reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Gdyby nie planowanie ciazy to pewnie byłabym juz dawno na głodówce, mam obsesje na punkcie swojej wagi, bo 3 lata temu byłam naprawde dosc gruba- 20 kg wiecej i badzooo ciezko bylo schudnać, teraz mam obsesje na tym punkcie, tym bardziej, ze wiekszosc osob mowi, ze teraz fajnie wygladam.
Gosia moze nie trzeba bedzie juz zadnych mrozaczków trzymac :)
Mrozaki mialy byc na przyszlosc :) .no chyba ze morula tak da czadu w rozwoju ze az sie podzieli i beda blizniaki :)

reklama
Truskawko, dla zdrowej ciąży najlepiej jest mieć BMI w okolicach 20. Twoje jest coś koło 17,5. Norma jest 19-24. Poniżej 17 załamuje się układ hormonalny.
Dokładnie ja przy 19 BMI i wadze 62 przy 180 cm postanowiłam przybrać na wadze do BMI 20. Powiem jeszvze że starając się 3 lata o.ciaze udało mi sie zajsc w końcu naturalnie przy BMI 21 i wadze 71 więc cos w tymmusi być. Niestety była to ciąża pozamaciczna ale jednak ciąża. Schudnąć można zawsze przed ślubem schudlam 17 kg w.3 mc. Ale teraz najwazniejsze jest żeby się udało i żeby dziecko było zdrowe.

Tak były przedjadrza i koniec . Nie wiem czy we wszystkich 4 owocytach. ....
Najpierw miałam fostipur + Menopur i nie działo się nic .Zmienili na gonal i zadzialo się coś. .....
Miałam krótki protokół z anagonista
Już się pogubilam :laugh2: to w końcu dobrze czy źle. ?
Chcesz powiedzieć ze zabili mi prawy jajnik na zawsze. ? Że on już nigdy nie zadziała :errr::errr: :sad:

Do powodzenia in-vitro też jest potrzebna prawidłowa waga. Nie za dużo i nie za mało. O wagę będziemy się martwić po ciąży :) teraz trzeba mieć siłę żeby bobasy mogły rosnąć :)
No mi na 1 wizycie zapisywał bmi :eek:
U mnie nie przyznają refundacji jak jesteś za gruba lub za chuda :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Truskawko, dla zdrowej ciąży najlepiej jest mieć BMI w okolicach 20. Twoje jest coś koło 17,5. Norma jest 19-24. Poniżej 17 załamuje się układ hormonalny.

W UK nie przeprowadza in vitro dopóki BMI nie jest wlasnie w tych normach 19-24. jesli BMI jest nieodpowiednie to grozi to dużym niepowodzeniem i jeszcze przedwczesnym porodem dlatego tutaj nakazują przytyć lub schudnąć i dopiero wtedy rozpatrują ivf

Do góry