Lanvin
Fanka BB :)
U mojej Zuzanki również w tym roku pożegnanie z przedszkolem. Oj będzie płaczU nas w są grupy mieszane wiekowo bo nasze przedszkole jest Montessori. A więc z naszej grupy odchodzi tylko 7 dzieciaczków. Pań mamy cztery i dla każdej będzie bukiet kwiatów i bon podarunkowy za maksymalnie 150zł do fajnego gabinetu kosmetycznego w naszym małym mieście
Oprócz tego na zakończenie organizujemy jeszcze ognisko i zabawę
Trochę nas to wszystko wyniesie ale co tu począć
![]()
Też uważam, że 150 zł wystarczy
Żadna muzyka (oprocz tej puszczanej za głośno) nie jest dla dziecka szkodliwa, ba! Rozwija horyzonty. Co go za głupia grupa?
[emoji64]
Też tak uważam
To całe Rodzicielstwo Bliskości to dla mnie trochę jak sekta czasami, takie bezstresowe wychowanie. Dziewczyny oburzają się jak ktoś powie o ich dziecku, że jest "grzeczne", albo że "ładnie" lub "nieładnie" się zachowuje, bo to są etykiety :| Trochę dziwne, bo mnie uczono, że etykietą jest jak powiesz dziecku "jesteś leniem", czy "jesteś złośliwy", a powinno się właśnie uświadamiać, że ZACHOWANIE dziecka nie było poprawne. Któraś mama pisała, że u niej w domu dziecko nigdy nie usłyszało, że zrobiło coś ładnie lub nieładnie, nigdy nie dostaje żadnej nagrody, totalnie za nic i ona by się oburzyła jakby usłyszała, że dziecko jest grzeczne...Czy to obelga? Teraz jest moda na wychowanie bez kar i nagród. Trochę się z tym zgadzam, trochę nie. Bo o ile faktycznie dawanie kar lub nagród za cokolwiek i w dużej ilości może przestać działać i powinno się dziecku różne rzeczy tłumaczyć do skutku, to nie wyobrażam sobie, żeby w nagrodę za coś tam nie pójść z dzieckiem do kina, na lody, czegoś fajnego nie zrobić. To jest przyjemność dla dziecka. Tak jak teraz z tym spaniem, dzięki tabeli młody od razu zaczął spać u siebie i śpi do rana. Wczoraj w nagrodę poszliśmy do kina, zjadł popcorn i jest zadowolony