reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2018

Ajjj Dziewczyny Drogie... Powiedzcie mi, czy to tylko ja jestem taka dziwna, że przeraża mnie wizja wielkiego brzucha? Ostatnio obesysjnie oglądam zdjęcia brzuszków innych dziewczyn i zamiast przyzwyczajać się do tej myśli, jest coraz gorzej. Szczególnie, że i u mnie w końcu coś ruszyło do przodu (ale jeszcze ciężko stwierdzić czy to ciąża czy się po prostu zapasłam[emoji12]).

Żeby nie było wątpliwości - na dzidziusia cieszę się ogromnie :)

reklama
Jaki Wam wyszedł poziom glukozy bez obciążenia?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

91,4- prawie, prawie, ale jednak się udało

Ajjj Dziewczyny Drogie... Powiedzcie mi, czy to tylko ja jestem taka dziwna, że przeraża mnie wizja wielkiego brzucha? Ostatnio obesysjnie oglądam zdjęcia brzuszków innych dziewczyn i zamiast przyzwyczajać się do tej myśli, jest coraz gorzej. Szczególnie, że i u mnie w końcu coś ruszyło do przodu (ale jeszcze ciężko stwierdzić czy to ciąża czy się po prostu zapasłam[emoji12]).

Hmmm...mnie nie przeraża, może dlatego, ze to trzecia ciąża, chociaż jak sobie przypominam pierwsza tez nie byłam przerażona a czekałam na brzuch z niecierpliwością [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Dotkass i inne mamuśki w 3-ciej ciąży - szacunek weteranki ;) naprawdę podziwiam!

Dla mnie to zupełna nowość, do tego całe życie brzuch miałam w zadzie płaski, a teraz z takim mikro do przodu czuję się dziwnie. Może po przekroczeniu granicy: "przytyło się, a może jednak to ciąża?" będzie lepiej :)

No to ja się przyznam, że też. Ale ja generalnie chyba boję się wszelkich zmian. Nawet włosy mam prawie do pasa już od liceum, figurę zresztą też ;) dziwnie będzie z takim ogromnym brzucholem. Ale nie martw się, mamy dużo czasu żeby się przyzwyczaić ;)

A oto i człowiek, całe 3 cm człowieka :D
1500312013-aaaaaa.jpeg

No to ja się przyznam, że też. Ale ja generalnie chyba boję się wszelkich zmian. Nawet włosy mam prawie do pasa już od liceum, figurę zresztą też ;) dziwnie będzie z takim ogromnym brzucholem. Ale nie martw się, mamy dużo czasu żeby się przyzwyczaić ;)

1500312013-aaaaaa.jpeg

Sama słodycz. Nie mogę się doczekać. Przeraża mnie myśl, że może jest martwe a ja i tym nie wiem. Nie mogę się pozbyć tej myśli.

91,4- prawie, prawie, ale jednak się udało

Hmmm...mnie nie przeraża, może dlatego, ze to trzecia ciąża, chociaż jak sobie przypominam pierwsza tez nie byłam przerażona a czekałam na brzuch z niecierpliwością [emoji6]

Kurde ja mam 91 i się trochę martwię. Czytałam, że do badania wypada się przygotować, a ja wczoraj wieczorem żarłam Cheetosy i owoce kandyzowane. Muszę chyba zbadać jak trzeba.

Jaki Wam wyszedł poziom glukozy bez obciążenia?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U mnie było 94,gin kazała zrobić krzywą i wyszło ok. Na szczęście cukrzyca wykluczona. ☺️ ten podwyższony cukier zwaliłam na truskawki, które jadłam na potęgę jakiś cały tydzień przed badaniem ☺️

1500312013-aaaaaa.jpeg

Małe wielkie cudo [emoji16]

@Dotkass i inne mamuśki w 3-ciej ciąży - szacunek weteranki ;) naprawdę podziwiam!

Dla mnie to zupełna nowość, do tego całe życie brzuch miałam w zadzie płaski, a teraz z takim mikro do przodu czuję się dziwnie. Może po przekroczeniu granicy: "przytyło się, a może jednak to ciąża?" będzie lepiej :)

Kochana zawsze miałam płaski brzuch i talie osy, pierwsze dziecko urodziłam mając 27 lat...

Sama słodycz. Nie mogę się doczekać. Przeraża mnie myśl, że może jest martwe a ja i tym nie wiem. Nie mogę się pozbyć tej myśli.

Hej, ZABRANIAM tak myśleć...myślimy tylko pozytywnie, złe myśli wrzucamy do wora

Kurde ja mam 91 i się trochę martwię. Czytałam, że do badania wypada się przygotować, a ja wczoraj wieczorem żarłam Cheetosy i owoce kandyzowane. Muszę chyba zbadać jak trzeba.

Nie przejmuj się, wynik jest w normie, górnej bo górnej, ale normie...będziesz robiła kolejne badania zobaczysz jakie będą wyniki. Pierwsze słyszę, ze trzeba się przygotować do tego typu badania...później jak się robi w późniejszych tygodniach i z obciążeniem najgorsze jest wypicie glukozy...w każdym razie wynik pozostawić do obserwacji, nie ma czym się martwić w tej chwili...może jeszcze spaść [emoji16]

U mnie było 94,gin kazała zrobić krzywą i wyszło ok. Na szczęście cukrzyca wykluczona. [emoji5] ten podwyższony cukier zwaliłam na truskawki, które jadłam na potęgę jakiś cały tydzień przed badaniem [emoji5]

No w takim przypadku miałaś przekroczony to normalne, ze trzeba było sprawdzić...dobrze ze po sprawdzeniu wyszło ok [emoji846]

reklama
@Shemshi, fajny ten Twój człowiek, taki... kształtny :) i rąsie, i nózie też ma, huh! [emoji7]

@coldold - cicho tam! Podkradając słówko Shemshi, wszystko z Twoim człowiekiem na pewno dobrze. Dlaczego miałoby być inaczej? Jakieś obiawy tego najgorszego?

W momentach zwątpienia jestem wdzięczna za moje obolałe cycki. Są dla mnie takim domowym testem - pomacam, jak nadal bolą to wszystko musi być dobrze :)

Do góry