Dzięki NiaNia,czyli zdążymy..bo już sie obawiałam,że od mometu pojawienia się kreski ok.24h.Ale czy jak bedzie juz ciemna bardzo,to juz nie na chłopca? Wiem,ze na pewno jak bedzie moment owu,to juz nie działać. Wiec jak ocenić intensywność kreski? (ps.na mój suwaczek to nie ma co liczyć..on jest orientacyjny.Mam nieregularne cykle dość mocno
Kasiu kreska numer dwa wskazujaca zblizajaca się owulację musi być tak samo ciemna jak kreska testowa, a nawet ciemniejsza. Robiac test codziennie bedziesz widziała ze kreska na poczatku bedzie bladziutka, a nagle jednego dnia zacznie ciemnieć. Jak bedzie własnie taka intensywniejsza niz blada to wtedy akcja

Jesli nastepnego dnia bedzie nadal taka sama to akcja 2. Jesli pojawią się dwie intesywne juz stop.
Testy owulacyjne fajna rzecz, ale uwierzcie mi czasem je trzeba oduscic i poprostu sie kochac...kochac..kochac...
a plemniczki moga przezyc do 7 dni wiec nie ma znaczenia czy kochacie sie w dzien kiedy kreska jest mocna czy 2 dni przed pokazaniem kreski.... czasem jest lepiej o TYCH kreskach zapomniec !
Małgorzatka gratulacje!!:-) Super.
Co do zywota plemników : męskie żyją 24 h , żeńskie od 3-5 dni. Nie ma opcji na 7 dni
A ja w koncu nakuszona ;-) zrobiłam dziś test owulacyjny.( w celu wykrycia wczesnej ciąży) i pokazał bardzo bladą kreskę

:dull: wiec się wsytraszyłam, ze nici z dziudziusia i postanowiłam jednak nie robić testu ciązowego wczesniej niz termin miesiaczki czyli we wtorek

Bede nadal mierzyć temperaturę

i uzbroje sie w cierpliwosc

Juz przestaje o tym myśleć