reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kasiu podziwiam Cię. Kiedy Maks miał 10 m-cy drugie dzieciątko było ostatnią sprawą o której mysląłam :cool2:
Trzymam kciuki na wycelowanie:-)
Niech żyją testy owulacyjne!!!:tak:
NiaNia, o drugim dzieciaczku marzyliśmy jak tylko się nasz maluch urodził :) Ale dopiero tak od 3 miesięcy "walczymy" mocniej.W zeszłym cyklu dokładnie czułam owu..ale sie nie udalo.Moze teraz

Kurcze..zrobiłam właśnie test owu..jest bledziusienka,prawie niewidoczna druga kreska. Mąż wraca w niedziele.Prosze, kierujcie mnie na dziewczynkę, co dalej? (pierwszy raz korzystam z tych testow)

reklama
Kasiu podziwiam Cię. Kiedy Maks miał 10 m-cy drugie dzieciątko było ostatnią sprawą o której mysląłam :cool2:
Trzymam kciuki na wycelowanie:-)
Niech żyją testy owulacyjne!!!:tak:
NiaNia, o drugim dzieciaczku marzyliśmy jak tylko się nasz maluch urodził :) Ale dopiero tak od 3 miesięcy "walczymy" mocniej.W zeszłym cyklu dokładnie czułam owu..ale sie nie udalo.Moze teraz

Kurcze..zrobiłam właśnie test owu..jest bledziusienka,prawie niewidoczna druga kreska. Mąż wraca w niedziele.Prosze, kierujcie mnie na dziewczynkę, co dalej? (pierwszy raz korzystam z tych testow)

Kasiu,

Rób testy, codziennie jeden, najlepiej po południu.
Czekaj na męża. Kreska MUSI być bardziej widoczna! Czekajcie cierpiliwie nie marnując nasienia (!!) az do momentu kiedy kreska nie bedzie bardziej wyraźna!!
Dopiero wtedy działajcie. Pozycja klasyczna, bez orgazmu kobiety.
uwierz, ze kreski beda ciemniejsze!! Owu bedzie pewnie koło środy, wiec test pewnie we wtorek. Idz za testem :tak::tak::tak:

Kasiu,

Rób testy, codziennie jeden, najlepiej po południu.
Czekaj na męża. Kreska MUSI być bardziej widoczna! Czekajcie cierpiliwie nie marnując nasienia (!!) az do momentu kiedy kreska nie bedzie bardziej wyraźna!!
Dopiero wtedy działajcie. Pozycja klasyczna, bez orgazmu kobiety.
uwierz, ze kreski beda ciemniejsze!! Owu bedzie pewnie koło środy, wiec test pewnie we wtorek. Idz za testem :tak::tak::tak:

Dzięki NiaNia,czyli zdążymy..bo już sie obawiałam,że od mometu pojawienia się kreski ok.24h.Ale czy jak bedzie juz ciemna bardzo,to juz nie na chłopca? Wiem,ze na pewno jak bedzie moment owu,to juz nie działać. Wiec jak ocenić intensywność kreski? (ps.na mój suwaczek to nie ma co liczyć..on jest orientacyjny.Mam nieregularne cykle dość mocno

chlopiec czy dziewczynka ... :-) ????
MY robilismy strzal na dziewczynke :-pi udalo sie !

Gdzies wyczytalam ze jesli che sie miec dziewczynke trzeba sie mocno przytulac :-p przed owulacja (dzien, dwa), bo te plemniki co sa odpowiedzialne za dziewczeca plec sa wolniejsze i potrzebuja wiecej czasu zeby dotrzeac na miejsce zanim jajeczko zostanie uwolniowe podczas owulki.
Z tego powodu ze u mnie cykle sa bardzo nieregularne przez 5 m-cy stosowalismy test owulacyjny i gdy pojawiala sie kreseczka bylo cieple przytulanko... ale nigdy nic ! i ktoregos razu nie chcialo mi sie czekac na kreske w tescie i bylo "cmokus cmokus", nastepnego dnia wyszlo mi na tescie owulacyjnym ze owulacja w drodze a teraz za 4 tygodnie nasza dziewczynka bedzie juz z nami.
POWODZENIA !

