Ja ogolnie to az za duzo czulam,mialam hiperkeNo nie ma reguł. Ale czułas ten moment, czy zupełnie bezobjawowo zaskoczyło ?
reklama
Ewunka
Fanka BB :)
Wiem ze nie trzeba dlatego nie zamierzam . Tylko taka panuje tradycjiaNie trzeba nic nikomu udowadniać ani rodzic sn bez znieczulenia.

Ja wiem czy tradycja. Myślę, że to kwestia potrzeb i punktu widzenia.Wiem ze nie trzeba dlatego nie zamierzam . Tylko taka panuje tradycjia![]()
Widzisz ja bardzo bym chciała sn, ale strach o dziecko jest na tyle duży, że raczej się nie zdecyduje. Chyba, że przy porodzie byłby mój dr. A to nierealne.
Ewunka
Każdy ma swoje za i przeciw . Ja jestem za cesarkaJa wiem czy tradycja. Myślę, że to kwestia potrzeb i punktu widzenia.
Widzisz ja bardzo bym chciała sn, ale strach o dziecko jest na tyle duży, że raczej się nie zdecyduje. Chyba, że przy porodzie byłby mój dr. A to nierealne.
Ewunka
99.9 % moich znajomych koleżanek rodziło naturalne niektóre całkiem naturalnie 10% chciała cesarke ale nie dała rady załatwić .Każdy ma swoje za i przeciw . Ja jestem za cesarka
Właśnie u mnie w regionie ciężko jest "rodzic po ludzku".westaice, sn polecam, oczywisćie ze znieczuleniem. A dla komfortu załatwia sie położną i rodzi się "po ludzku"
Poród sn z mężem obok- najpiękniejszy moment w życiu! Od razu się rozczulam jak o nim wspomnę![]()
A lekarze i położne, które mają choć trochę podejścia nie pracują na porodowka ch.
Jeszcze wszystko przede mną.
Napewno będę z dr moim o tym dyskutować i jego zdanie opinia będę w dużej mierze brać pod uwagę
anika a ja zagrzebałam się w pieluchach. Nie mam głowy do niczego poza zielonymi kupkami, wysypkami i Bóg wie co jeszcze
Ale gadzina jest badzo pociesznym dzieciem. Rośnie jakna drożdżach, w końcu na hormonach chowany
zarcik oczywiście.. Ale jest naprawdę wielki:-) w każdym tego słowa znaczeniu. Non stop ma banana na twarzy, po mamusi to ma
Nova statystycznie zarodek jest gotowy do implantacji w 6 dobie po zapłodnieniu, czyli taka blastka implantuje(zaczyna bo proces trwa kilka dni) 1-2dni po transferze. Po pierwsze zarodek dochodzący do stadium blastocysty w 6 dniu po zapłodnieniu, czyli później, a wiec implantujacy się później. może to zrobić maksymalnie w 3 - 4 dpt. Późniejsze implantacje, w ogole o ile sa możliwe, bo okienko implantacyjne jest krótsze na cyklach stymulowanych, w większości kończą się porażką, ponieważ zarodek jest najprawdopodobniej genetycznie wadliwy, lub zaimplantuje się zle. Jeżeli to twój 6dpt blastocysty, to beta już powinna by wykrywalna we krwi. 90% takich ciąż kończy się sukcesem. beta jest produkowana dopiero od 24-48h to co chcesz czuc, jeżeli sa to bardzo niskie wręcz graniczne wartości:-) polec na krew 8-9dpt i się dowiesz:-) Ja w pierwszej ciąży miałam wszystkie objawy nawet plamienie implantacyjene - ciąza biochemiczna :-( Druga ciąża nic, w ogóle zadnych oznak i śpi obok mnie moje cudo:-)

Nova statystycznie zarodek jest gotowy do implantacji w 6 dobie po zapłodnieniu, czyli taka blastka implantuje(zaczyna bo proces trwa kilka dni) 1-2dni po transferze. Po pierwsze zarodek dochodzący do stadium blastocysty w 6 dniu po zapłodnieniu, czyli później, a wiec implantujacy się później. może to zrobić maksymalnie w 3 - 4 dpt. Późniejsze implantacje, w ogole o ile sa możliwe, bo okienko implantacyjne jest krótsze na cyklach stymulowanych, w większości kończą się porażką, ponieważ zarodek jest najprawdopodobniej genetycznie wadliwy, lub zaimplantuje się zle. Jeżeli to twój 6dpt blastocysty, to beta już powinna by wykrywalna we krwi. 90% takich ciąż kończy się sukcesem. beta jest produkowana dopiero od 24-48h to co chcesz czuc, jeżeli sa to bardzo niskie wręcz graniczne wartości:-) polec na krew 8-9dpt i się dowiesz:-) Ja w pierwszej ciąży miałam wszystkie objawy nawet plamienie implantacyjene - ciąza biochemiczna :-( Druga ciąża nic, w ogóle zadnych oznak i śpi obok mnie moje cudo:-)
A mowiac " spi" mamy na mysli niebywały sukces [emoji23][emoji23]anika a ja zagrzebałam się w pieluchach. Nie mam głowy do niczego poza zielonymi kupkami, wysypkami i Bóg wie co jeszczeAle gadzina jest badzo pociesznym dzieciem. Rośnie jakna drożdżach, w końcu na hormonach chowany
zarcik oczywiście.. Ale jest naprawdę wielki:-) w każdym tego słowa znaczeniu. Non stop ma banana na twarzy, po mamusi to ma
reklama
Emi a żebyś wiedziała, na początku to nie dało się spać. Krzykacz o 5.00 rano zasypiał i od 10.00 od nowa:-( a wszyscy mówili, że takie dziecie mi się trafilo.. Sama szukałam i okazało się ze ma nietolerancje laktozy, podalam delicol i pierwszy raz zobaczyłam jak mój syn się uśmiecha:-) miał chyba miesiąc a ja już byłam w akcie desperacji
a jak u was? trafil Ci się porządny okaz i spi 20h/dobe? czy raczej krzykacz jak mój? Ale jaki jest pocieszny teraz, gada do firanek:-0buehehe, ogólnie grucha jak gołąbek, ze wszystkiego ma ubaw - choroba szalonych noworodków. A jak namierzył cyca, to już mapy nie trzeba mu rysować taki akrobata, ze drogę do cyca znajdzie
ma dualizm ten mój syn, raz cyc raz butla i on se wybiera królewicz co dzisiaj chce
bo albo czeka na butle i krzyk ustaje w jej pobliżu, albo nawet do kuchni nie dojde bo się przysysa gdzie popadnie!!

Podziel się: