Mimi2330
Fanka BB :)
Jak urodziłam syna to mi tak powiedział lekarz, ze opieka tylko po ccMimi, no właśnie nie tylko po cc, zależy czy lekarz da czy nie
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak urodziłam syna to mi tak powiedział lekarz, ze opieka tylko po ccMimi, no właśnie nie tylko po cc, zależy czy lekarz da czy nie
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A widzisz.... widocznie ten lekarz ode mnie ze szpitala był mało życzliwy....Mi opiekę wypisała ginekolog prowadząca, poszłam do niej jak wyszłam ze szpitala i wypisała bez problemu. Potem mąż poszedł na ojcowski i ponad miesiąc był w domu. Tacierzyński połączył z wypoczynkowym i teraz z nowu był w domu miesiac, no ale już koniec tego dobregoJeszcze taka rada dla tych, których meżowie nie pracuja w weekend. Wtedy można wypisać opiekę trzy razy, w systemie 5 dni, 5 dni i 4 dni, tylko na robocze i wychodzi prawie trzy tygodnie a nie dwa jakby wypisać 14 dni od razu.
Ja właśnie chyba spróbuję bebiko.Hej dziewczyny z tym wolnym meza jest tak jak rodzisz sn to ustawowo maz ma 7 dni opieki jak cc to 14 dni chodz jak tu piszecie to zalezy od lekarza ile wystwi ale mniej noe moze. Co do irlopu tatusiowego to moj maz wlsnie na noego idzie i wyglada to tak 14 dni przed urlopem w firmie sklada wniosek o urlop wpisuje daty imie dziecka itd i to wszystko i przysluguje mu 14 dni i tez 2 dni na opieke nad dzieckiem nam on w pierwszym roku przysluguje tez ale z noego noe skorzystamy bo jestesmy na macierzynskim wiec lepiej nich maz skorzysta.
Co do mleka nam polozna powiedziala ze najlepsze jest bebiko bo to polskie mleko itd i faktycznie jest ok ktos pisal ze bebilonu malenstwo jadlo 180 i glodne bebiko 120 i najedzone moj maz dobrze zna sie na skladach produktow i porownywal mleka to bebiko ma najlepszy sklad i najnizsza cene kupujemy w biedronce opakowanoe 14.50zl
Co do zaparc polecam espumisan nic nam tak nie pomoglo a kupowalismy wszystko i delicol i inne cuda. I oczywiscie koperek i rumianek.
Kasiu napisz co dajesz do jedzenia dla Filipka juz? Ja dla Gabrysia dalam wczoraj jabluszko jak soe skonczylo to byl krzyk [emoji5]
Milego dnia dziewczyny