reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja myślę,że będę mieć spokojne dziecko,które kupkę będzie robiło tak jak należy do pampersa i to niedużo ,do tego ulewać się będzie ewentualnie tylko na pieluszkę podczas karmienia :D pozytywne myślenie to klucz do sukcesu ;)
nie no tak serio jak się wda we mnie to mam przewalone :D

Ja mam teraz tylko morfologię,mocz i żelazo,GBS i tyle. Cytomegalię o ile miałam to na samym początku tak jak resztę tych wszystkich wydziwianych badań.

Tak to ten odcinek,ja również byłam w szoku,aż o tym mężowi opowiedziałam.

To wtedy zakupię więcej ubranek jesli będzie brakować. A tak to wszyscy mi mówią,żeby nie kupować bo dostanę od ludzi,więc im wierzę ;) tym bardziej ,że mam mnóstwo rodziny "po sąsiedzku"

Nie wiem,ale ja tak mam od dłuższego czasu,praktycznie 2 miesiące bo młody siedzi dość nisko i mój brzuch wygląda jak przed samym porodem :D
Lekarz mówił,że to norma i będzie coraz gorzej i miał rację ;) czasami tak kłuje ,że wyglądam jakbym miała skurcz porodowy.
Ja to zwykle odczuwam w okolicach łechtaczki tyle,że od środka,w okolicach szyjki i ogólnie tam nisko,więc myślę ,że w różne narządy wbija swoje łapki.
No dobra to moze jakis przepowiadajacy bo najpierw kuło, pozniej stwardnial brzuch a teraz boli jak na okres... kurcze zupelnie nowe odczucia ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Pępek to najmniejszy problem. Trzeba pilnować po kąpieli czy nie jest mokry- suszyć gazikiem. Można psiknąć go tym preparatem raz lub dwa dziennie, ale pilnować żeby był suchy. Nam tak szybko odpadł- nie pamiętam dokładnie kiedy , ale już w szpitalu. A leżałam od soboty do wtorku.

Najgorzej jak ktoś go obsesyjnie opiskuje tym preparatem lub zamoczy i nie wytrze, bo wtedy może zgnić. W szkole rodzenia pani dr powiedziała , że po żółtaczce to drugą najczęstsza przyczyna powrotu na oddział. Mamuśki psikają ile wlezie i pępek gnije.

3jgxskjox8hy3b2y.png
Tymkowi nic nie robią z pępkiem i już powoli robi się czarny miejscami więc tylko wietrzenie i suszenie po zmoczeniu wodą ja to się cieszę że nas to omija cała ta zabawa z pępkiem [emoji3]

ex2b3e5efllsxoqe.png

Zając u mnie też był raz,później drugi i trzeci ;) a teraz jestem słaba i nie mam sił na nic ;)
ale dzidzia się rusza ,bóle przechodzą po no-spie lub kąpieli,więc jest ok. Tylko te mdłości mnie zastanawiają .

Vanilia trzymamy kciuki. Ja już też chcę wizytę a gdzie tu do 22.

reklama
Do góry