Mój synek miał 3 latka jak byłam w ciazy z córeczka, i powiem Ci ze ja jemu powiedziałam ze będzie miał siostrzyczke jak juz brzuszek bylo widac i płeć znałam. Bo wiadomo dla takiego dziecka 1 dzien to długo o co dopiero parę tygodni. Na spokojnie go przygotowywałam ze będzie mial siostrzyczke, bardzo czekał na nią, i za każdym razem jak szłam do lekarza na wizytę to pytal sie kiedy lekarz wyciągnie dzidzie z brzuszka. Moim zdaniem nie ma co za szybko dzieciom mówić. Teraz juz mam większe dzieci syn prawie 9 córka 5 wiec jak się uda to powiem im po pierwssym usg jak będzie wszystko dobrze ze będzie dzidziuś. Stopniowo ich oswajam ze jeszcze kiedyś będą mieli braciszka albo siostrzyczke .Dziewczyny mam pytanie do tych które mają już dzieciaczki? Jak uważacie kiedy powiedzieć dziecku o ciąży? Moja Aurelka bardzo chce mieć rodzeństwo, najlepiej od razu siostrę i brata, ja jednak liczę na pojedyncza ciążei powiemy jej chyba jak juz ciąża będzie bardziej widoczna, będzie juz czuć ruchy. Jeszcze jest malutka i chyba cieżko jej będzie tyle czekać, zwłaszcza teraz jak dla niej nic się nie dzieje
![]()