reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

U mnie miedzy ostatnim boboseksem a pęcherzykiem potwierdzonym na usg jest cztery dni, dodam, że nie był pęknięty i miał bardzo grubą otoczkę. Na nic nie liczyłam No bo jak to ? A jednak, to nie matematyka

f2w3rjjgpsehityp.png
Niby tak. Ja jednak w cuda nie wierzę. Wiem że za bardzo chcę. Tylko naprawdę przy naszej normalnej częstotliwości to szybciej 6 w totka trafię niż zajdę[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja obstawiam u ciebie 14dc owu :)

No ja wiem, ja 1,5 roku przed poprzednia stracona ciaza sie staralam i po poronieniu tez 1,5 roku juz minelo i rozne techniki byly, wiec wiem ze codziennie tez nie dziala, a bardziej meczy psychicznie, wiec ja zostaje przy technice co 2 dni.
Gdybym byla w twojej sytuacji, to bym chyba te 2x w miesiacu sie "poswiecila" i kazala sie mezowi o tej 4 atakować. Niech robi swoje, nawet na śpiocha ;)
Tylko że wtedy może mnie nie być w domu...tylko na nocy. Ja mogę i dobę nie spac. Niestety M szybko zalicza "zgon"...on pracuje 8 h ja 12 i jeszcze mam energię...nie sądzę że to że 8 lat starszy ma takie znaczenie...Ja jeśli śpię w dzień to znaczy że jestem bardzo chora. A on to drzemki sobie ucina i o 22 to już najczęściej chrapie razem z córką...a ja wracam po 23...i co? Parę razy na mnie poczekał...ale ile można?

A o 4 rano to już córka potrafi przyjść do nas do łóżka...

Niby tak. Ja jednak w cuda nie wierzę. Wiem że za bardzo chcę. Tylko naprawdę przy naszej normalnej częstotliwości to szybciej 6 w totka trafię niż zajdę[emoji6]

Z takim napięciem, Kochana, to długo nie pociągniesz. U nas też logistyka trudna, tez jestem w wieku 37lat, ale podeszłam na spokojnie. Temp. regularnie, śluz, badanie szyjki, testy owu, poza tym seks jako radocha a nie projekt dziecko. Pewnie w tyle głowy było ze teraz mam płodne ale starałam sie skupić na mężu. Życzę Ci wyluzowania, spokojności i radości z bycia razem niezależnie od dni płodnych. Śle ciążowe fluidki i nie daj sie stresowi [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

f2w3rjjgpsehityp.png

Tylko że wtedy może mnie nie być w domu...tylko na nocy. Ja mogę i dobę nie spac. Niestety M szybko zalicza "zgon"...on pracuje 8 h ja 12 i jeszcze mam energię...nie sądzę że to że 8 lat starszy ma takie znaczenie...Ja jeśli śpię w dzień to znaczy że jestem bardzo chora. A on to drzemki sobie ucina i o 22 to już najczęściej chrapie razem z córką...a ja wracam po 23...i co? Parę razy na mnie poczekał...ale ile można?

jeny przecież na 20 min może się obudzić to nic strasznego. nawet jak dziecko się bawi (ile ma lat) to chyc do łazienki i działać:)

Z takim napięciem, Kochana, to długo nie pociągniesz. U nas też logistyka trudna, tez jestem w wieku 37lat, ale podeszłam na spokojnie. Temp. regularnie, śluz, badanie szyjki, testy owu, poza tym seks jako radocha a nie projekt dziecko. Pewnie w tyle głowy było ze teraz mam płodne ale starałam sie skupić na mężu. Życzę Ci wyluzowania, spokojności i radości z bycia razem niezależnie od dni płodnych. Śle ciążowe fluidki i nie daj sie stresowi [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

f2w3rjjgpsehityp.png
Dzięki[emoji8]ale ja już tak mam. Za długo zwlekaliśmy z 2. Za stara już jestem. A M zawsze miał temperament seksualny na dużo mniejszym poziomie niż ja...Mam wrażenie że jemu naprawdę wystarczy raz w miesiącu[emoji20]

cześć dziewczyny ! jeszcze do niedawna byłam na sierpniówkach 2017 ale niestety poroniłam :( i to już drugi raz. Pierwsza ciąża na bardzo wczesnym etapie 5 tydz we wrześniu 2016, potem udało się zajść na cyklu stymulowanym clostilbegytem, ovurell na wywołanie owulacji i duphastone w listopadzie 2016. Udało się, ale niestety nie na długo, nic nie wskazywało na masakrę, która się wydarzyła. Bardzo ładnie beta przyrastała, w 7tyg pięknie biło serduszko i rozmiar też malucha był ok. Niestety w 10tyg usg wykazało, że maluchowi przestało bić serce w 8tyg, nie wiadomo dlaczego.

Jestem ponad 2 tygodnie po łyżeczkowaniu i zamierzam próbować dalej.. strasznie długa ta nasza droga do macierzyństwa. O pierwszą ciążę staraliśmy się ponad 2 lata, a potem w krótkim czasie dwie tragedie.. ale nie tracę nadziei !

Mam nadzieję, że będę mogła tu zostać i starać się razem z Wami.

Biedna, współczuję Ci bardzo!
Powodzenia w staraniach

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry