reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Okropnie boli mnie brzuch.. Nie wiem czy to jelita, czy nerki promieniuja, czy to moze wyrostek, czy brzusio gdzie dzidziol mieszka.. Cholera nic nie wiem bo boli caly dół i nie moge wyczuc..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiesz co, myśmy tu już wszystkie miały znikające i nasilające się objawy i o niczym to nie świadczyło. Myślę, że nie ma się co przejmować.

Tak to wygląda, że przyjeżdżasz i powinni Cię przyjąć, choć słyszałam o przypadkach, że odsyłali do innego z powodu przepełnienia. U mnie to było trochę inaczej, bo po pierwsze ja wybrałam szpital ze względu na położną, którą sobie dodatkowo opłaciłam. Byłam już u niej wcześniej w tym szpitalu i które się dało papiery wypełniłyśmy wcześniej. Jak zaczęła się akcja, to zadzwoniłam do niej i ona już się mną na miejscu zajęła, bez formalności. Lekarka prowadziła ze mną wywiad podczas kiedy ja skakałam na piłce pod prysznicem. Ja w ogóle bardzo polecam rozwiązanie z prywatnie opłaconą położną. To daje bardzo duży komfort. Nie jest to mało pieniędzy, ale nie rodzi się codziennie. Lepiej mniej wydać na cała wyprawkę i opłacić sobie położną.

Z tym brzuchem, to przecież nie może boleć cały czas. U mnie ten ból przychodzi i odpuszcza na dzień dwa. Nie schizuj. To Ty tutaj miałaś być ta wyluzowana i spokojna. :happy:

Mnie wyszły przy synku i mam wrażenie, że do końca nie zniknęły. Teraz też są widoczne.
A kto ma linea negra? Ja w poprzedniej ciąży nie miałam i teraz też nie widzę nawet najmniejszego cienia, więc chyba też się nie pojawi.

To wszystko zależy od szkoły, bo u mnie właśnie było najwięcej o samym porodzie. Opieka nad dzieckiem, to były jedne zajęcia. Mieliśmy o objawach zbliżającego się porodu, bardzo dokładnie o przebiegu samego porodu z dokładnym opisem każdej fazy (wręcz było to tak, że położna opisywała przy ilu cm rozwarcia pojawiają się jakie charakterystyczne zachowania u kobiet i jak mężczyzna ma sobie z nimi dać radę), było o radzeniu sobie z bólem itp.. Były nawet filmy z porodów, żeby facetów psychicznie przygotować.

8 tyś to niedużo. My ostatnio za remont pokoju dziecięcego daliśmy ponad 5 tyś, a i tak jeszcze trzeba wykończyć wszystko. I nie mówię tu o koszcie remont+meble, tylko sam remont. Meble są jeszcze do kupienia.

Ja też mam astygmatyzm i -2,5 w jednym oku i -1,5 w drugim. Nawet się zastanawiałam po porodzie, czy wpłynął jakoś na mój wzrok, ale po badaniu okazało się, że wzrok mam identyczny jak przed porodem. A Ty poprzednie porody też miałaś sn? I co, pogorszył Ci się po nich wzrok?
Oj tak, ale mi z roku na rok pogarsza sie wzrok.. Taka wada.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale laski naprodukowalyscie :D

hej ja tak jak Czarownica czuje sie jak bym miala umrzec, leci 10 tydzien a ja czuje sie jakby to byl poczatek i ledwo co bym kreski zobaczyla, mdlosci sa z dnia na dzien sileniejsze i przyznajke sie, ze nie daje juz rady z nimi...czuje sie zle fizycznie i psychicznie i czekamm na ten 12 tydzien ktrory podobno jest magiczny by cos zjesc i nie miec smaku metali w ustach..
Creativo ja walczlam dlugo z tesciowa o dobre relacje i byl spokoj, do czasu az zaszlam, prosilam nie gadaj nikomu o mojej ciazy-nie posluchala, wie pol rodziny, ciagle gada, ze nie mma wymyslac ze mnie mdli bo to sa moje fanaberie..Tomek juz zrobil z tym porzadek...i po co ja sie staralam? chcialam dobrze i jak wyszlo? eeehh, szwagierki juz nie mam, ona slowem sie do mnie nie odzywa...ja to przezyje, mojemu Tomkowi ciezko

co do prezentu dla mamy-kosmetyk lub kwiaty, starczy w zupelnosci, na imieniny i Swieta sa drgie prezenty...
Ja czekalam na 12ty tydzien, a mam wrazenie ze wraz z rozpoczeciem go jest gorzej. Od paru dni czuje sie jak zwloki czlowieka, wczoraj mnie zmiatalo a dzisiaj to juz w ogole porazka. Nawet nie wiem ile razy bylam w WC. Czuje sie jakby sie zwarzyla od srodka :/ Jak tak dalej pojdzie to lece do lekarza po jakies czopki, bo powoli nie daje rady. Mecze sie sama ze soba.

