Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
czescznalazłam dużo infona temat badań hormonalnych dla kobiet starających sie o dzidziusia. wrzucam je tutaj, moze komuś sie przydadza...
Dziękuję za odpowiedź. Wizytę mam umówioną koło 17 maja i nawet bym jakoś wytrzymała do tego czasu, ale zaczęłam czytać (rychło wczas :/) o Dostinexie, który podobno nie jest wskazany u kobiet starających się bo powoduje wady rozwojowe. Tak się przestraszyłam, że aż mi ciężko wysiedzieć. Nie będę czekać przecież do 17 maja potencjalnie sobie szkodząc...a znowuż bez leku na PRL ciężko liczyć na ciążę...Witaj,
dużo zależy jak wygląda Twój cykl przy tych parametrach. Jeśli masz ładną owulację to pewnie endo nie widzi potrzeby agresywnego działania. Według mnie Twój endo zadziałał ostrożnie - a czy to dobrze czy źle to będzie można ocenić dopiero po jakimś czasie od rozpoczęcia brania leków.
co do dostinexu to zwykle zaczyna się od niskich dawek i w razie potrzeby zwiększa. Organizm różnie reaguje na ten lek, a dawkę zawsze można zwiększyć.
co do tsh to podczas ciąży mocno wariuje i zwykle jeśli przed jest wysokie to w czasie ciąży jeszcze rośnie. Także podejrzewam, że gin mówił o tym.
Kiedy teraz będziesz powtórnie badała prl i tsh? Ja w takiej sytuacji polecam się skonsultować z kimś innym, a najlepiej jakby to był ginekolog - endokrynolog.
Najbardziej niekomfortowo się czuję w sytuacji, w której myślę, że przez lek dziecko mogłoby mieć jakieś wady. Czy są jakieś leki na PRL, które mogą brać kobiety starające się i są bezpieczne?Jak zwykle w takich sytuacjach - co lekarz to opinia.
Niektórzy zezwalają na starania w trakcie zażywania (wtedy po pozytywnym teście odstawiasz) a są i tacy, którzy zalecają przerwę...to wszystko zależy od indywidualnej sytuacji, bo może być tak, że po odstawieniu prl znowu zacznie skakać.
Według niektórych lekarzy dawki 1/4 - 1/2 tabletki na tydzień to dawki niemalże homeopatyczneNajważniejsze to ufać temu co mówi dany lekarz i czuć się z tym komfortowo. Bo jak jest rozbieżność tak jak u Ciebie to wprowadza to tylko chaos.