reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Badałam, 17oh progesteron.Właśnie endo mi wszystko zlecił, wszystko pięknie.
Robiłam wszystko co możliwe z takich badań, właśnie w tym sęk, że niczego nie można się czepić :(
no kur... czak jak genetyka jest ok, albo immunologia przeciwcała p/c jajnikowe/komórkowe itp.. niszcza oocyty chyba ale nie znam się:-( na immuno. A te dawki hormonów to w sumie 300 jednostek to bardzo dużo, może być tak jak z hess wysoki estradiol i niszczy oocyty.

reklama
do wyrażania opinii w taki sposób proszę się udać na inne forum. Poza tym proszę już nie obrażać innych forumowiczek, i do swoich "mądrych" opinii poproszę poparcie w postaci artykułów naukowych, jeżeli w ogóle maja cos wnosić. Z chęcią się z nimi zapoznam, z tego co wiem succes rate dla ciąży dwujajowej i jednojajowej jest zupełnie inny, no ale może cos ssie zmieniło.
Nie chodzi o to ze ktos uważa tak czy inaczej . Co piszą w 1 artykule czy 2 . Tylko hamstwo w jaki zostało napisane czyjeś zdanie na ten temat. Z ciąży bliźniaczej może być tylko tragedia i tak dalej ..........
O hamstwo i obłude niektórych osób i potem odwracanie kota ogonem. .....

zmienione odczynniki w PL i inny błąd pomiaru dlatego zmieniło się AMH kwalifikujące do MZ wzrosło z AMH 0,7 do 1,5 bo AMH na nowych odczynnikach jest wyższe.
Regułą jest spadek poziomu AMHwraz z upływem – jego stężenie w organizmach pań maleje w kolejnych latach ich życia. Jakiś czas temu zmieniły się odczynniki do wykonywania badania AMH i wyniki uzyskiwane we wszystkich laboratoriach były zawyżone w stosunku do poprzednio wykonywanych. Obecnie można wykonać tzw. test II generacji. Normą wciąż jest AMH w graniach 1,0 – 3,0 ng/ml.

Embriolog nOvum
Robie zawsze w jednym labo,roznica z 1.7 do 2.5 w przeciagu 6 miesiecy:-) :-) :-)

Badałam, 17oh progesteron.Właśnie endo mi wszystko zlecił, wszystko pięknie.
Robiłam wszystko co możliwe z takich badań, właśnie w tym sęk, że niczego nie można się czepić :(
no kur... czak jak genetyka jest ok, albo immunologia przeciwcała p/c jajnikowe/komórkowe itp.. niszcza oocyty chyba ale nie znam się:-( na immuno. A te dawki hormonów to w sumie 300 jednostek to bardzo dużo, może być tak jak z hess wysoki estradiol i niszczy oocyty.
Nie chodzi o to ze ktos uważa tak czy inaczej . Co piszą w 1 artykule czy 2 . Tylko hamstwo w jaki zostało napisane czyjeś zdanie na ten temat. Z ciąży bliźniaczej może być tylko tragedia i tak dalej ..........
O hamstwo i obłude niektórych osób i potem odwracanie kota ogonem. .....
Razem z Czesią stworzyłyście sobie kółko wzajemnej adoracji właśnie chodzi o to co piszą w tych artykułach skoro zaczyna brakować kultury w danej wypowiedzi. Nie wiem co Cię zabolało tak w wypowiedziach innych osób teraz to ty jesteś niekulturalna. Babo to jest Internet i każdy ma prawo pisać co mu się podoba i jak czuje. Nikt Cię personalnie nie obraził, a że ma inne zdanie niż ty , no cóż czas przywyknąć:-p Może warto jeszcze założyć że nikt nie miał złych intencji, bez względu na ton wypowiedzi, przecież siebie nie widzicie..

Razem z Czesią stworzyłyście sobie kółko wzajemnej adoracji właśnie chodzi o to co piszą w tych artykułach skoro zaczyna brakować kultury w danej wypowiedzi. Nie wiem co Cię zabolało tak w wypowiedziach innych osób teraz to ty jesteś niekulturalna. Babo to jest Internet i każdy ma prawo pisać co mu się podoba i jak czuje. Nikt Cię personalnie nie obraził, a że ma inne zdanie niż ty , no cóż czas przywyknąć:-p Może warto jeszcze założyć że nikt nie miał złych intencji, bez względu na ton wypowiedzi, przecież siebie nie widzicie..
W wypowiedzi 1 osoby .....
Zabolało mnie wypisywanie glupot
Ja blizniakom mowie kategoryczne nie.

Tylko tragedia z tego moze wyjsc. Po co ryzykowac? Wczesniactwo w takich ciazach to na prawde powszechna sprawa.

Lepiej po mrozaka wrocic. Wiadomo, jedna ciaza z blizniakami i juz glowy.... ale 2 chorych dzieci w domu? Koszmar.
Nie mam problemu ze ktoś ma inne zdanie w tej sprawie jednak mam problem jak ktoś głosi takie bzdury i mam prawo się z tym nie zgadzać .

reklama
Do góry