@pixi juz Ci pisze[emoji4]
Wiec tak co do mutacji mthfr i pai plus v-leiden,gen potrombiny i chyba cos jeszcze ale nie pamietam,to polecam Test Dna w Katowicach ,calosc kosztuje 330 zl
Dla osob z daleka jak Ty jest mozliwosc wysylkowego zalatwienia sprawy.
W tej samej cenie.
Chyba ,ze maja oddzial gdzies blisko.
Pobranie polega na pomizianiu sie patyczkiem w ustach.
Oczekiwanie do 14dni roboczych.
Mozesz wziac z konsultacja z genetykiem telefoniczna i jest wtedy troszke drozej lub sama zinterpretujesz.
Progesteron badalam w 13 dc i widzialam wtedy sluz plodny ,wiec traktowalam wynik jako w fazie owulacyjnej i byl duzo ponizej normy.
W sumie zinterpretowalam go sama.
A wiedzialam ,za wyjdzie mi zle bo mialam juz wczesniej z tym problem i mam plamienia przed miesiaczka.
Zawsze jak badasz to przede wszyatkim pamietaj ,ktory to dc.
Moze Ci pomoc ?masz wynik?
My zaczalismy starania w tym cyklu ,takze zobaczymy[emoji5]
Chyba też skorzystam z tego badania w Katowicach, ceny dużo niższe niż w Poznaniu!
Odnośnie progesteronu nie wiem czy nie badałaś w złym dniu cyklu, nie chce się wymądrzać ale mój gin kazał mi zbadać w 21 dc. Jednak skoro zawsze miałaś plamienia między cyklami, to faktycznie badanie nie miało aż takiego znaczenia. U mnie progesteron w 22 dc wynosił 14, 71 normy od faza folikularna 0,1-0,3 ; faza lutealna 1,2-15,9
Gratuluję staranek

Jak mogę podpytać jak się leczyłaś? Jakieś szczepienia, wlewy? Czy raczej clexan, acard + ewentualnie encorton w ciąży?
Jeżeli chciałabyś wiedzieć jak dawkować clexane, o mnie dzisiaj prof. hematolog oświeciła
Do 3 miesiąca ciąży dawka profilaktyczna 0,4 ; później robisz badanie 4 godziny po zastrzyku anty -Xa i wtedy wiesz czy dawka, którą bierzesz jest ok czy za mała.
Warto też zbadać stężenie białka s w ciąży bo podobno to często wariuje u ciężarnych.
Powodzenia życzę w testowaniu już niedługo! :* Oby się udało! A zazwyczaj zachodziłaś od razu?
Głupie pytanko kochana, ale jak mogę zapytać

ile masz lat?