reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

reklama
Anineczka, jestem przy kompie w przelocie jak nmi się już zaczyna w głowie kręcić od tego wersalingu;-):-)

Kajunia mam dawkę fenoterolu (5mg) trzy razy dziennie po pól tabletki i na noc jedną. W sumie tylko 2,5 tabletki, ale mimo to czuję się fatalnie. Też biorę isoptin i coś tam jeszcze na obniżenie ciśnienia, ale chyba na mnie te prochy nie działają.

Women, ja się na wynikach nie znam, ale mam przed sobą swoje (mama mi dzisiaj odebrała) i też mam obniżoną hemoglobinę... mam 11,0 obok mam napisane, ze norma to 12-16,5. Ale nie mam pojęcia, czy ona jest mocno czy lekko obniżona...:no:

Ladina ja też nie wpuściła bym żadnej obcej baby do domu. Teraz przed moim powrotem do domu teściowa zrobiła mi prasowanie i poukładała w szafkach... ale byłam wściekła... nienawidzę jak mi obcy ludzie grzebią w moich rzeczach. Tym bardziej, ze nikt jej o to nie prosił. A z tym szpitalem Ci się upiekło.

Ja juz na nogach telefony mnie zbudziły,kurcze jestem tak spuchnięta zawsze po tym jak sie zdrzemne po poludniu ze szok do tego bol głowy okropny.
Własnie u mnie jest oberwanie chmury, a chcialam isc do pracy.Musze poczekac az sie troche uspokoi.
Wyniki:
WBC 8,4 krwinki białe w normie
RBC 3,69 krwinki czerwone ciut poniżej normy <4.0-5.90>
HGB 11,6 hemoglobina ciut poniżej normy <12-18>, tzw norma u ciężarówek ;-) czyli luzik w ramionkach!
HCT 33,3 hematokryt - poniżej normy, ale hematokryt jest to stosunek objętości elementów morfotycznych krwi do całkowitej objętości krwi, a ponieważ u nas ciężarówek objętość krwi się zwiększa, więc nie ma się czym przejmować.
MCV 90,2
MCH 31,4
MCHC 34,8
PLT 192 płytki krwi masz w normie <130-400>
LYMPH% 18,8
MHD% 8,1
NEUT% 73,1
LYMPH# 1,6
MXD# 0,7
NEUT# 6,1

RDW-CV 11,3 %
PDW 9,9
MPV 8,0
P-LCR 12,8

Czy któraś z Was potrafi to odczytać?
'

tyle co pamiętam że się bierze pod uwagę.

Kajunia mam dawkę fenoterolu (5mg) trzy razy dziennie po pól tabletki i na noc jedną. W sumie tylko 2,5 tabletki, ale mimo to czuję się fatalnie. Też biorę isoptin i coś tam jeszcze na obniżenie ciśnienia, ale chyba na mnie te prochy nie działają.

bira ja biorę fenoterol 4x1, izopptin 3x1 i scopolan 3x1 no i oczywiście witaminy :tak: jednak lekarz kazał mi się obserwować, że jeżeli brzuszek będzie bardzo się napinał dawkę zwiększy mi do 6x1 :sorry: damy radę :tak:

witam serdecznie po przerwie...bardzo dlugiej przerwie :-)
pamiętata mnie?? :-D;-)

dzis wreszcie zalozyli nam neciora
nawet nie wiem za co sie wziasc najpierw
mam kupe zaleglosci
nowe dzialy widze :tak:
akurat dzisiaj jezdzilismy za wozeczkiem ale ceny tu sa kosmiczne :rofl2:

no to chyba zaczne od..polozenia mlodej spac coby mi nie przeszkadzala w klikaniu bo tata po dzisiejszym maratonie padl trupem i spi :-D:-D:-D

no to jestem spowrotem :-p:happy2::happy2:

Women jedyne co to moge Ci dopisac normy jeszcze kilku bo akurat je miałąm Misia Ci to ślicznie rozpisała:-)

Wyniki:
WBC 8,4 - 4-11 NORNA
RBC 3,69 - 3,9-6,5 LEKKO PONIŻEJ
HGB 11,6 - 12-17,5 LEKKO PONIŻEJ
HCT 33,3 - 36 - 54 PONIŻEJ
MCV 90,2 - 82-98 NORMA
MCH 31,4 - 27-33 NORMA
MCHC 34,8 - 32-36 NORMA
PLT 192 - 150-400 NORMA
LYMPH% 18,8 15-45 NORMA
MXD% 8,1 - 1-10 NORMA
NEUT% 73,1 - 45-80 NORMA
LYMPH# 1,6 - 1-4,5 NORMA
MXD# 0,7 - 0,1-1 NORMA
NEUT# 6,1 - 1,8-8 norma
RDW-CV 11,3 % - 11,5-14 Lekko PONIŻEJ

przecież cąłkiem niezłe te wyniki masz:-)

reklama
helo Anineczka:-):-):-)

wtym wielkim swiecie to sie dzieje a dzieje :-)
ciagle sie proboje tu zaklimatyzowac
i tyle co sie ciesze tyle samo i rycze w poduszke w nocy tak by Karlos nie widzial :sorry:
jakos tak...teskno mi za przyjacilmi,krajem... i mam schizy ze chce wracac,ale zas wiem ze duza przykrosc zrobilabym polowkowi,no i taka rozdarta jestem :confused2::dull:
ciekawe czy hormony tez mi fiksuja :-D

mam problem z dostaniem sie do lekarza
jestem tak bojowo nastawiona na jedna lekarke ze jak wreszcie sie do niej dostane to przygadam do sluchu :wściekła/y:
no cholera w 18tc. bylam ostatni raz u lekarza :szok:
jak chce sie dostac prywatnie za super kase to tez nie moge!!!:wściekła/y::no:
naszczescie czujemy sie dobrze
poza tym ze mi uciska i mnie boli tam na dole

dzisiaj dla poprawy nastroju zrobilam sobie maraton po sklepach z art. dla dzieci i ogolnie wozki i lozeczka to szok cenowy :szok:
to co mi sie podoba jest najdrozsze

a wozki to tu sa modne koloru....czarnego :szok:
same czarne wozki!!!
no to bedziemy sie wyrozniac :-D hahaaaa

wlasnie latam po Allegro i tu i...sie nie moge nacieszyc netem ...jak dziecko normalnie hahaaaa :cool::rofl2::rofl2::rofl2::happy2::happy2::happy2:

Do góry