reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki wielkie dziewczyny za Wasze odpowiedzi :tak: któraś z Was pytała gdzie się leczę - dopiero zaczynamy naszą "przygodę", w listopadzie mamy umówioną wizytę w Novum. Zapoznawałam się z "ofertą" in vitro i sama nie wiem na jaką miałabym się zdecydować, ale o tym zadecyduje już pewnie lekarz. Moją przypadłością jest PCOS, brak owulacji nawet po Clo+pregnyl :no2: jak już pisałam, 28 cykli za nami po pustym pęcherzykiem zakończonym łyżeczkowaniem :(

reklama
Dla mnie był przesympatyczny ale niestety dało się odczuć ze nie jest skupiony na pacjentce . Nie kojarzył przypadków i nie drążył tematu . Wychodził z założenia ze na invitro jest tylko 30% i to ze straciłam cztery super zarodki o niczym nie świadczy . O immunologi nie chciał słyszeć i kazał odczekać miesiąc i robić kolejna stymulacje ale dziękuje dziś sobie i temu forum ze posłuchałam swojego rozumu i zmieniłam klinikę . Niby są tani ale maja taki przemiał ze jak dla mnie to tylko kasa tam się liczyła .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No to słabo... no niby 30
Procent ale wiesz mozna temu pomoc!!! Ehhhhh ciężkie to wszystko. I na jaka klinikę zmieniłaś i jeśli mozesz napisz o co chodzi z ta immunologia?

Każdy ma inny próg bólu ale miałam bóle dość mocne tak do 10-12tc które łączyły się u mnie z bólami w kości ogonowej . Zaczęłam brać magnez trzy razy dziennie i ustały . Wiem ze rozciąga się tam wszystko i tak ma prawo się dziać . Możesz wziąć tez nospe choć ja nie biorę nospy w ogóle .

no wlasnie bol przechodzi az na plecy , boli juz od godziny , mam nadzieje ze to przejdzie.

No to słabo... no niby 30
Procent ale wiesz mozna temu pomoc!!! Ehhhhh ciężkie to wszystko. I na jaka klinikę zmieniłaś i jeśli mozesz napisz o co chodzi z ta immunologia?

Na klinikę pod nosem w Szczecinie . Nie miałam przekonania do nich ale był tam lekarz który wiedziałam ze drąży przypadki i współpracuje z pacjentka . U mnie wyszły na szczęście w nieszczęściu komórki NK . Sa to takie przeciwciała w organizmie które traktują ciało obce czyt zarodek jako intruza i go zwalczają co nie daje szans na implantację . Ja to czułam od zawsze i nie wierzyłam w coś takiego jak bezpłodność idiopatyczna . Konkretne leczenie by obniżyć te komórki nk pierwszy transfer i odrazu ciaza . Tak naprawdę jest szansa ze mogłabym zajść w ciąże w sposób naturalny lecząc się na to ale z powodu wieku i lat straconych na starania nie mieliśmy sił czekać dłużej . Immunologia to temat rzeka i nawet nie zdajemy sobie sprawy jak wiele rzeczy dzieje się w naszym ciele które maja wpływ na zajście w ciąże. Niestety w Polsce nie przeprowadzono badań które potwierdzają to co się dzieje w przypadkach wielu dziewczyn na tym forum i są takie kliniki jak Bocian które w to poprostu nie wierzą .

Na klinikę pod nosem w Szczecinie . Nie miałam przekonania do nich ale był tam lekarz który wiedziałam ze drąży przypadki i współpracuje z pacjentka . U mnie wyszły na szczęście w nieszczęściu komórki NK . Sa to takie przeciwciała w organizmie które traktują ciało obce czyt zarodek jako intruza i go zwalczają co nie daje szans na implantację . Ja to czułam od zawsze i nie wierzyłam w coś takiego jak bezpłodność idiopatyczna . Konkretne leczenie by obniżyć te komórki nk pierwszy transfer i odrazu ciaza . Tak naprawdę jest szansa ze mogłabym zajść w ciąże w sposób naturalny lecząc się na to ale z powodu wieku i lat straconych na starania nie mieliśmy sił czekać dłużej . Immunologia to temat rzeka i nawet nie zdajemy sobie sprawy jak wiele rzeczy dzieje się w naszym ciele które maja wpływ na zajście w ciąże. Niestety w Polsce nie przeprowadzono badań które potwierdzają to co się dzieje w przypadkach wielu dziewczyn na tym forum i są takie kliniki jak Bocian które w to poprostu nie wierzą .

O prosze... moze warto to sprawdzic i w moim przypadku, no ja niby super zdrowa, maz nasienie bo obroce idealne i brak implantacji. Wiec moze pójdę w ta strone. Czyli Wy niby niepłodność idiopatyxzna no wlasnie!

Dzięki wielkie dziewczyny za Wasze odpowiedzi :tak: któraś z Was pytała gdzie się leczę - dopiero zaczynamy naszą "przygodę", w listopadzie mamy umówioną wizytę w Novum. Zapoznawałam się z "ofertą" in vitro i sama nie wiem na jaką miałabym się zdecydować, ale o tym zadecyduje już pewnie lekarz. Moją przypadłością jest PCOS, brak owulacji nawet po Clo+pregnyl :no2: jak już pisałam, 28 cykli za nami po pustym pęcherzykiem zakończonym łyżeczkowaniem :(
Malena a kiedy masz wizyte w novum i u kogo? moge zapytac oTwój wiek?

reklama

Na NK bralas wlewy z,ibtralipidu czy coś jeszcze? Ja myślę tak samo jak ty ze pary ktore maja niepłodność idiopatyczna to wlasnie maja cis w immunologi poknocone

Do góry