reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witajcie
Wendy super wieści [emoji106]gratuluje

Sarat no to super, spokojnej ciąży [emoji106]

Muszę poczytać żeby nadrobić [emoji16]

U mnie dziś 4 dc
W przyszłym tygodniu idę do ginki zobaczyć co się dzieje po tych plamieniach
No i mam bardziej obfitą @ niż zwykle [emoji37]
Ta luteina mi namieszała w tym cyklu że szok

"Nie pragnę wiele. Chciałabym tylko, by tym razem się udało. Tak dla odmiany."

reklama
Hej :-) :)
Staramy się z mężem o 3 dziecko. Mam już córkę - 10 lat i syna - 1 rok i 8 miesięcy.
Nasze starania nie są regularne, to przez to, że mąż pracuje w Niemczech i do domu zjeżdża co 4, 5 tygodni.
Ostatnio przyjechał 28 października a pojechał 1 listopada. Przytulanki były w nocy z 31.10 na 1.11.
Mam długie cykle - ostatni trwał 36 dni, a wcześniejszy 43.
Według aplikacji Mój kalendarzyk dni płodne miałam od 29.10 do 4.11 a owulacja była 3.11, chociaż wydawało mi się, że owu miałam wcześniej - 29.10.
10.11 zrobiłam pierwszego sikańca i wyszedł cień.
12.11 byłam na becie - wynik 19,52, a progesteron 20. Dzisiaj betę powtórzyłam - 36,47.
I nie wiem już co robić. Wyniki bety nie powalają, jak dla mnie za małe wartości, chociaż przyrost jest prawidłowy.
Może faktycznie owu była później niż mi się wydawało i stąd tak niska beta?
Chyba pozostaje mi w środę zrobić kolejną betę.
Osiwieję z nerwów :frown:

Wendy ciesze się ! Gratuluję.

Sarat ale super! Powiem ci ze udzielił mi się twoja obawa i też się o was martwiłam ale ważne że wszystko jest ok :)))

Ania byłam pewna że beta będzie wzrastać :)

Docia co u ciebie ?który dzień cyklu ?
Queen_b? Jest ok?
Bertha a u ciebie? Mikaduchna ?
Bulbasek o ciebie nie pytam bo wiem że ty w trakcie robótek jesteś ;) :D

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Zgadza się :) dzisiaj o Tobie myślałam, bo przez te ostatnie dni nie pisałaś i wywolalam Cię :)

Aleksandrax- u mnie kolejna @ 17 listopada.

Kobietki jak już pisałam idę 26 listopada do endo, w sobotę jadę na pobranie, muszę zrobić TSH, ft3, ft4, ATPo i ATg. Zastanawiam się również żeby zrobić sobie na własną rękę prolaktynę i progesteron. Jenak te chyba powinno robić się w którymś dniu cyklu???? Pomożecie w którym najlepiej??? Może jeszcze estrogen zrobić? Wolałabym już mieć te różne wyniki, bo może endo mi któryś zleci i co, znów czekanie do kolejnej wizyty. Nie byłam nigdy u endokrynologa. Nie wiem czego się spodziewać.

U mnie 3 dni przed @, ale od dziś zaczynam czuć pobolewające piersi i krzyż :( niestety....
Hej Gosia, progesteron warto zrobić w 22 dc. Jeśli potrzebujesz szybkiej porady, to mogę Ci polecić dr. Gawrysia - jest chyba najlepszy we Wrocławiu i nie musisz wybierać się osobiście, bo udziela porad internetowo, co w pilnych przypadkach b.ułatwia życie. Koszt konsultacji internetowej, to 80 pln- i możesz przesłać pytania i badania do oceny, a potem kontynuujesz korespondencję mailowo, aż do wyczerpania wątku już bezpłatnie. Ja mam Hashimoto i niedoczynność i korzystam z tego sposobu aby skonsultować wyniki. Co do badań, to w związku ze staraniami zlecił mi: LH, FSH, Estradiol, prolaktyna, progesteron, tsh, ft3, ft4 oraz AMH. Kazał zrobić w 22 cyklu. Jeśli chodzi o leki, to biorę euthyrox 50 1 tab codziennie. Pozdrowienia M.

1479102950-1d1mld.jpeg

Latarka chyba nie potrzebna co....po roku starań...[emoji3][emoji3][emoji3]w koncu ale jestesmy SZCZESLIWI

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluje!!!!!! :) :):):biggrin2:

Hej :-) :)
Staramy się z mężem o 3 dziecko. Mam już córkę - 10 lat i syna - 1 rok i 8 miesięcy.
Nasze starania nie są regularne, to przez to, że mąż pracuje w Niemczech i do domu zjeżdża co 4, 5 tygodni.
Ostatnio przyjechał 28 października a pojechał 1 listopada. Przytulanki były w nocy z 31.10 na 1.11.
Mam długie cykle - ostatni trwał 36 dni, a wcześniejszy 43.
Według aplikacji Mój kalendarzyk dni płodne miałam od 29.10 do 4.11 a owulacja była 3.11, chociaż wydawało mi się, że owu miałam wcześniej - 29.10.
10.11 zrobiłam pierwszego sikańca i wyszedł cień.
12.11 byłam na becie - wynik 19,52, a progesteron 20. Dzisiaj betę powtórzyłam - 36,47.
I nie wiem już co robić. Wyniki bety nie powalają, jak dla mnie za małe wartości, chociaż przyrost jest prawidłowy.
Może faktycznie owu była później niż mi się wydawało i stąd tak niska beta?
Chyba pozostaje mi w środę zrobić kolejną betę.
Osiwieję z nerwów :frown:

Zapomniałam dodać, że wg kalendarzyka @ ma być 17.11.
Może się pospieszyłam z tymi testami i niepotrzebnie panikuję.

reklama
Do góry