reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja do czytana polecam sagę arabska krew, arabska żona , arabska córka bardzo mnie wciągały. Muszę jechać do Empika coś kupić zamówiłam już jedna książkę ale wciąż czekam .
Co do opowiadania dziecku na pytanie odnośnie narodzin to niestety nie widzę żadnego, ładnego słowa na określenie żeńskich narządów :) wiec trzeba kolorować te opowiadania [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png
O tak zgadzam się arabska żona jest świetną książką

reklama
Kochane czy sa tu takie, ktore lubia czytac? Mozecie mi polecic cos ciekawego? Gatunek nie istotny.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Kocham czytać. Polecam Stephena Kinga, Chmielewską, Ziemiańskiego,
Teraz czytam serie sf Honor Harrington pozyczona od taty. Z takich o seksie czytałam kiedyś świetne historyczne romanse szkockiej autorki ale niestety nie pamiętam nazwiska.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

ostatnio chciałam sobie zamówić książkę odnośnie wychowywania dzieci i mój facet stanowczo mi zabronił [emoji58] Teraz go trochę rozumiem. Każdy z nas jest inny, a moje podejście do życia już wgl jest nietuzinkowe i zaraz zacznę sobie wmawiać że jestem złą mamą, bo mi zależy naprzyklad bardziej na zasadności moich dzieci niż na ich " przyjaznym podejściu do innych". Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi ? Takie książki jednak narzucają w jakiś sposób pewną wizie idealnie wychowanego dziecka. Więc zdecydowaliśmy że przeczytamy jedynie książki o niemowlakach i o opiece nad nimi, a wychowanie zostawimy dla siebie;)

w57vyx8dubspq12k.png

Zgadzam sie w 100%.
Nie czytam książek o metodach wychowawczych, nie wierzę w to że jest jedna złota metoda która "nauczy" dziecko spać, ładnie jeść i grzecznie mowić "dzień dobry". Nie można dzieci/ ludzi wrzucić do jednego wora i twierdzić że wszyscy sa tacy sami. Każdy jest inny!
Czytam książki ktore lepiej pozwalają zrozumieć dzieci, ludzi, stosunki w rodzinie, zwracają uwagę na to że każdy z nas jest inny, każdemu z nas należy sie tyle samo szacunku.

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

Ja nie biore lekow jeszcze bo nigdy nie mialam z tym problemu,a teraz powtorzr tsh bo pod koniec miesiaca mam wizyte u endokrynolog bo troche mi wyszlo wyzsze czyli 2,880.

uwo9dqk323h73wzt.png
Pamiętaj,że najważniejszym wyznacznikiem hormonów tarczycy są ft3 i ft4 a nie tsh,które w ciązy skacze,a poza tym nie jest to typowo hormon tarczycy tylko przysadki mózgowej ;) ponadto dla wykluczenia hashimoto-to zapalenie tarczycy ,często idzie w parze z niedoczynnością,można zrobić przeciwciała antyTPO i antyTG-ot taka ciekawostka ;)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny! Ja tak z doskoku Was czytam. Dopiero z pracy wróciłam:/ mam dzis już dosc pracy :( . Ale przyjemności po pracy tez beda bo na 18 umówione jestem z kolezankami na " piwo" hihi ja mam zamiar najeść sie jakiegos dobrego jedzonka popijając herbata ;D uwielbiam wyscia z moimi dziewczynami :D

Anulka ja greya mam w swojej biblioteczce i nie uwazam ze to wstyd [emoji3] czytalam z zapartym tchem wszystkie 4 czesci

Aaa ostatnio czytalam trylogie igrzyska smierci po prosty genialne!

oar8s65gmlqg37sx.png
A oglądałaś też film? Bo sie zastanawiam czy jak już oglądałam filmy to czy książki mnie wciągną. A chyba też bym przeczytała z chęcią bo filmy mega były.

Ja kiedyś też dużo czytałam, Greya obowiązkowo a po nim jeszcze Dotyk Crossa kilka części- podobieństwo do Greya bardzo duże Ale też się fajnie czyta.

A z takich co mi zapadły w pamięci książki to Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz. Autorki nie pamiętam ale ogólnie książka bardzo dobra.
Witam dziewczyny! Ja tak z doskoku Was czytam. Dopiero z pracy wróciłam:/ mam dzis już dosc pracy :( . Ale przyjemności po pracy tez beda bo na 18 umówione jestem z kolezankami na " piwo" hihi ja mam zamiar najeść sie jakiegos dobrego jedzonka popijając herbata ;D uwielbiam wyscia z moimi dziewczynami :D

Zazdroszczę tego wyjścia Ci :) mi się kontakty z koleżankami pourywały jak urodziłam małą. Teraz same matki polki w domu siedzimy i dzieci bawimy. Jak juz to czasem w lato się uda spotkać a w taka pogodę nie mam na co liczyć ze któraś się da namówić :)

A oglądałaś też film? Bo sie zastanawiam czy jak już oglądałam filmy to czy książki mnie wciągną. A chyba też bym przeczytała z chęcią bo filmy mega były.

Ja kiedyś też dużo czytałam, Greya obowiązkowo a po nim jeszcze Dotyk Crossa kilka części- podobieństwo do Greya bardzo duże Ale też się fajnie czyta.

A z takich co mi zapadły w pamięci książki to Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz. Autorki nie pamiętam ale ogólnie książka bardzo dobra.

Zazdroszczę tego wyjścia Ci :) mi się kontakty z koleżankami pourywały jak urodziłam małą. Teraz same matki polki w domu siedzimy i dzieci bawimy. Jak juz to czasem w lato się uda spotkać a w taka pogodę nie mam na co liczyć ze któraś się da namówić :)

Ja ogladalam greya ale ksiazki sa o niebo lepsze!

Cross tez super...jesli takie ksiazki lubisz to wlasnie polecam K.N.Haner

Madziarra wlasnie najpierw widzialam filmy i zdecydowalam się kupic ksiazki :) powiem Ci tak przeczytałam cala trylogie w 9 dni majac poltoraroczne dziecko [emoji3][emoji3] duuuuzo lepsze niz filmy ;)

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
Madziarra ; my tez matki polki :D tylko ze kiedys obiecalysmy sobie ze raz w miesiącu lub raz na 2 miesiace jak sie uda nam zgrac spodkamy sie na piwku , pogadac , odstresowac sie . dlamnie to takaaaa odskocznia , uwielbiam te spotkania bo czuje sie jak taka małolata hihi

Do góry