reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja bardzo nie lubię określenia że ktoś ma parkę brrr.
Tez się bałam mieć synka bo ja mam same siostry, nie wiedziałam w co będziemy się bawić, ale on zamiast zabawy autami wybiera "asystowanie" mi w kuchni ;) haha

W zasadzie dopóki maluch jest z mamą w domu to zwykle lubi bawić się w to, co mama robi - mój też i sprzątał i gotował i nawet się malował ;) pranie robił itd. :)
Teraz już jest starszy to poza wymienionymi to lubi też ponaprawiać co nieco, zagląda do taty do warsztatu. Auta też lubi

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
A i jeszcze mój Nikoś długo mówił o sobie w formie żeńskiej np. "zrobiłam, umyłam" - ale to też przez to, że głownie ze mną czy babcią spędzał całe dnie i taką formę najcześciej słyszał :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Wierz mi że łatwiej przewinac niż dziewczynke ;) z sikaniem to różnie ,mój ma takie ciśnienie że jak dobrze nie usiądzie na nocnik to wszytko mokre

Przypominało mi się jak pracowałam w żłobku i chłopiec miał zrobić siku a wraca cały mokry i pytam się go dlaczego nie zrobił siku a on, że zapomniał wsadzić siusiaka[emoji23][emoji23]

Z dziewczynką właśnie wszystko łatwo, żadnych siusiaków, żadnych napletków. Na spacerze idzie się z nią w krzaczki ona kuca i sika a z chłopcem.. jak mu wytłumaczyć, że musi trzmać siusiak..[emoji16][emoji23]

f2w3rjjgwqepia0h.png

Przypominało mi się jak pracowałam w żłobku i chłopiec miał zrobić siku a wraca cały mokry i pytam się go dlaczego nie zrobił siku a on, że zapomniał wsadzić siusiaka[emoji23][emoji23]

Z dziewczynką właśnie wszystko łatwo, żadnych siusiaków, żadnych napletków. Na spacerze idzie się z nią w krzaczki ona kuca i sika a z chłopcem.. jak mu wytłumaczyć, że musi trzmać siusiak..[emoji16][emoji23]

f2w3rjjgwqepia0h.png
ja pamiętam jak mój wtedy 4-5letni kuzyn łapał się za siusiaka i go pociągał co skutkowało tym że mu stawał. Ja się go pytam : Kacper co ty robisz ? A on do mnie : lubie jak stoi [emoji23][emoji23][emoji23].
Już sobie wyobrażam mojego Artka xd

w57vyx8dubspq12k.png

f2w3rjjgwqepia0h.png
Hahaha :D
No mój nie umie jeszcze sikać na stojaco. Może tata kiedys go nauczy :)

ja pamiętam jak mój wtedy 4-5letni kuzyn łapał się za siusiaka i go pociągał co skutkowało tym że mu stawał. Ja się go pytam : Kacper co ty robisz ? A on do mnie : lubie jak stoi [emoji23][emoji23][emoji23].
Już sobie wyobrażam mojego Artka xd

w57vyx8dubspq12k.png
Haha[emoji16] i weź wytłumacz takiemu maluchowi , że to co robi jest "nie na miejscu "[emoji16]

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja mam chłopa w domu i jest gitara. Pewnie nad dziewczynka bym się trzesa a tak mam opanowane do perfekcji ;-)
Wczoraj właśnie byłam u chirurga z jajeczkami i napletkiem, zobaczymy co to będzie jak mamusia będzie pomagać!

reklama
Na początku się trzyma za niego, a potem on sam chce byc samodzielny.

Emka...ja tez miałam takie obawy z synkiem, ale w praniu wyszło, ze chłopaki łatwiejsze w obsłudze, a w życiu mniej problemowe.
Jak te moje nastolatki teraz pod wpływem hormonów, to mam wrażenie , że 3 ciężarne są w domu i tak w żartach czasem mowię do męża po jakiejś ciężkiej sytuacji "a mógłbyć chłopak " [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry