reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U pediatry

reklama
My mialysmy tylko raz w jednym i drugim przypadku no i nastepony raz mamy sie zglosic z chodzacym dzieckiem dopiero............czyli emilka ma odfajkowane a natalka pewnie za pare miesiecy:tak:

Nam tez nie szlo:-D:-Dtzn ja zapominalam czesto, a i tak tylko na noc i to nei zawsze cala zakladalam, a potem tez i tak bylo wszystko ok;-)wiec moze te lekarze cos sciemniaja, bo moze jakbym nie pieluchowala to tez by bylo ok;-)

Dziewczyny tak Was czytam i muszę przyznać, że byłam dziś z Hanią na USG biderek drugi raz, za pierwszym razem okazało się, że ma jakiąś tam małą wadę i trzeba stosować szerokie pieluchowanie. Przyznam, że tylko 2 razy do rad się zastosowałam, bo Hani było strasznie niewygodnie i płakała:-(. Ale za to dużo nosiłam ją w nosidełku twarzą do mnie (a to ponoć jest ważne), dziś się okazało, że po wadzie nie ma śladu:szok::-):-). Tylko nierówne fałdki na nóżkach zostały. Mamy przyjść za 2 miesiące do ostatniej już kontroli! I bardzo się z tego cieszę, bo okropnie bałam się dzisiejszej wizyty, zwłaszcza, że do zaleceń się nie zastosowałam:no:. Nie wiem jak to w końcu jest z tymi biodrami, ale życzę wszystkim maluchom zdrowia!

Poza tym byłyśmy jeszcze u dermatologa! Bałam się, że Hania ma nawrót gronkowca:-(. Ale na szczęście okazało się, że póki co nic strasznego się nie dzieje, ale w razie jakichkolwiek zmian ropnych od razu mamy pędzić do szpitala!

Uff, miałam dziś okropnie stresujący dzień. A za tydzień szczepionka na żółtaczkę i także spokój przez kilka misięcy:-).

... to super, że Hania jest zdrowa i wszystkie wizyty lekarskie zakończyły się pomyślnie :-):tak:. Oczywiście będziemy trzymać kciuki jak będziecie się wybierały na tą okropną szczepionkę ;-)

Nam tez nie szlo:-D:-Dtzn ja zapominalam czesto, a i tak tylko na noc i to nei zawsze cala zakladalam, a potem tez i tak bylo wszystko ok;-)wiec moze te lekarze cos sciemniaja, bo moze jakbym nie pieluchowala to tez by bylo ok;-)
A Antoś strasznie się pocił w tych pieluchach (cała pupcia mokra) i też za wygodnie to mu nie było:tak:.

a u nas u wszystkich dzieci jakie znam- w wieku Ewelinki oczywiście- diagnoza brzmiała: niby wszystko w poządku, ale bioderka za wiotkie- pieluchować i do ponownej kontrololi! Zaznaczam, że u nas badanie bioderek nie jest wogóle refundowane i trzeba za każdą wizytę płacić po 40 zł.

reklama
A Antoś strasznie się pocił w tych pieluchach (cała pupcia mokra) i też za wygodnie to mu nie było:tak:.
Na dzien to w ogole juz calkeim odpadalo bo niewygodnie, a na noc jeszcze jako tako, ale jeszcze wtdy o 4 ja przebieralam i juz nie ubieralam tej pieluchy. Na wszelki wypadek jakos sie balam spytac czy to trzeba dzien i noc:-D

Do góry