reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzien dobry :) u mnie dzis dziwne sny ... mezowinrzeczy przez balkon wyrzucslam bo sie z nim klocilam i jakos tak mi przykro od rana...
W zwiazku z tym doszlam do wniosku ze jestm jedyna ktora nie czuje regularnych ruchow. Nie pomaga jedzenie itp...ehh :(

p19u9jcg81ehxczt.png
Suwaczek ci się zgadza? Jak tak to jeszcze nie ma co się stresować. Moja mama jak była w ciąży z moja siostra to przez całą ciążę rzadko siostrę czuła bo siostra leniwa byla[emoji16]

reklama
melomanka u nas będzie równo 2 lata i narazie chcemy dostawke do głębokiego. Poza tym mam drugi wozek- parasolke Maclarena więc na jakieś większe wypady z mężem możemy na dwa wózki. Nie chce już trzeciego kupować.

młoda Mama jestem za!

Zając co do ruchów to jeszcze poczujesz. Ty masz i tak termin chyba na koniec czerwca? Zawsze to różnica 2-3tyfodni a to duzo. ja w 20 panikowalam bo nie czułam a to druga ciąża a teraz jestem 22 i fika regularnie, aż strach się bac co będzie dalej.

Ale żeby nie było za dobrze to ja też mam doła z jednego powodu. Nie wychodze z synkiem na spacery... kurde no nie mam siły... siedzimy całe dni w domu i wychodzimy tylko jak mąż w domu. Mam mega wyrzuty sumienia ale mieszkam na terenie gdzie cały czas się schodzi z górki a wrócić muszę pod górkę i nie mam siły pchać wózka a jak idę z małym na nogach to on mi ucieka i się z nim szarpie i dopiero nie mam ochoty na takie rarytasy. Ale gryzie mnie to strasznie, jeszcze jak był chory to miałam wytłumaczenie ale os kilku dni jest zdrowy i mógłby wychodzić... Ach he, zawsze zle;))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry :) u mnie dzis dziwne sny ... mezowinrzeczy przez balkon wyrzucslam bo sie z nim klocilam i jakos tak mi przykro od rana...
W zwiazku z tym doszlam do wniosku ze jestm jedyna ktora nie czuje regularnych ruchow. Nie pomaga jedzenie itp...ehh :(

p19u9jcg81ehxczt.png

Jeszcze masz czas Zajaczku, tym bardziej, ze pierwsza ciaza u Ciebie :) za kilka dni maluch jeszcze bardziej podrośnie i już na pewno będziesz to coraz bardziej czuć :)

Anula, Justyna, Karina. Jutro zaczynamy 20 + czyli 21 tydzien... jakies tam kopniaki sa, plywanie. Ale z ta regularnoscia jest kiepsko... mlode nie reaguje na zadne bodzce ode mnie :( ale pewnie tak jak mowicie moze to jeszcze za wczesnie. Tak termin mam na 21.06

p19u9jcg81ehxczt.png

melomanka u nas będzie równo 2 lata i narazie chcemy dostawke do głębokiego. Poza tym mam drugi wozek- parasolke Maclarena więc na jakieś większe wypady z mężem możemy na dwa wózki. Nie chce już trzeciego kupować.

młoda Mama jestem za!

Zając co do ruchów to jeszcze poczujesz. Ty masz i tak termin chyba na koniec czerwca? Zawsze to różnica 2-3tyfodni a to duzo. ja w 20 panikowalam bo nie czułam a to druga ciąża a teraz jestem 22 i fika regularnie, aż strach się bac co będzie dalej.

Ale żeby nie było za dobrze to ja też mam doła z jednego powodu. Nie wychodze z synkiem na spacery... kurde no nie mam siły... siedzimy całe dni w domu i wychodzimy tylko jak mąż w domu. Mam mega wyrzuty sumienia ale mieszkam na terenie gdzie cały czas się schodzi z górki a wrócić muszę pod górkę i nie mam siły pchać wózka a jak idę z małym na nogach to on mi ucieka i się z nim szarpie i dopiero nie mam ochoty na takie rarytasy. Ale gryzie mnie to strasznie, jeszcze jak był chory to miałam wytłumaczenie ale os kilku dni jest zdrowy i mógłby wychodzić... Ach he, zawsze zle;))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas podobnie, przez synka goraczke i biegunki nie wychodzilismy. On już lepiej, za to ja wymiotuje od rana i po biegunkach jestem taka osłabiona i zmęczona, ze teraz tylko czekam na drzemkę Szymcia, aby iść razem z nim spać i zregenerować trochę siły. No i tym samym podejrzewam, ze znowu dzisiaj nie wyjdziemy nawet na chwilę na dwór.

p19u9jcg81ehxczt.png
Zajączku a ja się Tobą stresowalam bo już jakiś czas temu chyba pisałaś że czujesz plywanko itp. A ja nie czulam nic a nic a jestem chyba jeszcze później niż Ty. Pierwsze ruchy poczułam w 20t4d i tak prze tydzień codziennie czułam pukanie. Potem przez prawie tydzień nic już wariowalam. Czasem tylko coś przeplynelo ale nie wiedziałam czy to to czy mi się już wydaje. A teraz w ciągu dnia nic nie czuję ale już drugi dzień wieczorem albo w nocy coś mi tam puka [emoji3] a jest to już 22t4d. To juz 23 tydzien sie konczy prawie a regularnosci nie ma. Więc wiem co mówię nie stresuj się jeszcze na to za wcześnie. Kiedy masz wizytę z usg?

p19ucsqv6rf79f3c.png

Hej dziewczyny

Daktyl gratulacje chłopaka [emoji16]

Tynka jak to mówią "małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot ". Ja mam 5 latke a też czasem mi się wydaje że zwariuje [emoji33]

Młodamama fajny pomysł z wątkiem bazarkowym[emoji5] jestem za.

Ja dzisiaj na 14 jadę na połowkowe. Trzymajcie mocno kciuki. Może w końcu poznamy płeć [emoji3]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Mnie się wydaje, ze to też zależy od temperamentu dziecka, bo w poprzedniej ciąży, to na tym etapie czułam wiercenie się synka, przeciąganie, on sporo spał i był spokojny. Natomiast w tej ciąży od 2 tygodni mam dosłownie prawie cały czas dyskoteke w brzuchu, ciągle kopniaki i obroty. Podejrzewam, ze córcia już nie będzie taka spokojna jak jej brat i pokaże co to prawdziwie absorbujace maleństwo od pierwszych chwil :)

reklama
Do góry