Mają fajne majteczki bezusciskowe i kupiłam też pare rzeczy dla małego:) okrycie kąpielowe, ręczniczki etc:)

Nie boli, ale tam jest znieczulenie ogolne. Ze trzy dni plamilam i tez sie okropnie balam zasypiania ze z malym moze sie cos stac. Ty pewnie mialas dluzsza szyjke?
Ania tak jak ja mamy peesar nie szew... wiec inna historia zakładania...i w ogóle...do peesara co najmniej 25 mm szyjka jak mniej to szew zakładają...

Ja miałam na prawie 5 cm szyjkę założony ale to asekuracyjnie...przy bliźniakach jak widać.

Szew od peesara różni się tym że z peesarem nie trzeba aż tak się ograniczać jak przy szwie. Wiadomo oszczędzający tryb życia itd ale bez leżenia plackiem do porodu.

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Serio? To zalezy zapewne od naslonecznienia w danym kraju, w Grecji jest przeciez slonecznie przez ( chyba ?! ) wieksza czesc roku...

Tym bardziej dziwi mnie, ze w Danii, w ktorej slonca jest naprawde "jak na lekarstwo" zalecaja jedynie 400 IE.., gdy w Polsce oficjalne zalecenia to 1000 IE ( jesli nie 2000 - bo tak twierdza ale tego nigdzie nie moge znalezc ).

Co do chrztu.. Dobrze, ze w protestantyzmie nie ma takich regul. Dania jest krajem protestanckim i spora czesc rodziny m.jest niewierxaca - nie ma to znaczenia przy chrzscie zupelnie. ( tak poza tematem, bo w kk oczywiscie panuja inne reguly ).
dokładnie tak, ilość wit. D jest zależna od położenia geograficznego

Ja muszę brać 2000jm, ale to po pierwsze przez tarczycę a po drugie robiłam badanie i mam na granicy poziom D3.

Ja dziś wyjęłam płaszcze wiosenne i w żaden się nie dopinam bleh, dobrze, że mam taką narzutkę sportowa to jakoś przezyję.

No i mój syn zdał wszystkie egzaminy na pilota PPl, jeszcze tylko egzamin praktyczny i dalsze kształcenie. Zuch! :) Za trzy tygodnie kończy 18 lat ....

Ja muszę brać 2000jm, ale to po pierwsze przez tarczycę a po drugie robiłam badanie i mam na granicy poziom D3.

Ja dziś wyjęłam płaszcze wiosenne i w żaden się nie dopinam bleh, dobrze, że mam taką narzutkę sportowa to jakoś przezyję.

No i mój syn zdał wszystkie egzaminy na pilota PPl, jeszcze tylko egzamin praktyczny i dalsze kształcenie. Zuch! :) Za trzy tygodnie kończy 18 lat ....
Gratki dla syna!! Piękny powód do dumy :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

ja też ze względu na tarczycę biorę tyle co Ty,
gratki dla syna:)

ja musiałam mieć spowiedź do tego zeby być chrzestna a mieszkałam wtedy z moim, ksiądz nie chciał mi dać rozgrzeszenia. musiałam następnym razem o tym nie mówić. trudno. nie jestem przez to gorsza chrzestna. niestety prawa kościoła trochę nie są adekwatne do różnych sytuacji ludzi i pomimo że cześć juz chce iść do przodu to inni stoją w miejscu. w różnych krajach różne podejście a ta sama religia, jak to wyjaśnić i twierdzić że to podejście jest właściwsze? ważne aby nie krzywdzić drugiego człowieka i być dobrym człowiekiem. z resztą każdy żyję jak uważa. ale najbardziej śmieszą mnie panie które w pierwszych ławkach siedza a innemu by nóż w plecy wbiły. religia trudny i długi temat.
No właśnie bieżacy papież już nie ma nic przeciwko związkom partnerkim, przecież już na wstępie sam ochrzcił dziecko z takiego związku, niestety polski kościól nie nadąża..albo nie chce. Obyśmy nie stali się jakimś odłamem :( lepiej tego tematu nie ruszać, grzęski grunt ;)

reklama

gratki dla syna:) ehh ja płaszczyk zakłądam ale nie zapinam, byle do lata:D

Do góry