kto ze mną?![]()
ta warka za mną chodzi i chodzi, a jak jestem w sklepie to zawsze zapominam o niej! na zdrowie!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kto ze mną?![]()
Ja uważam, że jeśli ktoś lubi i przede wszystkim umie gotować i robi to dobrze, to dla niego thermomix jest tylko po to żeby zaoszczędzić czas, ale jeśli ktoś jest kuchennym "debilem" jak ja to robi to co mu ta maszyna nakazuje, wrzuca, ustawia magiczny przycisk i samo się dzieje, potem jak trzeba to do piekarnika i tyle. Przepisy w książce proste, tylko doprawiam po swojemu, bo mega jałowe.
No zdecydowanie przepisy robił maniak słodkiego! Jest ogień, właśnie na tym drinku się przejechałam kiedyś, robię tak jak w przepisie,a tu cukrówka mi wyszła. łeeeO tak... Soli zawsze za malutko, za to cukru sypie jakie 20-30% tego co w przepisie, ale to kwestia wyczucia i jest ok
Ja nawet lubie gotowac, ale jak mam recznie ugniatac np. Ciasto na pizze przez 10-15 minut to w TM mam to w 2 minuty zrobione.... Cudownie!![emoji3]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zakupów co prawda Ci nie zrobi, ale jest taka aplikacja, z której nawet korzystam, że wybierasz sobie potrawy np. na 3 dni, które będziesz gotować w nim, a on ci robi listę zakupów uporządkowaną działami w sklepie ;PNo dobra, ale w czym się różni gotowanie na parze w tm od klasycznego? Tutaj naprawdę chodzi tylko o czas?
Bo ja to bym chciała taki sprzęt cud, który sam zrobi zakupy i zrobi to na co mam ochotę czytając w moich myślach
Mąż przywiózł mi właśnie gofra z bitą śmietaną. Mniam
Na piwo nie mam ochoty.