reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ehh... trochę szkoda,że niestety znowu trzeba miesiąc odczekać, ale myślę że warto. Czyli jeżeli chodzi o wlewy z intralipidu to zupełnie nic nie skomentował? Ani że były potrzebne, ani że zupełnie nie...?
No zaskoczyłaś go, bo byłaś idealnie przygotowana do wizyty :-))
Nie z intralipidu tylko immunoglobulin:) no wlasnie nic nie skomentowal ale chyba od zlej strony zaczelam temat bo wyszlo chyba jakbym od razu stwierdzila, ze lekarz to bezpodstawnie zlecil, moj blad.
No i wszystkie daty, nazwy i dawki lekow pamietalam, duzo badan mialam, chcial zaskoczyc koniecznoscia zazywania kwasu foliowego metylowanego - juz zazywam, kazal zrobic jeszcze badanie na mutacje genu protrombiny - okazalo sie ze mam tylko nie zauwazyl w badaniach itp, chyba zaczynam zalowac, ze prawie wszystko wiedzialam:p

reklama
Nie z intralipidu tylko immunoglobulin:) no wlasnie nic nie skomentowal ale chyba od zlej strony zaczelam temat bo wyszlo chyba jakbym od razu stwierdzila, ze lekarz to bezpodstawnie zlecil, moj blad.
No i wszystkie daty, nazwy i dawki lekow pamietalam, duzo badan mialam, chcial zaskoczyc koniecznoscia zazywania kwasu foliowego metylowanego - juz zazywam, kazal zrobic jeszcze badanie na mutacje genu protrombiny - okazalo sie ze mam tylko nie zauwazyl w badaniach itp, chyba zaczynam zalowac, ze prawie wszystko wiedzialam:p
Sorka, ja jestem dziś trochę nie przytomna :p o immunoglobuliny mi chodziło ;-)
Czyli czuł się jakby troszke niepotrzebny :p a badania za miesiąc możesz u siebie robić a do niego tylko z wynikami, czy musisz też jechać do Niego??

i najczęściej chyba w stadium 4 podają prawda?
Zalezy - w stadium 4 mroza jesli jest Aa(lub wg nowej nomenklatury 1.1) swiezaka trzymaja do transferu i jesli jest szybcioszek to czasem dochodzi do 6aa:) no i jak embrioblast lub trofoblast sa gorszej jakosci to trzymaja chyba do piatego stadium (ja swiezaka mialam 5.1.1, a mrozaki miam5.2.1 i 4.1.1)

reklama
Do góry