Nie przyje*** w ryj!!!! ode mnieJeśli ktoś stara się o dziecko,lub uprawia seks bez zabezpieczeń i wie że z tego może być dziecko to fajek nie pali.
Proste.
Siebie truj ile chcesz.
Może nie rozumiem ale tak-nie rozumiem takich kobiet...
Kiedy ta moja starajaca się koleżanka paliła i mówię jej że halo,papierosy i dziecko to oczywiście hasło-zajde to rzucę.
Zaszła. Pali nadal.
A sorry,pali po pół a zwykle piwo zastąpiła redsem...
Mam ją po główce za to pogłaskać?
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Joaszka
Fanka BB :)
Jak czytam co musicie przejść żeby w końcu tulic dziecko...Nie przyje*** w ryj!!!! ode mnie![]()
Tony leków,zastrzyki...
Jak człowiek analizuje czy mu nie zaszkodziła głupia tabletka na ból głowy czy 2 kawy wypite to nerw mnie bierze jak widzę takie i takich co to palą i piją i jedno za drugim
hope322
Tak caly pen trzymalam. Ja zawsze leki w plynach wole trzymac w lodowce. Ale przeczytaj co napisane jest w ulotceNo to mi pomogłaśw tym "penie" później też? Właśnie nie wiem jak go przechowywać. No może ktoś się nade mną zlituje i w tej burzy politycznej ujrzy mój post i zaktualizuje nasze wiadomości
![]()
hope322
Dolaczam sie do zyczen@Pixie_Dixie @hope322 - pieknych wysokich bet!!!! Wielkie kciukasy
@goffa13 - udanej wizyty, niech wszystko wygląda tak jak powinna, żebyś mogła ruszyć z kopyta
@Ilona88 i sobie życzę pieknego podglądania bez komplikacji.
No i @dżoasia - powodzenia!!
@Ilona88 który to już tydzień??

meg86
CudownieBoże i Św Rito dziękuje za ta kreskę!
Jeszcze tylko beta, pózniej druga która ładnie rośnie, potem wizyta pęcherzykowa, potem serduszkową, potem następna, prenatalne, Pappa, Nifty, połówkowe..... i proszę [emoji1348]
![]()
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Hej Dziewczyny, Nie wiem czy ktoś z forum mnie jeszcze pamięta( Pojawiam się tu co jakiś czas od 1.5 roku, zazwyczaj w trakcie procedury- właśnie jestem w trakcie 4). Moje amh jest tragiczne- od ostatniej procedury nie badałam, a przed nią było 0,4. Wszystkie podejścia skończyły się klapą, mimo końskich dawek(przedostatnia procedura ok. 500jednostek dziennie) gonadotropin.Za pierwszym razem tylko 3 komórki pobrane(wszystkie dojrzałe),za drugim 5(3dojrzałe )- na usg przed punkcją były widoczne tylko 2.Miałam 2 transfery 3 dniowych zarodków(5c, 8a). Mąż ma wzorowe nasienie. Teraz podchodzę na cyklu naturalnym (Clo + 6 amp. Menopuru 75j.) i jestem w szoku, bo wyhodowałam min. 6 komórek, endo 10mm 2 dni przed punkcją. Najgorsze jest to, że jutro punkcja(15dc), a pęchole mogą być niedojrzałe(wczoraj największe dwa miały ok 14mm średnio. Niestety nie brałam orgalutranu i doktor powiedział, że dłużej nie można czekać, bo mogą popękać. Kurczę wkurza mnie to, że zmarnują się moje ostatnie jajka. Proponowałam wcześniej stymulację z clostilbegytem(bo wiem, że dobrze na niego reaguję i nie zubaża mi endo), ale od lekarzy słyszałam, że jest malo skuteczny i źle wpływa na emdometrium i że nie stosuje się go w ivf. Wydaliśmy ogromne pieniądze na leki, a mogliśmy uzyskać lepszy efekt z lekami za 1000 zł. Najbardziej szkoda mi straconego czasu. Mam już 38 lat , a ostatnie wyniki cytologii wykazały stan przedrakowy i dodatkowo rośnie mi polip w macicy. Musiałam się Wam wyżalić, bo nikt nie zrozumie mnie tak jak Wy.