Ja dostałam kopa energii . Samopoczucie mega dobre. Włosy i cera bardzo . Od kilku dni czuje się naorawde rewelacyjnie✌
Napawasz nadzieja!!! Mam nadzieje, ze i u mnie taki kop przyjdzie! :)

@joshi Sto lat kochana!!! Nudnej ciazy i ekspresowego, bezproblemowego finalu w grudniu :) :*

:) spodziewam się bliźniaków :) więc stres podwójny :) w piątek mam wizytę i już się nie mogę doczekać. Co do wagi to przytylam koło 1 kg. Mdłości miałam kilka razy a tak to tylko spać i leżeć :)

Witam nowa mamusie :) I gratuluje podwojnego szczescia! :)

Ja przytyłam okolo kilogram :) Chociaż waga mi sie zmienia w ciagu dnia kilka razy wiec trudno dokladnie określić.

Dziewczyny jutro mam usg i zaczynam sie strasznie stresować! :| Ostatnio widziałam maluszka w 6 tygodniu a teraz juz 12 i pól. Żeby tylko wszystko jutro wyszło dobrze... Ale to bedzie ulga
Kochana powodzenia jutro i dawaj znaki jak bylo! :) Jakbym mogla prosic o relacje jak to u nas przebiega, bede Ci mega wdzieczna, ja wizytuje za tydzien :) Nic sie nie denerwuj, tylko sie wyspij porzadnie. Kciuki sa!

@elifit zdrowka kochana!

witaminy? zalezy jakie planujesz. ja biore od poczatku a nawet kilka miesiecy przed ale ja z uwagi na tarczyce musze supelementowac jod i wit D no i jak kazda mama - kwas foliowy. Dobralam sobie zatem taki specyfik ktory ma to w zaleconych dla mnie ilosciach plus DHA bo tak mi doradzal gin. Teraz dodatkowo dodalam zelazo bo zapotrzebowanie na zelazo rosnie po 12 tyg (poki co co drugi dzien bo mam piekne wyniki).
wiem ze mamy maja rozne poglady na te wielowietaminowe cuda. sa opinie ze zwiekszaja przybieranie na wadze i ze po nich bardziej mdli (u mnie obie niepotwierdzone). sama bym sie zastanawiala jakby nie moja przymusowa suplementacja (ostatecznie uznalam ze lepiej brac 1 tab niz 3).

Hej dziewczynki. Wypadłam wczoraj z obiegu bo dostalam ten detektor i nie umialam znaleźć. Cholera co ja przeżyłam to masakra. Nie dalam sie panice i jeszcze raz sprobowalam dzis. I chyba znalazlam. To nie moj puls bo tak szybko to moje serducho nie bije:D juz mi lepiej normalnie. I moge wam sie pochwalic ze chyba czuje ruchy bo znalazlam go w tym miejscu co czuje bulgotki od ponad tyg. Boze jaka ulga. Ide do diabetologa zebrac opiernicz. Chowam ten detektor bo przez niego o mało nie zeszlam na zawał.

Hej mamusie
A ja sie obudzilam z bólem gardła i myśle co z tym fantem zrobić ... luby mnie chyba zarazil bo on z kolei z katarem lata
Co do czucia ja tez sie gorzej znowu czuje mam malo energi a wczoraj rano pierwszy raz wymiotowalam zwijalam sie jak kot ... pierwszy raz cos takiego mi sie zdarzylo i oby ostatni ... i to w dodatku na ostatniej prostej haha
Cos sie zle dzisiaj czuje ale to pewnie dlatego, ze wczoraj mialam intensywny dzien i teraz odreagowuje to wszystko.

Ja bym sie bala trgo detektora uzywac, ze dziecku cos zrobie a nie daj boze bym nie znalazla serduszka to bym to chyba rzucila o sciane nie nie nie to zdecydowanie nie dla mnie ... snilo mi sie, ze urzadzalismy pokoj dzieciecy piekny sen :)

reklama
Do góry