reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny co robiłyście po transferze .... ??? Tak sobie przeszłyście do codzienności normalnie? Miejsca nie mogę sobie znaleźć ... Brzuch mnie boli bo mam lekka hiperke i trochę mi tchu brak. Wyszłabym z domu, chociaz do kina czy coś, ale każą mi w domu leżeć ... Ale czy to coś zmieni, niech się dzieje wola nieba... Hmm , oj to chyba niezbyt trafne w tej sytuacji przysłowie...
A jeśli juz o niebie wspomniałam to ... Czy dostaliście rozgrzeszenie przy spowiedzi jeśli jesteście katoliczkami??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ania, ja po pierwszym crio twardo leżałam w domu na L4 i praktycznie tylko leżałam - Beta 0.
Po drugim transferze przez tydzień pracowałam z domu a potem wróciłam normalnie do pracy - Beta 0.
Teraz jestem po trzecim transferze - miałam w sobotę, wiec sobota, niedziela, pon w domu bo święto ale gości mieliśmy, dzieciaki znajomych latały, psy szalały a ja sobie na kanapie polegiwałam troche. Ale od wtorku juz normalnie jestem w pracy wlaśnie żeby nie myślec. A że tyle się dzieje to nawet lepiej. Co prawda dzis planowałam wyjść ok 15, jest 18 a ja nadal siedze :) Jeżeli planujesz zostać w domu to dobra książka, seriale i zaciskasz nóźki. Trzymaj się :*

Kasiula, bardzo mi przykro :(

Ja już po wizycie. Estradiol 1300, progesteron 0,114, endometrium podobno dobre (nie wiem, ile ma). Lewy jajnik odpowiada gorzej- są 2 pęcherzyki po 15 mm i dwa mniejsze. Z prawym jajnikiem lepiej - 4 pęcherzyki podobnej wielkości i kilka mniejszych. Myślałam, że będzie lepiej, ale trzeba się cieszyć z tego, co jest :)
Strasznie mi już ciężko, ruchy sprawiają mi kłopot, ale coraz bliżej finishu.
Gosiu,wpisz mnie proszę na wizytę w sobotę - 20.08
Punkcja będzie w poniedziałek lub we wtorek - okaże się po podglądzie.

natula pisze:
Ivo, pomarzyć tywnie !!! Jesteś bardzo negatywnie nastawiona, a przecież już raz ci się udało. Trochę więcej wiary. Uwierz w swoje krosłabni po pierwwszystkieglacji miałam trzy zarodki 2* 2BB i 1BB niestety nie udało się. Przy drugiej stymulacji udało się uzyskać tylko jeden zarodek 2AB, ale bardzo w niego uwierzyliśmy i jest z nami, udało się ;)
Kochana,ale ty mialas blastocysty,a ja moge tylko o takich pomarzyc. Mialam tez rozmowe z embriologiem ,bardzo w porzadku. Wszystko mi wytlumaczyl. Nie owijal w bawelne,powiedzial, ze sa slabe. I ze to wszystlo zalezy jak sie trafi w procedurze z tym zarodkiem. Pytalam o otoczki tych zarodkow,sa cienkie. Tyle wiem.

A ja czekam na wizyte. Mialam wejsc pol godz temu a jeszcze 5 kobitek przede mna. Odebralam wyniki badan. 12 dc przed crio...estradiol 3555 progesteron 0.34. Dobrze czy nie?

A ja czekam na wizyte. Mialam wejsc pol godz temu a jeszcze 5 kobitek przede mna. Odebralam wyniki badan. 12 dc przed crio...estradiol 3555 progesteron 0.34. Dobrze czy nie?
Nue wiem niestety, jakie wartości powinny być przed crio. Progesteron moim zdaniem ok, estradiol wysoki, ale bierzesz estrofem, prawda? To pewnie dlatego. Daj znać po wizycie, jak poszło :)

reklama
Do góry