reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny
Krew oddana, wynik gdzies pewnie koło 13, ale chyba sprawdze dopiero koło 15 jak wróce do domu- jestem w pracy i nie chce wybuchnac płaczem. Moj m. nic nie wie, ze poszłam dziś na bete, powiem Wam, ze w domu w ogole o tym nie rozmawiamy, a jestem taka zła na niego, wczoraj sprzątałam, odkurzałam, myłam podłoge a ten sie gapił i nic mi nie pomogł :/ ale byłam wsciekła na niego. Mysle, ze on tez nie wierzy juz w kropka :(
Dzis słuchałam sobie rano zet gold a tam zawsze rano jest horoskop i dla mojego znaku zodiaku wróżbita Maciej przepowiedział wielkie zwycięstwo....zobaczymy :)
Beatko nozki do góry po transferze i niech kropeczek zostanie na 9 miesiecy :**
Tiutienka przykro mi kochana :(
Kochana nie przejmuj się. Faceci tacy są, uważają że my kobiety zniesiemy wszystko :/
Poza tym faceci nie potrafią tak jak my okazywać emocji,wiec może w ten sposób próbuje sobie z tym poradzić, szczególnie jeśli o tym nie rozmawialiscie.
Życzę Ci żebyś zrobiła mu dziś mega niespodziankę :) i sobie również :)
Niegdy nie przestawajcie wierzyć :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja już dziś po kolejnej wizycie u mojej ginekolożki. Jestem w 12dc, i zero nic nie widać :( wzięłam od początku cyklu siedem dawek gonalu 50 i 2 dawki menopura 75 , od dziś mam brać jeszcze 3 dawki 75 menopur i kontrol późnym wieczorem w poniedziałek. Ja się chyba nigdy nie doczekam jakiekolwiek pęcherzyka u mnie :( już nawet przyzwyczaiłam się leżąc u niej i patrząc w monitor gdy ona mówi " nic niestety, zero cicho, cisza itp" a potem wchodzę do samochodu i walczę aby nie uronić łez bo jednak do pracy trzeba jechać .... WRRRrrrr
Dziś przede mną kolejne wyzwanie, idę na wesele o 13 a o 18 mam dać dawkę menopuru:/ już widze jak w wc rozrabiam ten lek WRRRrrrrr . Mój mąż boi się już zadawać pytania "jak tam u lekarza?"
Mam tysiąc myśli, jedna mnie teraz zastanawia, czy będą mnie szprycować od poniedziałku dalej menopurem czy będzie trzeba zamknąć cykl i odczekać? I w ogóle kiedy należy podjąć decyzje o właściwym leczeniu do in vitro, już sama nie wiem do czego zmierza moje leczenie i jaka różnica jest przy in vitro ?
Pozdrawiam i życze owocnego dnia, ja tu będę z doskoku dziś

A ja już dziś po kolejnej wizycie u mojej ginekolożki. Jestem w 12dc, i zero nic nie widać :( wzięłam od początku cyklu siedem dawek gonalu 50 i 2 dawki menopura 75 , od dziś mam brać jeszcze 3 dawki 75 menopur i kontrol późnym wieczorem w poniedziałek. Ja się chyba nigdy nie doczekam jakiekolwiek pęcherzyka u mnie :( już nawet przyzwyczaiłam się leżąc u niej i patrząc w monitor gdy ona mówi " nic niestety, zero cicho, cisza itp" a potem wchodzę do samochodu i walczę aby nie uronić łez bo jednak do pracy trzeba jechać .... WRRRrrrr
Dziś przede mną kolejne wyzwanie, idę na wesele o 13 a o 18 mam dać dawkę menopuru:/ już widze jak w wc rozrabiam ten lek WRRRrrrrr . Mój mąż boi się już zadawać pytania "jak tam u lekarza?"
Mam tysiąc myśli, jedna mnie teraz zastanawia, czy będą mnie szprycować od poniedziałku dalej menopurem czy będzie trzeba zamknąć cykl i odczekać? I w ogóle kiedy należy podjąć decyzje o właściwym leczeniu do in vitro, już sama nie wiem do czego zmierza moje leczenie i jaka różnica jest przy in vitro ?
A probowaliscie stymulacji czymś innym? Z tego co czytałam to sporo dziewczyn pozytywnie reaguje na puregon. U mnie się uchowalo 9 jajeczka, 5 dojrzałych a 4 zapłodnione.
Nie wiem jaki dokładnie jest u was problem, ale może warto spróbować czegoś innego.
Gdzie się leczycie?

Nie martw sie...to bedzie dluzej trwalo bo jak dobrze pamietam masz pco ale w koncu jajeczko da rade. Jezeli ten cykl trzeba bedzie zakonczyc to lekarz przynajmniej na nastepny bedzie wiedzial jakich dawek i jakich lekow juz nie stosiwac. Ja np nie reagowalam na clostibegyt...merional i fisrimon. Zareagowalam dobiero przy 16 zastrzykach menopuru. Glowa do gory. Uwierz ze razem z lekarzem znajdziecie właściwą droge leczenia

A probowaliscie stymulacji czymś innym? Z tego co czytałam to sporo dziewczyn pozytywnie reaguje na puregon. U mnie się uchowalo 9 jajeczka, 5 dojrzałych a 4 zapłodnione.
Nie wiem jaki dokładnie jest u was problem, ale może warto spróbować czegoś innego.
Gdzie się leczycie?

u mnie problem to PCOS , leczę sie w ZiębaClinic w Katowicach , to mój pierwszy cykl z gonalem i menopurem
zapytam jej o puregon , gratulacje jajeczek

reklama
Nie martw sie...to bedzie dluzej trwalo bo jak dobrze pamietam masz pco ale w koncu jajeczko da rade. Jezeli ten cykl trzeba bedzie zakonczyc to lekarz przynajmniej na nastepny bedzie wiedzial jakich dawek i jakich lekow juz nie stosiwac. Ja np nie reagowalam na clostibegyt...merional i fisrimon. Zareagowalam dobiero przy 16 zastrzykach menopuru. Glowa do gory. Uwierz ze razem z lekarzem znajdziecie właściwą droge leczenia

:*

Do góry