reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Monya super [emoji3] wpatrywałam się w zdjęcie i nic nie mogłam dojrzeć, i nagle mnie olśniło że to jest buzia. Cudowny pyrkaty nosek [emoji7]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Przepraszam, ale nie zgodzę sie z Tobą. Nie można dawać przyzwolenia na takie rzeczy.
Ostatnio wdałam sie w ostra dyskusje na ten temat z wujkiem mojego P. Powiedział mi ze chyba nie wiem ile gaz kosztuje, jak dużo ciepła daja plastikowe butelki (!!!!!!!!) i jak on jako emeryt miałby sobie pozwolić na zmianę pieca i rodzaju ogrzewania.
Wiem ile gaz kosztuje bo sama nim pale, gminy daja duże dopłaty do nowych, lepszych piecy (nawet węglowych) a opalanie węglem lepszej jakości czy gazem na pewno jest tańsze niz piwo i papierosy (codziennie wypija 5-6 i wypala ponad paczkę). Wiec niestety mnóstwo ludzi ma inne priorytety, woli kupić alko i fajki niz zadbać o zdrowie i życie swoje i swoich sąsiadów.
My pracujemy, wydajemy na gaz i dodatkowo juz trzy razy w tym sezonie grzewczym mój młodszy miał świsty oskrzelowe spowodowane stanem zanieczyszczenia, sterydy, leki, syropki, w aptece zostawiam fortunę!!!! Ale w końcu mnie stać. I lekarz straszy, ze tak sie zaczyna, bo najpierw świsty potem astma oskrzelowa a zaraz jakieś nowotwory........
Wiec nie, nie daje przyzwolenia na palenie syfem, bo wtedy pozwalam na trucie i zabijanie siebie i moich dzieci!!!!!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Serio sa jeszcze ludzie ktorzy pala plastikiem??? Smieci to mialam na mysli jakies kartony itp... Oczywiscie w tym senie sie z Toba zgadzam jak najbardziej

oar8s65gmlqg37sx.png

W moim domu rodzinnym korzystamy z pieca węglowego (miesięczny koszt ogrzania mojego domu gazem wynosiłby około 2000 zł).
Nigdy jednak nam nie przyszło do głowy zeby palić czym innym niż węglem. Niestety kiedyś widywałam czarny dym z kominów sąsiadów. Palili gumę, plastik i chyba wszystkie możliwe śmieci.

Serio sa jeszcze ludzie ktorzy pala plastikiem??? Smieci to mialam na mysli jakies kartony itp... Oczywiscie w tym senie sie z Toba zgadzam jak najbardziej

oar8s65gmlqg37sx.png

Oj niestety tak :( i to wcale nie jest tak że to starzy ludzie, czesto młodzi, wykształceni. Butelki, plastiki a perełka jaką usłyszałam to od kolegi że pieluchy pampersy to syf, bo wrzucił raz do pieca i tak mu okleiły wszystko od środka ze myślał ze piec bedzie do wymiany [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35] A! I jeszcze znajomy jest agentem ubezpieczeniowym i wcześniej cytował statystyki ile ludzi za 30lat bedzie chorować na raka [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Dziewczyny
Ostatnio znow pochłania mnie zycie codzienne... Ogarniamy z M przeprowadzke. A właściwie jak narazie poszukiwania mieszkania.
I chyba udało nam sie znaleźć mieszkanko na nasze potrzeby. To, w którym teraz mieszkamy jest połowę mniejsze, ciemniejsze i na 4 pietrze bez windy. To znalezione jest wieksze, jasne, w lepszym stanie w spokojniejszej okolicy i na parterze. Dzis o 17 mamy podpisac umowe. Mam nadzieję, ze wszystko pojdzie dobrze...
Nie wyrabiam juz z tym 4 pietrem. W dodatku mam juz tutaj chyba klaustrofobie.
Poza tym czuje sie w miare ok. Mój Synek kopie z każdym dniem coraz czesciej i mocniej i chyba zmienil pozycje z poprzecznej bo czuje jak kopie lub boksuje mnie w pecherz. Nie jest to przyjemne [emoji17]
Z moim M zrobilo sie super. Mniej sie kłócimy i czasem juz wpadam w depresję na mysl ze wkrotce musi lecieć znow na miesiąc lub dwa...
Życzę każdej z Was milego dnia[emoji9][emoji9][emoji9]

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Do góry