Testy owulacyjne fajna rzecz, ale uwierzcie mi czasem je trzeba oduscic i poprostu sie kochac...kochac..kochac...
a plemniczki moga przezyc do 7 dni wiec nie ma znaczenia czy kochacie sie w dzien kiedy kreska jest mocna czy 2 dni przed pokazaniem kreski.... czasem jest lepiej o TYCH kreskach zapomniec !

No jestem i ja:-)
Dzięki NiaNia,czyli zdążymy..bo już sie obawiałam,że od mometu pojawienia się kreski ok.24h.Ale czy jak bedzie juz ciemna bardzo,to juz nie na chłopca? Wiem,ze na pewno jak bedzie moment owu,to juz nie działać. Wiec jak ocenić intensywność kreski? (ps.na mój suwaczek to nie ma co liczyć..on jest orientacyjny.Mam nieregularne cykle dość mocno

Kasiu kreska numer dwa wskazujaca zblizajaca się owulację musi być tak samo ciemna jak kreska testowa, a nawet ciemniejsza. Robiac test codziennie bedziesz widziała ze kreska na poczatku bedzie bladziutka, a nagle jednego dnia zacznie ciemnieć. Jak bedzie własnie taka intensywniejsza niz blada to wtedy akcja:-p:cool2: Jesli nastepnego dnia bedzie nadal taka sama to akcja 2. Jesli pojawią się dwie intesywne juz stop.:cool:

Testy owulacyjne fajna rzecz, ale uwierzcie mi czasem je trzeba oduscic i poprostu sie kochac...kochac..kochac...
a plemniczki moga przezyc do 7 dni wiec nie ma znaczenia czy kochacie sie w dzien kiedy kreska jest mocna czy 2 dni przed pokazaniem kreski.... czasem jest lepiej o TYCH kreskach zapomniec !

Małgorzatka gratulacje!!:-) Super.

Co do zywota plemników : męskie żyją 24 h , żeńskie od 3-5 dni. Nie ma opcji na 7 dni:tak:

A ja w koncu nakuszona ;-) zrobiłam dziś test owulacyjny.( w celu wykrycia wczesnej ciąży) i pokazał bardzo bladą kreskę:dry::dull: wiec się wsytraszyłam, ze nici z dziudziusia i postanowiłam jednak nie robić testu ciązowego wczesniej niz termin miesiaczki czyli we wtorek:tak: Bede nadal mierzyć temperaturę:tak: i uzbroje sie w cierpliwosc:tak:Juz przestaje o tym myśleć :cool2:

Kasiu jezscze słówko do ciebie. Cofinj się kochana o stronę lub dwie i poczytaj co ja pisałam kilka dni temu robiąc testy:tak: Zwróć uwage co odpisywała mi Eni :tak: i tego się trzymaj:-) to były bardzo mądre rady i jeśli cokolwiek się udało to tylko dzieki temu ze eni trzymała mnie na duchu. Ja tez się łamałam tzresac sie ze strachu ze kreska ciagle blada. Najbardziej się bałam, ze wstryzmam sie od akcji kiedy kreska jest bladziutka a na drugi dzien pojawi sie ciema i wtedy juz nie bedziemy ryzykowac na chłopaka. Ale tak nie jest. kreska nie robi się z dnia na dzien ciemna. :tak:
Trzymam kciuki bo wiem doskonale jak sie czujesz:-)Buziak.

reklama
NiaNia,dziękuje za wskazówki. Będę się tego trzymać.I już cofnęłam się do tego wątku..uff..niełatwo o cierpliwość

Do góry