reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bea - super! Ciesze sie razem z Toba. Rosnijcie zdrowo

Martaha - kciuki za piekna bete

@ovli22- ja jestem ze szczecina. Wyszly mi dodatnie ana1 i ana2. Mialam za soba 2poronienia i dostalam clexane na ryczalt. Ale wypisywal mi reumatolog. Gin twierdzil ze on moze ale na 100% wiec mu podziekowalam. Do reumatologa chodzilam na nfz. Super babeczka. Mowila ze wie ze nfz sie czepi za ten clexane ale to juz jej problem zeby z tego wybrnac. Mi kazala sie tym nie martwic. Ale recepty wypisywala max na 6 opakowan czyli co 2mce musialam chodzic do niej na wizyte. Dala mi takie zasw ze musze brac acard clexane przez cala ciaze i do 6tyg po porodzie. Jak bylam w szpitalu nikt tego nie kwestionowal. Dawali mi swoje leki a przy wypisie dostalam recepte na clexane by mi starczylo na te 6tyg po porodzie

reklama
No i jest wynik 1.22 także czekam na @. Zresztą od rana już w podbrzuszu się dobija. Zastanawiają mnie te moje dodatnie asa moje i męża. Może przez nie jest coś nie tak.... mozna powiedzieć że to byla mini biochemiczna...
Rozmawiałam wlasnie z gin i proponuje coś na podrasowanie jajek jakie jest wasze zdanie na ten temat? Owu od zawsze mialam naturalne potwierdzone w 21 dc czy to może nam pomóc?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bea - super! Ciesze sie razem z Toba. Rosnijcie zdrowo

Martaha - kciuki za piekna bete

@ovli22- ja jestem ze szczecina. Wyszly mi dodatnie ana1 i ana2. Mialam za soba 2poronienia i dostalam clexane na ryczalt. Ale wypisywal mi reumatolog. Gin twierdzil ze on moze ale na 100% wiec mu podziekowalam. Do reumatologa chodzilam na nfz. Super babeczka. Mowila ze wie ze nfz sie czepi za ten clexane ale to juz jej problem zeby z tego wybrnac. Mi kazala sie tym nie martwic. Ale recepty wypisywala max na 6 opakowan czyli co 2mce musialam chodzic do niej na wizyte. Dala mi takie zasw ze musze brac acard clexane przez cala ciaze i do 6tyg po porodzie. Jak bylam w szpitalu nikt tego nie kwestionowal. Dawali mi swoje leki a przy wypisie dostalam recepte na clexane by mi starczylo na te 6tyg po porodzie

Kitki dziękuje za odp ;)

A dlaczego do reumatologa poszłaś a nie do immunologa ?

I jak przebiega wizyta u niej co bym musiała powiedzieć żeby dostać ta receptę .
Bo ja nie mogę mieć zniżek bo mieszkam i pracuje w Londynie .
Także mogę iść do jakiegokolwiek lekarza który mi przepisze tą heparynę !!
Ale nie wiem który w Pl to zrobi .
Nie wiem czy zwykły ginekolog to zrobi ? Czy może mi przepisać ?

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Ovli jesli nie masz i tak refundacji to każdy powinien przepisać. Boją się tylko wypisywać na refundacje bo nfz sprawdza a jak nie pidlegasz to nie powinno być problemów.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny
Z tą refundacją to jest tak że pisze ten który po :
1 )chce napisać
2 )ma podpisaną umowe z narodowym funduszem zdrowia !!!!!!!!
Tu chodzi o gabinety prywatne !!!!
3)Jeśli masz wskazanie to musi ci wypisać ( ja akurat mam leydena )
4)Najszęściej i najszybciej wypisze gin z poradni na nfz.Nawet jeśli nie ma konkretnego wskazania ( chociaż dla mnie poronienia też są wskazaniem a nie wszyscy chcą pisać )
Moja ginka przyjmuje prywatnie a mi wszystko wali na 100 % bo nie ma podpisanej umowy z nfz.
Dlatego musze chodzić jeszcze do kogoś kto mi pisze na R .

