reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Coś czuje, że ja jeszcze trochę pochodzę. Nastawiłam się na poród przedwczesny, a tymczasem nic o nim teraz nie świadczy.
A nie wiecie, czy przy cc podają kroplówki z oksytocyny? Coś mi się tak obiło o uszy

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
To zalezy od szpitala i lekarza tak mowila mi ostatnio polozna w szkole rodzenia. Ale ona wlasnie mówiła ze lepsza dla dziecka jest opcja z oksy

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No wkoncu Was nadrobilam [emoji4] ja teraz bylam troszkę wylaczona z forum. Oj juz odliczam do konca z moim samopoczuciem coraz gorzej. Dzieciaczki cisną strasznie na żołądek, o bólu żeber nie wspomnie. Spac nie moge. Siedzenie to jakas masakra. Leżenie tez zalezy jak sie maluchy uloza. Ręce dretwieja...a gdzie tu tyle czasu jeszcze.
Jutro wizyta i dowiem sie ile Dzieciaczki urosly [emoji4]

Który u Ciebie tc? No ja już też się nie mogę doczekać, chciałabym już mieć małego w ramionach [emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Który u Ciebie tc? No ja już też się nie mogę doczekać, chciałabym już mieć małego w ramionach [emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jutro 31 tc wskoczy[emoji7] Mam zaplanowana cesarke na 5-6 grudzień. I tez juz bym chciała malenstwa tulic.
Tobie to dopiero teraz te tygodnie szybko zleca i ani sie nie obejrzysz i bedziesz miala malutkiego w ramionach.

Ale jak to sie odbywa? Dostaje sie oksy i sie czeka, zeby sie akcja porodowa rozwinela, a potem cc?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, skurcze itp zeby dziecko sie ocknelo i przygotowało do wyjscia jak przy naturalnym porodzie. A nie wyciagane znienacka.
Moja bratowa taka miala wlasnie cesarke.
Wiem ze tam gdzie ja bede miala tak nie robia.

Tak, skurcze itp zeby dziecko sie ocknelo i przygotowało do wyjscia jak przy naturalnym porodzie. A nie wyciagane znienacka.
Moja bratowa taka miala wlasnie cesarke.
Wiem ze tam gdzie ja bede miala tak nie robia.

Wydaje sie to niezlym pomyslem [emoji4] choc nigdy o czyms takim nie slyszalam.
Ja mialam porod wywolywany oksy, a skonczylo sie cc, tyle ze nieplanowanym.
U mnie bardzo bolesne skurcze zaczely sie jakies 5h po podaniu oksy i wtedy dostalam znieczulenie i akcja porodowa ruszyla z kopyta.

U mnie bardzo bolesne skurcze zaczely sie jakies 5h po podaniu oksy i wtedy dostalam znieczulenie i akcja porodowa ruszyla z kopyta.

Czyli Twoj maluszek byl przygotowany do nagłego wyjecia [emoji4]

Ostatnio mama ginekolog mówiła, ze kobiety niepotrzebnie sie denerwują,ze próbowały naturalnie a i tak skończyło sie cc, bo właśnie te skurcze przygotowują dzieciątko, odpowiednie naciski na główkę itd także ta oksy wydaje sie taka namiastka porodu siłami natury [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Ostatnio mama ginekolog mówiła, ze kobiety niepotrzebnie sie denerwują,ze próbowały naturalnie a i tak skończyło sie cc, bo właśnie te skurcze przygotowują dzieciątko, odpowiednie naciski na główkę itd także ta oksy wydaje sie taka namiastka porodu siłami natury [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Ciekawe. Ale chyba to tylko dają jak dzidzia jest główką w dół

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry