reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2016

reklama
Lizzy_ u mnie karmienie 2 tygodnie temu i teraz wyglądają tak samo, mały wisi nawet 40 minut, jak zasypia to zabieram cycka, pospi nieraz z 5 minut i znowu chce. Na początku dużo połyka , później rzadziej, na początku mleko prawie samo leci i jest rzadsze do napicia się a później trudniej mu wyssac i jest już zmęczony to potrzebuje więcej czasu. Także pół dnia to u nas karmienie, nie powiem żeby mnie to cieszyło ale karmię.

Odnośnie podgrzewania mleka to nigdy nie podgrzewałam, ściągnięte trzymałam w temperaturze pokojowej do 4 godzin, tylko to bylo z córką, jesień, zima, teraz nie ściągam mleka, wywala cycka na dworze i karmię.

Spacery u nas są długie bo chodzę z córką od jednego placu zbaw do drugiego, do 4 godzin jesteśmy na dworze.

Lizzy, to dobrze, że poobserwowali i już jesteście w domku :) Pytałaś o długość cycania? Od 10-30 mint. Położna mówiła, że do 30 minut dziecko powinno się najeść, a potem to już wiszenie na cycku dla samego wiszenia. Staram się tego trzymać, ale wiadomo, że jak gorąco to i tak je częściej, a krócej.

Dziewczyny karmiące piersią... ile maluch był u Was przy cycu mając ok. 2 tygodnie żeby się najadł? Ja mam bardzo mało pokarmu, dokarmiam mm. Nie wiem czy jest możliwe, że kiedykolwiek Mały się naje tylko z cycka :( próbujemy jak możemy, walczę mimo niechęci syna-z butli mu leci łatwiej, ale ciężko nam idzie :(

Ja też nie wiem czy mój się najada z samego cyca, więc dokarmiam. Z butli je różne ilości (między 40ml a 100ml), więc mam nadzieję, że coś z tego cyca wyciąga. A na cycu u mnie to różnie wisi, czasem 10min i zasypia jak kamień, a czasem z godzinę karmię z obu piersi. Nie ważne jak długo ssie i tak potem chce butlę.

A ja dzis porownalam butelki lovi i avent, z aventu normalnie ciurkiem lecialo i jakby sie powietrze bokiem dostawalo, moze,stad te ulewanie i zloszczenie? Jutro mam zamiar kupic butle dr. Browns, podobno najlepsza na kolki iulewanie bo ladnie odsysa powietrze. A dzis podam mu z lovi i zobaczyny co bedzie, bo non stop mi ostatnio ulewa, laczywie je i ewidentnie lapie powietrze. A wy jakie macie butle? Jestem zla na avent, dziwota ze maly az sie dlawil

Ja na początku używałam butli Avent. Była koszmarna... mały krzusił się, mleko leciało mu ciurkiem z kącików ust, no i łapał masę powietrza. Miałam taka:
Link do: BUTELKA AVENT NATURAL 125ml - Sklep internetowy

Teraz używam butli anty-kolkowej MAM i sprawdza sie u nas rewelacyjnie:
Link do: MAM Baby - Butelka Anti-Colic, SAMOSTERYLIZUJĄCA, 160 ml - Nakina

Flamie identyczną mialam, poszla w kat, mialam w zapasie z lovi wiec teraz mu podalam lovi, nie ksztusil sie i nie wylewalo mu sie z ust, trochę mu sie ulalo ale zobaczymy jak bedzie w nocy. Jutro jade po pampersy, do apteki to i moze sie zdecyduje na jakas (podpytam w sklepach i aptekach,) najwazniejsze zeby nie lapal powietrza.

No mój wycyca w 10min co jest i potem już nie chce, daję butlę, bo sprawdzałam laktatorem i tam już nic nie ma. I tak ciągle. Mimo stymulacji... :(

Dziewczynki bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, oczywiście w taki upał nie będę mleka trzymać bez lodówki ale do 25 stopni może spokojnie stać myślę tę gdzinkę. PyTAM o to podgrzewanie bo szykujemy się do chrzcin i nie chcę w kościele cycem świecić a tak gdyby płakał np z pragnienia to dam mu z buteleczki.

Julka my mamy tę z avent i u nas jest ok ale on malutko pije z butelki, a jaki masz smoczek?

Ja mam taką. I ona ma małe dziurki i dlatego sie u nas nie sprawdziła moja np woli Aventu bo ma większe dziurki. Tą antykolkowa wam polecam jest w Rossmannie na promocji.
uploadfromtaptalk1469994835117.jpeg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1469994835117.jpeg
    uploadfromtaptalk1469994835117.jpeg
    48,9 KB · Wyświetleń: 436
BasiaJulia 5w1 i 6w1 sa platne, u nas 6w1 to ponad 200 zl
Lizzy u mnie mala jak jadla z cyca to jadla ponad godzine i slyszalam jak przelyka i po tej godzinie ja juz wycienczona a ona jeszcze chciala i tak jej dawalam. Teraz odciagam i jeszcze nie zaopatrzylam sie w elektryczny laktator to recznym sciagam ok 80ml z obu i ona to wypija i jeszcze musze jej mm dorobic... Ale moja to zarta.
Julka ja mam z lovi. Ja chyba jutro kupie z tomee tippee, ale myslalm tez o dr brownie tylko u mnie nie ma nigdzie w poblizu sklepu z tymi butelkami.
Wmazur a jaki masz laktator?
My pojechalisny dzis do znajomych na grilla tak na 3 godz i mala zjadla jak tylko przyjechalismy do nich 90ml mojego mleka i mm 60 ml... Spo do teraz... Powietrze i zarlo hehe

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karmię
Dziś w nocy pierwsza pobudka wcześniej to nie wróżę sobie dobrze... zawsze wstawała po pierwszej...eh

Do góry