Jeżeli chodzi o neoparin nie siejcie zamętu że lek jest zły
Jest lekiem przebadanym bo jakby nie był to by go nie dopuścili do obrotu .
Jest poprostu nowym lekiem o którym nie każdy lekaż wie .!!!!!
Skład jest identyczny jak w clexanie .
Fraxi czy inne heparyny mają inne składy jak clexane .

Dziewczyny
Z tą refundacją to jest tak że pisze ten który po :
1 )chce napisać
2 )ma podpisaną umowe z narodowym funduszem zdrowia !!!!!!!!
Tu chodzi o gabinety prywatne !!!!
3)Jeśli masz wskazanie to musi ci wypisać ( ja akurat mam leydena )
4)Najszęściej i najszybciej wypisze gin z poradni na nfz.Nawet jeśli nie ma konkretnego wskazania ( chociaż dla mnie poronienia też są wskazaniem a nie wszyscy chcą pisać )
Moja ginka przyjmuje prywatnie a mi wszystko wali na 100 % bo nie ma podpisanej umowy z nfz.
Dlatego musze chodzić jeszcze do kogoś kto mi pisze na R .

Jeżeli chodzi o neoparin nie siejcie zamętu że lek jest zły
Jest lekiem przebadanym bo jakby nie był to by go nie dopuścili do obrotu .
Jest poprostu nowym lekiem o którym nie każdy lekaż wie .!!!!!
Skład jest identyczny jak w clexanie .
Fraxi czy inne heparyny mają inne składy jak clexane .
Sus to jakbym poszła do zwykłego ginekologa który przyjmuje w szpitalu lub w przychodni ja NFZ to bez problemu dostanę ?

I czy jak mam te kardiolopiny igm 39 % to na pewno mam brać tą heparynę czy mi się należy ?

Żebym nie poszła a on powie ze mi się nie należy itd i traciła czas i pieniądze na prywatne wizyty !

Chodzi mi o to czy wy tez bierzecie heparynę na przeciwciała kardiolipidowe ?
Bo na komórki Nk mam steryd .
I on będzie Ok .
Ale ta heparynę mam brać tylko do 12 ty i tak się troszkę obawiam .

Beatka :) gratulacje wizyty !!

Sus ;) śliczna mordka twojego maleństwa ;)

Destino [emoji173]️jest i bije !!

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Ostatnia edycja:
@bea25ta super[emoji5]gratulacje[emoji8]

@martaha123 baaardzo mi przykro[emoji20]juz myslalam ,ze sie udalo[emoji58]

@kas90 bez sensu.
To chyba na prawde wiele zalezy od gina bo sa dziewczyny co nie maja wskazan a dostaja na refundacje bez problemu ,a tu widzisz czasem mozna miec badania zrobione i stwierdza ,ze sie nie nalezy.

Bea25ta dziekuje za podpowiedz z recepta[emoji4]oby to nie bylo mi potrzebne

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@ovli - ja chodzilam do reumatologa bo u mnie w rodzinie mama i jej siostra choruja na tocznia wiec mialam do zrobienia kilka badan. Wszystkie wyszly ok oprocz tych ana. Ze wzgledu na caloksztalt dostalam clexane.
Jesli i tak masz miec nierefundowany to poszlabym do gina pryw i na pewno wypisze. Na 100% to kazdy wypisze. Schody sa gdy sie chce na ryczalt

reklama
Ale w sumie jak olvi ma p/c antykardiolipinowe to one podlegaja pod zespol antyfosfolipidowy i refunadacja na moje oko sie nalezy.
Moja kolezanka ma podwyzszony antykoagulant tocznia i ma refundacje.
@ovli22 upewnij sie,zawsze mozna do nfz zadzwonic i zapytac.
Jak nie mozesz z zagranicy to ja Ci zadzwonie i zapytam[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry