reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Super, super, super :D:D:D
teraz pewnie kontakt z Invictą jutro i spytać się musisz ile się zapłodniło i obydwie czekamy moja droga, obydwie :D ja mam dwa zarodki i czekam do soboty, żeby zadzwonić i spytać czy wszystko ok i w pon transfer do Mamusi a Ty za to we wtorek transfer :D:D:D

Zapomniałam zapytać. Muszę do nich sama dzwonić na infolinię? Tak?

reklama
Ja mam wpisane w karcie ciąży,byłam u kilku lekarzy i żaden nie wyraził się w jakiś negatywny sposób. Byłam też w szpitalu i od razu na izbie przyjęć powiedziałam,że to ciąża ivf na co Pani powiedziała,że ich to nie interesuje i nie potrzebują takiej informacji, bo ciąża to ciąża. Byłam tym bardzo pozytywnie zaskoczona :)
A jak jakiemuś katolowi się to nie podoba to lekarzy jest mnóstwo a ja chętnie dam zarobić innemu ;)
P.s. słyszeliście,że Warszawa ma od września finansować ivf!! W końcu! :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Wreszcie stolica ruszyła głową!!!!
Link do: Warszawa będzie finansować in vitro

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Mogę wtracic do rozmowy...hehh
Nie wiem czy znasz moja historię, miałam robione w sumie trzy transfery jeden na świeżym zarodku i dwa na mrożonych pierwszy transfer się nie udał do tego przyplątała się hiperstymulacja i wylądowałam w szpitalu, potem miałam crio właśnie na dwóch pięknych 5dniowych blastusiach i beta nawet nie drgnęła, przy następnym cyklu kolejny crio i tym razem podane też dwie bardzo ładne zarodki 3dniowe dziś jestem w 12t3d ciąży... Także nie ma co się zrażać 3dniowe naprawdę nie oznacza że gorsze ;-)
Ja np nie uważa ze są gorsze, tylko pytanie czy to nie jest tak ze wszystkie 3 dniowe które dały radę w macicy to na szkiełku tez by dały. I jeśli tak by było (ale to jest nie do udowodnienia) to z tego wysnuwalby się wniosek ze nie ma sensu podawać w 3 dobie bo skoro ta cześć która by nie dała rady w macicy to właśnie te co nie przetrwają do 5-tego dnia, to po co się oszukiwać i narażać na porażkę i doła, skoro można by zawsze czekać do 5-tego dnia.
Takie gdybanie...

Przypomnialam sobie ze ktoras z was chciala zebym podzielila sie zdjeciem orzeszka, a ja zapomnialam :) wiec oto jest - orzeszek
1496923546-aaaaaa.jpeg

1496923557-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale już duży!!! Piękny :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, jutro i musisz spytać ile się zapłodniło, ile zarodków jest w hodowli? I później czekać trzeba, jak dojdą do blastocysty i "witaj mamo" :D:D:D

A w drugim albo trzecim dniu nie dzwonicie? U mnie w 1 dniu był sukces - zapłodnione, ale już w trzecim dniu dostałam info ze nie dzielą się..

No więc tak znowu jestem zła......dostałam @!!!Mialam miec wieczorem wizyte u mojego doktorka,ale zadzwoniłam do embriolog i ona mowi wizyte prosze odwolac teraz jesli zaczela sie @ nie ma sensu,wiec pytam dlaczego?Myslalam,ze to formalnosc leki i do domu,ale ona mow NIE!Lekarz chce wykonac Pani scratching macicy takze prosze zglosic sie miedzy 15-22 dniem cyklu godz przed wizyta wziasc leki przeciwbolowe i no-spe.No tok slucham sie do co joty skoro nie ma sensu przekladam wizyte i jednoczesnie wklepuje w wujka Google co to jest wogole ten scratching?I czytam i nadzieja w serduszku znowu duza.Pierwszy raz o czyms takim slysze u was czytajac tez mi nic takiego nie przelecialo przed oczami....wiedza co robia i po raz kolejny mimo zlosci ,ze to znowu przeciaga sie w czasie nie zalje wybpru tej kliniki.Wytrzymalam 6 lat,wytrzymam i miesiac....

A w drugim albo trzecim dniu nie dzwonicie? U mnie w 1 dniu był sukces - zapłodnione, ale już w trzecim dniu dostałam info ze nie dzielą się..
Dzwonimy, dlatego napisałam że czekamy jak dojdą do blastocysty i dopiero witaj mamo :D ja np muszę zadzwonić w 3-ciej dobie, tj w sobotę a Vinszka chyba chyba w pon w takim razie albo jeszcze w sobotę.

Dzwonimy, dlatego napisałam że czekamy jak dojdą do blastocysty i dopiero witaj mamo :D ja np muszę zadzwonić w 3-ciej dobie, tj w sobotę a Vinszka chyba chyba w pon w takim razie albo jeszcze w sobotę.

No ja po punkcji byłam taka... nieokreślona, wszystko było mi jedno, że nawet o nic nie pytałam. A mnie nie poinformowano. Myślałam, że to oni dzwonią. :)

No więc tak znowu jestem zła......dostałam @!!!Mialam miec wieczorem wizyte u mojego doktorka,ale zadzwoniłam do embriolog i ona mowi wizyte prosze odwolac teraz jesli zaczela sie @ nie ma sensu,wiec pytam dlaczego?Myslalam,ze to formalnosc leki i do domu,ale ona mow NIE!Lekarz chce wykonac Pani scratching macicy takze prosze zglosic sie miedzy 15-22 dniem cyklu godz przed wizyta wziasc leki przeciwbolowe i no-spe.No tok slucham sie do co joty skoro nie ma sensu przekladam wizyte i jednoczesnie wklepuje w wujka Google co to jest wogole ten scratching?I czytam i nadzieja w serduszku znowu duza.Pierwszy raz o czyms takim slysze u was czytajac tez mi nic takiego nie przelecialo przed oczami....wiedza co robia i po raz kolejny mimo zlosci ,ze to znowu przeciaga sie w czasie nie zalje wybpru tej kliniki.Wytrzymalam 6 lat,wytrzymam i miesiac....
W życiu o tym nie słyszałam ale właśnie przeczytałam w google i super :D jest nadzieja,że będzie ok teraz :D

reklama
Ja np nie uważa ze są gorsze, tylko pytanie czy to nie jest tak ze wszystkie 3 dniowe które dały radę w macicy to na szkiełku tez by dały. I jeśli tak by było (ale to jest nie do udowodnienia) to z tego wysnuwalby się wniosek ze nie ma sensu podawać w 3 dobie bo skoro ta cześć która by nie dała rady w macicy to właśnie te co nie przetrwają do 5-tego dnia, to po co się oszukiwać i narażać na porażkę i doła, skoro można by zawsze czekać do 5-tego dnia.
Takie gdybanie...

Ale już duży!!! Piękny :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bertha moja lekarka powiedziała słowo w słowo to co Ty

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Do góry