reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

To bardziej było takie mocniejsze plamienie jak poszłam do ubikacji to było pół wkładki takiej jasno różowej. Potem to już były tylko plamki a rano z lutinusem takie ciemno pomarańczowe było, teraz już jest czysto po zwiększeniu progesteronu chyba się uspokoiło.
Może to chwilowy nagły spadek progesteronu i maluszkowi nic nie jest, test jest mega pozytywny, więc pewnie dobrze ponad 50 bety, bo taka ładna krecha, na tak wczesnym etapie, jest dobrze, wycisz się i zrelaksuj, napięcie niepotrzebne

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super dwie kreseczki:) a teraz już nie plamisz ? Najlepiej odpoczywaj teraz.

Nie teraz już nie plamie, teraz popołudniu juz czyste białe resztki lutinusa wyleciały. Jak to zobaczyłam wczoraj tą różową wkładke to łzy w oczach, bezradnosc, brak jakiejkolwiek wiedzy na temat takich plamienie tym bardziej że to dopiero był 10dpt bo pierwszy raz coś takiego, oczy wytarlam i łapie za telefon i dzwonię do doktorki, kazała wziąć więcej progesteronu i przeszło. Powiedziała że jakby okres się rozkręcił to odstawić leki a mimo to w poniedziałek zrobić betę czy w ogóle coś ruszyło, mi się dziwne to plamienie wczoraj wydało i rano miałam taki test jakie się to mówi wyrazie "W" i zrobiłam nie musiałam czekać od razu jak się barwił druga kreska się pojawiała...

Dziewczyny troche tu nie zagladalam bo mam sajgon w pracy.
Bylam na usg, jajniki sa ok, wiec po świętach przystepuje do criotransferu :)
Narazie biore estrofem. Mozna pić alkohol? bo dzis mi sie szykuje impreza o niewkem czy moge ;)
Wiesz co, do criotransferu to moze nie ma az takiego znaczenia. Bo alkohol odradzaja glownie ze wzgledu na jakosc jajeczek czy plemnikow u mezczyzn. Ale mimo ze odradzaja, to ja miesiac przed stymulacja tak sie upilam, ze az mi sie film urwal. Chyba dzieki temu sie odstresowalam, po latach niepicia i walki... bo transfer sie udal.

reklama
Tak się zastanawiam czemu tak w ciąży te krwiaki występują, ciągle co rusz jakaś kobitka w ciąży a tu krwiak...hmm
Ponoc 30% kobiet w ciazy ma plamienia, a po in vitro zdarzaja sie one czesciej niz przy naturalnych staraniach. To moze jeszcze czesciej niz 30%. Najwazniejsze, ze sie z tego wychodzi, tylko ten stres... Ja na ciaze tylko biale majtki i sprawdzam, obsesja, po poprzednich plamieniach...
I czesto lekarze nie wiedza co jest przyczyna. Czasami widac krwiaczka to wiadomo, a czasami nic nie widac a plamienia sa. Jesli przyjmujesz fraxyparyne lub acard, to one dodatkowo rozrzedzaja krew i tez moga zwiekszac efekt plamienia, ale to nie znaczy ze mozna je odstawiac bez konsultacji z lekarzem. Mi fraxyparyny nie odstawili mimo 3 plamien w ciazy. Ja mialam plamienia/krwawienia zywa krwia i dzidzius dal rade...
Dobrze, ze bylo krotkie, skonczylo sie, teraz beta i trzymamy kciuki.

Do góry