reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przeziębienie 8-9 tc

Katerina1985

Fanka BB :)
Witam, otóż wczoraj rozpoczęłam 9 tydzień ciąży. Gorzej poczułam się w weekend - ból gardła, przy oddychaniu. Wczoraj byłam u lekarza pierwszego kontaktu, mam zwolnienie lekarskie, wyleżeć się i mogę płukać gardło wodą z solą albo szałwią. Piję też 2-3x dziennie słabą herbatę z cytryną i miodem. Teraz doszedł kaszel. Temperatura utrzymuje się w granicach 37 - 37,3 - czy to prawidłowa temperatura czy mam powód do obaw? W tej chwili wymierzyłam pod pachą 37,3 st. Słyszałam, że gorączka w ciąży jest bardzo niebezpieczna. Czym jeszcze mogę się kurować? Doradźcie Kochane!

reklama
Syrop z cebuli i cukru bądź miodu. Soki z malin, czarnego bzu. Na katar woda morska do czyszczenia nosa. Maść majerankowa.

I jest liniia produktów dla ciężarnej. Na gardło do ssania, syrop, spray do nosa i saszetki do rozpuszczenia. Zapytaj w aptece. Tu nazwę zakryje mi i nie pokaże.

Dużo odpoczynku.

Zdrówka

Nie chcę przesadzać z ilością herbaty. Czy szklanka ciepłej wody - takiej gotowanej, ale po odstaniu z łyżką miodu i cytryną pita 3x dziennie coś pomoże? Albo ciepłe mleko z miodem?

Jak wyzej pisze Misiowa :-)
zadzwon do swojego ginekologa i zapytaj co mozna albo Pani w aptece ja tak zawsze robilam:-)
na goroczke mozna apap:)
to normalma goroczka
nie masz sie co martwic:-)
ja nie slyszalam zeby goroczka byla niebezpieczna w ciąży jeszcze taka niska :-)
spokojnie:)

Tak, apap też brałam. Miałam wyższe gorączki. I piłam wode przegotowana z miodem i cytryna właśnie. Na ulotce masz ile ciężarna może (apap). Konsultacje choćby z aptekarka nie zaszkodza. Bądź zadzwoń do prowadzącego ciąże.

Wysłałam Ci priv. :)

Ostatnia edycja:
Ooo cos na czasie;) tez jestem polamana. Na gardlo tantum verde, do nosa nasivin syropek j.w. i od tempki apap albo panadol. ;) leżę i zdycham.:)

reklama
Do góry