reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No pewnie! Najważniejsze, że się kochacie [emoji173] moja siostra też bardzo szybko zaszła w ciążę, 20l, po roku znajomości. Też to był szok bo siostra nigdy nie była prorodzinna:p zawsze myślałam, że będę szybciej mama niż ciocia.
A teraz? Siostra 27l. i 2ka cudownych dzieciaków (7i2 lata)a my z mężem znamy się już 10 lat, od 8.5 lat w związku, w małżeństwie dopiero troche ponad rok i 1wsze dziecko w drodze.
Trochę żałuję, że tak późno no ale..
Obydwoje wybraliśmy studia chcąc pracować w wymarzonym zawodzie, więc coś za coś. Też od 18tki wspieram finansowo moja mame, która zarabia śmieszne pieniądze i sama nie da rady się utrzymać a na ślub musiałam sobie sama zarobić z żenującej, nauczycielskiej pierwszej pensji (wiecie, że przez pierwszy rok zarabiałam 1998 zł BRUTTO?) takie niestety są tabelki dla młodych nauczycieli:) no ale, jakoś dałam radę:) na ślub uzbierałam, mamie pomagam, mam cudownego męża.. na szczęście udalo się szybko zajść w ciążę i teraz nic tylko się cieszyć i modlić żeby wszystko było dobrze..:) może jeszcze zdążę urodzić 2ke nastepnych, bo mój chciałby 3ke właśnie:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Super [emoji7][emoji7]
My teraz drugie, jak zmienia się nam warunki mieszkaniowe to może pomyślimy o trzecim :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
OLA dawaj te meble

U mnie dzis 21dzien cyklu. Wg wylicza n powi ien byc w tym cyklu 28dniowy ciekawa jestem czy sie nie myle.

Zalewa mnie od wczoraj wodnisty taki w olbrzymoe ilosci. W poprzednim cylku bylo sucho o tej porze.

No pewnie! Najważniejsze, że się kochacie [emoji173] moja siostra też bardzo szybko zaszła w ciążę, 20l, po roku znajomości. Też to był szok bo siostra nigdy nie była prorodzinna:p zawsze myślałam, że będę szybciej mama niż ciocia.
A teraz? Siostra 27l. i 2ka cudownych dzieciaków (7i2 lata)a my z mężem znamy się już 10 lat, od 8.5 lat w związku, w małżeństwie dopiero troche ponad rok i 1wsze dziecko w drodze.
Trochę żałuję, że tak późno no ale..
Obydwoje wybraliśmy studia chcąc pracować w wymarzonym zawodzie, więc coś za coś. Też od 18tki wspieram finansowo moja mame, która zarabia śmieszne pieniądze i sama nie da rady się utrzymać a na ślub musiałam sobie sama zarobić z żenującej, nauczycielskiej pierwszej pensji (wiecie, że przez pierwszy rok zarabiałam 1998 zł BRUTTO?) takie niestety są tabelki dla młodych nauczycieli:) no ale, jakoś dałam radę:) na ślub uzbierałam, mamie pomagam, mam cudownego męża.. na szczęście udalo się szybko zajść w ciążę i teraz nic tylko się cieszyć i modlić żeby wszystko było dobrze..:) może jeszcze zdążę urodzić 2ke nastepnych, bo mój chciałby 3ke właśnie:p

No niestety z tymi pensjami to nie jest kolorowo. U mnie też zarabia się marną kasę niestety, ja to teraz mam brutto 2250 zł :( Jednak jest ten komfort bezstresowej pracy, więc coś za coś :) My z M chcielibyśmy 2kę :) Chociaż mnie po głowie kiedyś chodziła 3ka :) no ale M ma już 2kę z małżeństwa więc pozostaniemy na max dwójeczce :)

Dzien dobry dzien dobry. Ja juz w pracy, niewyspana maksylanie. Byle do 15 ;)
Powiedzcie mi jak to jest z tym pecherzykiem graffa bo zapomnialam lekarza dopytac- on rosnie srednio 2mm na dobe? I jaka wielkosc powinien osiagnać zeby pęknąć? Moze ktoraz zadawala lekarzowi takie pytania? :p bo jesli wg danych z neta rosnie 2mm na dobe i peka jak ma ok 20mm, to wg moich skomplikowanych :D obliczeb powinnam miec owu ok niedzieli i to by sie pokrywalo z aplikacja. Świruje nananaaa :)
Ja pytalam. Kazda kobieta jest inna kazdy cykl kest inny jedne pęcherzyki pękają mając 18 inne nawed 30 niema żadnej normy co do wielkości mój w poniedziałek miał 26 i z jednej strony był wydłużony miał pęknąć w ciągu kilku godzin dziś kolejna wizyta żeby sprawdzić czy pełnił czy zaczol się wchlaniac

A mając wcześnie dzieci to same plusy, moja siostra urodziła w wieku 20lat, moja mama też 20, babcia ok 20lat została mama, a prababcia też miała z 20 kiedy urodziła dziadka..
I w ten oto sposób mamy prababcie, a dzieci mojej siostry prapra babcie [emoji173]
5 pokoleń [emoji173]
Znałam prawie wszystkich pradziadkow, teraz została mu już tylko jedna pra babcia Karolka, ma 94l. I jest naszym aniołem [emoji7]
Z drugiej strony mam znajomą z klasy co ma rodziców w wieku 65lat.. To tyle mają moi dziadkowie. Koleżanka nie zna swoich dziadków niestety, a co dopiero pra dziadków!
Dlatego pięknie jest mieć wcześnie dzieci, jest duża szansa że nasze szkraby poznają swoich dziadków, pradziadkow a nawet pra pra dziadków:) [emoji173]

Ja pytalam. Kazda kobieta jest inna kazdy cykl kest inny jedne pęcherzyki pękają mając 18 inne nawed 30 niema żadnej normy co do wielkości mój w poniedziałek miał 26 i z jednej strony był wydłużony miał pęknąć w ciągu kilku godzin dziś kolejna wizyta żeby sprawdzić czy pełnił czy zaczol się wchlaniac
Kochana trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomosci =)

A mając wcześnie dzieci to same plusy, moja siostra urodziła w wieku 20lat, moja mama też 20, babcia ok 20lat została mama, a prababcia też miała z 20 kiedy urodziła dziadka..
I w ten oto sposób mamy prababcie, a dzieci mojej siostry prapra babcie [emoji173]
5 pokoleń [emoji173]
Znałam prawie wszystkich pradziadkow, teraz została mu już tylko jedna pra babcia Karolka, ma 94l. I jest naszym aniołem [emoji7]
Z drugiej strony mam znajomą z klasy co ma rodziców w wieku 65lat.. To tyle mają moi dziadkowie. Koleżanka nie zna swoich dziadków niestety, a co dopiero pra dziadków!
Dlatego pięknie jest mieć wcześnie dzieci, jest duża szansa że nasze szkraby poznają swoich dziadków, pradziadkow a nawet pra pra dziadków:) [emoji173]

No ja jak urodziłam Aleksa brakło mi dwóch miesięcy żeby skończyć 22 lat :)
Teraz jak wyjdzie to znów dwóch miesięcy braknie ale do 26 urodzin :)
Moja mana z kolei jak została mamą to w wieku : 26, 30 i 36 lat. Mama mojego taty z kolei w wieku 18 lat. Druga babcia nie pamiętam dokładnie ale 19/20 lat

No ja jak urodziłam Aleksa brakło mi dwóch miesięcy żeby skończyć 22 lat :)
Teraz jak wyjdzie to znów dwóch miesięcy braknie ale do 26 urodzin :)
Moja mana z kolei jak została mamą to w wieku : 26, 30 i 36 lat. Mama mojego taty z kolei w wieku 18 lat. Druga babcia nie pamiętam dokładnie ale 19/20 lat

Jak zmieni nam się sytuacja mieszkaniowa to koło 30 lat będę miała to można wtedy pomyśleć o trzecim ;)
Najprawdopodobniej pójdziemy z 50m dwupokojowego mieszkania na duży dom 240 m :) to wtedy będzie mniejsca wystarczająco dla trójki dzieci :)

reklama
A ja wam powiem. Że kiedyś niepotrzebne zwierzyłam się teściowej że nie mogę zajść w ciążę,a ona jak to ona ubzdurała sobie że jestem bezpłodna (bezpłodność wtórna) i rozpowiedziała to po rodzinie,więc wszyscy myślą że tak serio jest. Kurcze nie mogę się doczekać ich min jak zobaczą mnie z brzuszkiem xD ❤❤

Do góry