reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Hej dziewczyny.ja u teściowej i tez zaraz obiadek bedzie.mniam:)też lubię czasem zjeść coś co ktoś przygotuje.Mój młodszy syn coś na stan podgoraczkowy więc pewnie chorubsko jakieś.na feriach tylko tego brakowało :realmad:ja dziś 4 dpo czasem pobolewania podbrzusza i tyle.zobaczymy co będzie.miłego dnia.idę pić kawkę. Buźki

nie no ja tak sobie gdybam,
testy owu odpuściłam, zdaje się tylko na temp no i może na śluz ale jak codziennie sa Przytulanki to nie wiem czy to śluz czy pozostałości,
jak zaszłam w ciaze to lekarz mi powiedział ze prawdopodobnie owu była w 6 dniu cyklu
wiec nigdy nic nie wiadomo mam w planach nie zaprzestawać seksu po dniach płodnych tylko dalej cieszyć się bliskością :)
W 6 dc to ja jeszcze @mam[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Poprawiłam Twoje dane :)

Ja też poproszę (Boże... o co ja proszę!!!), ale już na prawdę jak ma przyjść do niech przychodzi!

Powiem Wam dziewczyny, że moim zdaniem nie mamy co narzekać, jeżeli chodzi o wybór ile matka zostanie z dzieckiem w domu. Rozmawiałam z kilkoma dziewczynami w pracy (z różnych miejsc na świecie) i uwierzcie mi, że żadna nie miała możliwości aby zostać pełny rok na płatnym zasiłku.

Są kraje gdzie kobiety mają tylko 3 miesiące macierzyńskiego. Wyobrażacie sobie coś takiego? Zostawić 3 miesięczne dziecko opiekunce, albo oddać do żlobka???

Uważam, że rodzice powinni wspólnie podjąć decyzje co chcą zrobić. Każdy ma prawo podjąć decyzje według swoich przekonań.

Ja, jeżeli wszystko będzie w porządku (i codziennie o to się modlę), to wrócę do pracy po roku. I zrobię wszystko, żeby moje dziecko nie cierpiało z tego powodu. Mam koleżanki, które są świetnymi matkami i dobrze to godzą ze sobą. Nie wyobrażam sobie żyć z jednej pensji (mój mąż nie jest milionerem) i przez to odmawiać czegoś mojemu dziecku. Nie wyobrażam sobie też siedzieć w domu i każąc mojemu mężowi pracować na kilka etatów, żeby nas utrzymał... Nie oszukujmy się, wychowanie dziecka kosztuje. I owszem, czas spędzony z dzieckiem jest bezcenny, ale jeżeli nie będziesz w stanie go wysłać na fajne zajęcia pozalekcyjne, albo na wycieczkę szkolną, wspólne wakacje, to jak ono się będzie czuło???

Nikt nie mówi, że wychowanie dziecka jest łatwe i że będzie wygodnie. I chyba nie ma na to idealnego systemu, który zadowoliłby każdego... dlatego musimy pogodzić się z tym jak to jest teraz i próbować jakoś to wszystko pogodzić.
Dokładnie ... ja tez pracuje w międzynarodowym środowisku i dopiero mając możliwość rozmów z różnymi ludźmi w tym temacie uświadomiła mi jak w pl matki mają dobrze jeśli chodzi o pierwszy rok życia dziecka...dlatego spróbujmy dostrzec również pozytywy i nie zastanawiajmy się jak powinno być ...
I ja również nie wyobrażam sobie aby mój mąż pracował po 12h albo na ileś etatów aby rodzinę utrzymać ... bo taki jest streotyp.

A tak btw nienawidzę jak ktoś mówi 'poświęcenie dziecku = szczęśliwa rodzina' To nie jest obiektywna opinia. Ja uważam, że szczęśliwi rodzice = szczęśliwe dziecko i w efekcie szczęśliwa rodzina. A każdy ma swoją receptę na szczęście [emoji6]
Dobra idę właśnie pielęgnować moje i szuuu szuuuu z rodzinka na stok [emoji274] [emoji1] ... I pracuję właśnie po to aby delektować się później takimi chwilami [emoji7] [emoji41]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Do góry