reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A co do diety to z czystym sumieniem polecam diete bebio. Kosztuej 100zl na 2 miesiace, je sie na co ma sie ochote. Jesli chodzi za mna kurczak to korzystam z opcji "szukaj" i wyszukuje mo np. wszystkie obiady z kurczakiem. Musze sie trzymac jedynie przepisu o gramatury posilkow (a tam wszystko juz podane jest).
W 6 tyg. schudlam prawie 6kg. Bylam najedzona i nigdy w zyciu nie mialam tak urozmaiconego menu.
:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Fajna opcja :) Szkoda tylko, że trzeba płacić co miesiąc :/ Ja czasem zapisuje przepisy, które Chodakowska publikuje na FB i dopasowuje je do moich proporcji.

reklama
Nie wszyscy. Niektórzy jej bronią i popierają...
Aniu, jeśli będziemy wszystko odbierać na zasadzie, bo ona ją poparła w jakimś zdaniu, tzn, że jest przeciw mnie, to przestaniemy się lubić, tak nie można. Każdy ma tutaj prawo do swojego zdania, tylko należy je wyrażać z szacunkiem. Dziewczyny, jesteśmy dorosłe, nie ma sensu się obrażać i roztrząsać, to tak jakbym ja miała do dzisiaj uraze do Emsi, bo miała inne zdanie co do historii z moim synem i dżdżownicami jakiś czas temu. Wyluzujmy, było miło i niech będzie dalej. Ania, nie musisz każdej wypowiedzi odbierać jako atak, spokojnie :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Moje BMI wskazuje na lekka otyłość więc już jest źle ja próbowałam wszystkiego nie jadłam nic słodkiego przez ponad pół roku w pracy strasznie się dużo ruszalaam (taka dawna praca chodzenie, dzwiganie) i nic nie schudłam teraz co prawda sie poddałam trochę podjAdam słodkie ale ja naprawdę niedużo jem nawet mąż krzyczy że mam więcej jeść... I co tu zrobić badania zrobiłam prawie na wszystko. Tarczyce miałam nadczynnosc teraz zaleczona ale przy nadczynnosc i powinno sie chudnac a nie tyc... może że mną jest coś naprawdę nie w porządku :( chciałam się zapisać do dobrego dietetyka ale ceny są z kosmosu i kolejki np na ten rok już nie można się zapisać a dopiero połowa stycznia....
Ja Ci mogę polecić dziewczynę z bloga Qchenne Inspiracje, ona jest dietetykiem i tworzy diety, jest naprawdę dobra, koszt jadłospisu na miesiąc to 250-300, sama chyba do niej napisze, poczytaj o niej,bo jest naprawdę świetna, a przepisy ma genialne.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Hmm... tak na pierwszy rzut oka, to mi tu wygląda na brak bilansu w diecie. Zdrowa, zbilansowana dieta powinna mieć odpowiednią ilośc: węglowodanów / białek / tłuszczy

Między posiłkami nie podjadałabym owoców (najlepiej nie podjadać, ale jeść częściej), ale może już lepiej jakieś warzywa (marchewka, papryka, pomidorki itp)?

Ja np. rano jem bardzo syte śniadania i ostatni posiłek 30 min przed snem kolację, ale już bez węglowodanów.

Głównie Kraków i okolice, ale można się z nią umówić na kontakt telefoniczny & Skype. O ile się nie mylę, to teraz bierze 200 zł za rozpisanie diety. W tym jest nieograniczona ilość konsultacji. Czyli dzwonisz do niej/smsuje z każdym pytaniem i wątpliwością i nie ma limitu :D

U mnie wyglądało to tak, że na pierwszej rozmowie omówiłysmy obecną sytuację/ jaki tryb zycia / jaka katywność fizyczna / co lubię czego nie lubię / czy i jakie mam choroby / czy i jakie leki przyjmuje / na co jestem uczulona / czy są jakieś zalecenia lekarza itd / no i co bym chciała osiągnąć :)

Po tej konsultacji jest za killka dni kolejne spotkanie/rozmowa na którym dostaję listę produktów jakie są wskazane z podziałem na: węglowodany / białka / tłuszcze i wytyczne ile i jak je jeść + kilkadziesiąt przykładowych przepisów, które możesz ale nie musisz używać.

Dalej przez tydzień lub dwa, zaczynasz przygotowywać posiłki według nowych zasad i na koniec dnia wysyłasz jej zdjęcia posiłków - ona ocenia czy jest wszystko ok - w sensie czy skład posiłków się zgadza. To po to by nauczyć Cię jak przygotowywać posiłki.

Jedyne wyzwanie i rzecz, której trzeba się nauczyć to jakie są proporcje składników, ja na początku po prostu ważyłam wszystko, ale po 1msc już na oko wszystko przygotowałam, bo się po prostu tego nauczyłam.

W ten sposób uczysz się jak przygotowywać posiłki i co ująć albo dodać to tych której do tej pory przygotowywałaś - tak aby Ci pomagały, a nie szkodziły :) Moim zdaniem to jest świetne, bo jak dostajesz gotowe posiłki rozpisane z dnia na dzień, to musisz się temu dostosować, nie możesz tego sama regulować (np jak jakiś posiłek ominiesz albo coś) i jak Ci sie dieta skonczy to trzeba dokupić kolejną i tak to się ciągnie. Chociaż oczywiście znam osoby, które sobie to chwalą bardzo :) Kwestia zapewne preferencji :)
Z tymi owocami to max 2 na dzień i to w pierwszej części dnia. Niestety w pracy mam jedną przerwę 45min i pomiędzy nie mogę nic zjeść to orzechy lub nasiona oczywiście nie po kilogramie :biggrin2:
Ja wiem zbilansowqna dieta ale serio? Ja już i tak za dużo myślę o jedzeniu żeby zaplano2qx mniej więcej posiłki na kilka dni i żeby nie były kaloryczne a jescze z jakbym miała odmierzac wszystko to bym chyba zwariowala.
W Krakowie może będę więc jakbyś mogła wysłać na miary to może się umówię :) dziękuję ;)

A jak często jesz i co w ciągu dnia? Pijesz dużo wody?

Moim zdaniem 70% sukcesu to zmienić nawyki żywieniowe i nauczyć się odpowiednio jeść. Nie gotowe przepisy, które po czasie się nudzą, ale takie zmodyfikowanie tego co teraz jesz, abyś mogła je łatwo przygotowywać nie tylko dla siebie ale i dla całej rodziny.
Ja mam świetną dietetyczkę!! Jest obłędna i niedroga. Wyciągnęła tyle dziewczyn z opresji wagowej i z różynmi komplikacjami zdrowotnymi, że już nie liczę! Gdybyś chciała mogę podać Ci namiary na priv.
Popieram w 100%, 70% sukcesu to dieta, w sensie nawyki żywieniowe, a 30% to ćwiczenia.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Ja Ci mogę polecić dziewczynę z bloga Qchenne Inspiracje, ona jest dietetykiem i tworzy diety, jest naprawdę dobra, koszt jadłospisu na miesiąc to 250-300, sama chyba do niej napisze, poczytaj o niej,bo jest naprawdę świetna, a przepisy ma genialne.

qdkkx1hpzei65q7s.png
Na pewno sprawdzę! Dziękuję! ❤

Kurcze, ale nie koniecznie to co dla Ciebie było dobre, dla kogoś też będzie działać. To jest trochę tak jak z lekami. Powinno się dobierać proporcje i składniki indywidualnie do potrzeb.
Wiesz co to są podstawy. Ja też musiałam wiele wykluczyć bo nie mam woreczka żółciowego, ale daję radę :)

Mój mąż wczoraj stwierdził, że ponownie został zgwałcony. I że jak dzisiaj zacznę się do niego dobierać to zamknie się na noc w łazience :-) :)
Haha znam to. Jak zaszłam w ciążę teraz w październiku to mój mąż miał skręcone kolano. Cała rodzina nie rozumiała jakim sposobem zaszłam w ciążę z unieruchomionym facetem :) To im w końcu powiedział , że najzwyczajniej w świecie został zgwałcony :D

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Ja Ci mogę polecić dziewczynę z bloga Qchenne Inspiracje,

Potwierdzam! Blog jest czadowy! :D

Haha znam to. Jak zaszłam w ciążę teraz w październiku to mój mąż miał skręcone kolano. Cała rodzina nie rozumiała jakim sposobem zaszłam w ciążę z unieruchomionym facetem :) To im w końcu powiedział , że najzwyczajniej w świecie został zgwałcony :D

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Haha :D ja kiedys, jak jeszcze chcica byla nieskonczona, to bzykalam sie z noga w gipsie :D Zakwas murowany, ale za to jaka satysfakcja! Matko, to juz 13tc?! Jak ten czas leci....

Do góry