kredka82
No chyba z proporcjami ze na 100 rodzin 5 przepije to przesadzilas... patologia jest wszedzie i jest jej duzo tylko nie kazdy to zauwaza...no to taka kompletna bzdure uslyszala moja siostra i dwie kolezanki , od trzech roznych lekarzy. nigdy zadnego nalogu nie mialam, ale widzialam co dzialo sie z nim po natychmiastowym odstawieniu alkoholu, ledwo go odratowali, widzialam co z moim tata sie dzialo jak rzucil palenie z dnia na dziem bo dowiedzial sie o raku. wiec nie wiem czy szoku dla ofganizmu nid ma, nie mowie o stopniowym z niejszaniu tylko o natychmiastowym rzuceniu, wie nie mow mmi ze organizm ktory jest przyzwyczajony do 2 paczek dziennie nagle gdy ich nie otrzymuje to nie ma szoku. c
co do refofmy oswiaty juz zapomnialas jakie byly protesty rodzicow przy wlrowadzaniu gimnazjum, ze dzieci dodatkowo narazone na stres ze wiecej egzaminow itp. na internecie znajdz sobie wypowiedzi z tamtego okresu. wszystkie zmiany zawsze najpierw napotykaja sie na opor bo tak czlowiek jest zlozony ze boi sie nieznanego i woli gnic w tym co jest choc mu jest zle i nie dobrze niz zgodzic sie bez pfotestu na cos co moze okazac sie lepsze ale jest nieznane. i tak jest przy kzzdych zmianach w pracy, szkole, polityce itp. ja wcale nie jestem za obecnym rzadem a juz tym bardziej za poprzednich, uwazam tylko ze skoro ktos ich wybral to niech pokaza co potrafia, a za pare lat znow sa wybiry jak ludzie nie beda zadowoleni to na nich nie zaglosujam proste. co do mediow tak samo tbp jak i tvn mydla oczy wiec tu nie ma o czym pisac nawet, bo kazdy pokazuje dana sytuacje na swoja strone. zniesienie dofinansowania na in vitro , a wzielas pod uwage podniesienie podatku na zabawki, ubeania itp dla dziecie, podniesienie vat do 23 % niby na chwile, moze sumujac to wszystko i odkladajac uzbieralabys akurat na in vitro. 500 + wymaga rzeczywiscie dopracowania bo jest sporo rodzin ktore nie wykorzystuja na dzieci , ald tez jest sporo dzieci ktore maja w koncu wymarzona zabawke, ksiazki czy nowe buty do szkoly a nie po starszej siostrze czy bracie. wiec jesli na 100 przypadkow 5 zdarzy sie ze rodzice przepija to czy nie warto pomoc tym 95 ?
500+ zrobilo wiecej zlego niz dobrego..
Kazdy wypalony papieros to trucizna dla dziecka. Ja rzucilam palenie z dnia na dzien i szok to organizm moze ze 3 dni mial (palilam duzo i ponad 15lat) i nie wyobrazam sobie ze kobieta w ciazy pali wiedzac ze te malenkie plucka musza to wdychac razem z nia!
Kobiety ktore nie potrafia fajek poswiecic dla dziecka mowia te mity o powolnym odstawianiu bo albo im wstyd albo szukaja wymowki przed soba i calym swiatem.
Szkolnictwo: mlodziez tak szybko sie rozwija w tych czasach ze trzymanie pierwszo i osmio klasistow razem to przepasc i mlodsi tylko moga zle nawyki podpatrzec niestety...
Mam wrazenie ze Ty nie rozumiesz trgo ze pis sie cofa. Swiat idzie do przodu oni w tyl. Polska szla w strone zachodu a idzie na wschod... az przykro sie patrzy ....
Evelin83
ale ze na emerytury nie starczy to juz za czasow poprzedniego rzadu glosno o tym bylo. wiec czy tak czy tak to my swoich i tak nie doczekamy. wiec moze nie takie zle to 500 + bo jak narodzimy tych dzieci z in vitro conajmniej z 6 do 50 lat czy duzej to potem z 500 + bedziemy miec taka niby emerytureDodałabym do tego przekupstwo 500+, obniżenie wieku emerytalnego (sorry dziewczyny, ale jak tak dalej pójdzie to na nasze emerytury nikt nie będzie pracował i zus sie posypie, albo i my dostaniemy 500, bo na tyle bedzie zus stac, z tym, że to 500 za 30 lat bedzie starczac na chleb i mleko). No chyba, że pójdzie za tym reforma szpital+ gdzie dalej będą obcinać subwencje na leki i leczenieTo zus nie będzie potrzebny.
I sporo innych.
Pixie_Dixie
Ja mam godzinke jazdy do swojej kliniki, bylam na 8.00, tazke krew oddana i zostalo czekac na telefon. Beda dzwonic miedzi 11 a 12![]()
A ja jakaś wyluzowana i mało co mi drzwi przed nosem nie zamknęli bo do 10:00 [emoji52] .... czekam [emoji15]
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
reklama
kredka82
A co ma piernik do wiatraka?To nie Bóg decyduje o tym czy będę miała dzieci...według mnie. Ja pokladam wiarę w lekarzy i medycynę.
Może z ich pomocą się uda
Ja się tylko zastanawiam jak mozna połączyć te 2 rzeczy-wiarę i ivf...
Widać każdy potrafi sobie to jakość połączyć i wytłumaczyć..
Mimo że nie rozumiem to ok.
Nie wszyscy muszą myśleć tak samo.
Wielu z Was wiara pomaga.i super
Gdzie jest napisane ze Bog zabronil ivf?
My wierzymy w Boga a nie koniecznie w kosciol ktory moze sobie mowic co chce a ksieza wcale swieci nie sa... raczej mniej szkody przynosi ivf niz zgwalcenie dziecka przez ksiedza.
Podziel się: