reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania 2018

My oboje po przejściach :) D jest w trakcie unieważnienia ślubu kościelnego całe szczęście mamy duże podstawy :) więc teraz cywilny - mój syn ma nazwisko biologicznego ojca z ja inne, mój facet inne i ten cywilny jest ze względu na dziecko i zmianę mu nazwiska :) a za 3-4 lata weźmiemy kościelny :) tak dopiero początek :) o syna staralam się rok z byłym partnerem i dopiero jak odpuściłam po roku to w pierwszym cyklu zaskoczyło :)
Także staram się nie napalac i na spokojnie czekać do tego 18 :)
Fakt faktem jakby się teraz udało byłoby idealnie.
Z synem miałam termin na 24 lipca i urodziłam 20 lipca (w dzień imienin mojego taty ), teraz miałabym termin na 31 lipca ale że znów CC to termin byłby koło 24 lipca :) czyli tak jak miałam termin z synem albo może i 23 lipca wtedy mój tato ma urodziny więc drugi wnuk i znów prezent dla dzidzia :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To powodzenia Wam życzę, oby było jak sobie marzycie! :) My jesteśmy niewierzący więc jakbyśmy mieli brać dwa śluby to ten ważniejszy byłby humanistyczny tak jak dla wierzących kościelny. Ale to jeszcze czas, musimy na spokojnie przemyśleć. Też bym miała z byłym partnerem dzieciątko ale niestety była to ciąża pozamaciczna. Super prezent byłby dla dziadka! Dumny pewnie jak paw! :)

reklama
To już jak jestem na komputerze to Cię wpiszę, potem sama będziesz aktualizować. :) Na pewno w końcu wam się uda! :) Życzę tego nam wszystkim tutaj! :) To dopiero początki starań, u mnie takie ponowne początki bo już bardzo długo się staramy, ale mieliśmy przerwę. A ślubu już Wam zazdroszczę, my bierzemy za dwa lata. Albo może za rok cywilny taki bez pompy a za dwa lata humanistyczny taki z weselem. ;)
Ojj ja też wam zazdroszcze ale tego że macie to przed sobą! Ślub i wesele to chyba najpiękniejsze co mnie w życiu spotkało. Po weselu tydzień chodziłam taka smutna że już ta świetna zabawa się skończyła i że tak szybko to zleciało. Okres przygotowań do ślubu to też super czas. Ja uwielbiałam przeglądać na allegro czy innych stronkach wszystkie potrzebne rzeczy do ślubu. Jeśli chodzi o dziecięce to jeszcze nie przeglądam. Chyba poczekam do dwoch kreseczek żeby się za bardzo nie nakręcać.

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Ojj ja też wam zazdroszcze ale tego że macie to przed sobą! Ślub i wesele to chyba najpiękniejsze co mnie w życiu spotkało. Po weselu tydzień chodziłam taka smutna że już ta świetna zabawa się skończyła i że tak szybko to zleciało. Okres przygotowań do ślubu to też super czas. Ja uwielbiałam przeglądać na allegro czy innych stronkach wszystkie potrzebne rzeczy do ślubu. Jeśli chodzi o dziecięce to jeszcze nie przeglądam. Chyba poczekam do dwoch kreseczek żeby się za bardzo nie nakręcać.

Ja to myślę, że czas oczekiwania na ślub jak i na poród jest tak samo ekscytujący, później już tylko wspomnienia. Dobrze, że poród można jeszcze nawet kilka razy przeżyć, ale ślubu już nie jak ma się tego jedynego. :D

Ale dziś tu intensywnie :) Ja pokładam wielkie nadzieje w tym cyklu. Mam nadzieje że mi się uda i wam również!!!! W następny piątek się dowiem czy clo działa ale chociaż remont jest to będzie szybciej czas mi leciał

Ale dziś tu intensywnie :) Ja pokładam wielkie nadzieje w tym cyklu. Mam nadzieje że mi się uda i wam również!!!! W następny piątek się dowiem czy clo działa ale chociaż remont jest to będzie szybciej czas mi leciał

Dzisiaj to jeszcze nic, wczoraj dałyście czadu tutaj. :D Jak włączyłam aplikacje to ciągle mi telefon dzwonił z powiadomieniami. :D Ale to super, że wątek nie milczy. :) Ja dzisiaj 1 dzień po terminie @, ale lekarz uprzedzał, że się przedłuży cykl. Następny chyba będzie intensywny. :D Może zaskoczę lekarza i zamiast na samą kontrolę tarczycy i jajnika przyjdę już z ciążą. Było by super! :D

A więc co o mnie :)
Mam wspaniałego syna który w lipcu skończył 3 lata :) i stwierdziliśmy że czas na drugą pociechę :)
Jesteśmy aktualnie w trakcie 2cs i termin @ na 21 listopada :) natomiast pierwsze testowanie 18 listopada bo dłużej nie wytrzymam :)
O syna starałam się rok więc się nie napalam [emoji14] przynajmniej staram się tego nie robić :)
W grudniu bierzemy ślub cywilny :)
Mam 25 lat i jestem z Rzeszowa :)
Zawód technik usług kosmetycznych, mam swoją działalność :) jestem stylistka paznokci :) to moja praca i wielkie hobby :)

hej hej witamy:)jutro właśnie idę na paznokcie;)jakies ciemne kolory chyba sobie zrobię może masz jakieś zdjęcie które mnie zainspiruje?;)*

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom

To powodzenia Wam życzę, oby było jak sobie marzycie! :) My jesteśmy niewierzący więc jakbyśmy mieli brać dwa śluby to ten ważniejszy byłby humanistyczny tak jak dla wierzących kościelny. Ale to jeszcze czas, musimy na spokojnie przemyśleć. Też bym miała z byłym partnerem dzieciątko ale niestety była to ciąża pozamaciczna. Super prezent byłby dla dziadka! Dumny pewnie jak paw! :)
Kurcze to też swoje przeszłaś :( ale będzie dobrze ! Musi ! Ja po tym co przeszłam zawsze staram się patrzeć optymistycznie. No bo co mnie nie zabije to mnie wzmocni.
Ja nie byłam wierząca.
Dopóki moja mama nie przywiozła mi poświęconej i wymodlonej figurki Matki Boskiej z Kalwarii Zebrzydowskiej - patronki rodzin. Tego dnia dzwoniłam do mamy z płaczem i zabrała mnie i 6 tygodniowego Aleksa spowrotem do domu rodzinnego :) od tego jest tylko lepiej :) od dwóch lat nie mieszkam z rodzicami - tylko z partnerem . I ta figurka, malutka, ale stoi na wierzchu :) i od tej pory wszystko jest niemalże idealnie :) może to był przypadek a może nie :) dlatego mimo wszystko chcemy wziąć ślub kościelny, moc iść do spowiedzi, dostać rozgrzeszenie i przystąpić do komunii :) (inna kwestia nacisk rodziców z obu stron) na codzien i tak nie chodzimy do kościoła - ale też do roku przy największych świętach to się nam szkoda robi. Kochamy się, szanujemy, nie robimy nikomu tym krzywdy a jesteśmy traktowani jak jacyś wielcy grzesznicy.. A są pary po ślubach kościelnych które się tłuką, zdradzają i mogą :) i gdzie ta świętość [emoji14]
No ale mniejsza z tym :)
Póki co staram się nie nakręcać i szukać zajęcia żeby nie myśleć, ale... Kurde ostatnio inne objawy niż zawsze po owu... Chociaż sama dobrze wiem że na objawy ciąży jest za wcześnie bo zarodek nawet jeśli jest to się jeszcze nie zagnieździł

Kochana nie robimy wesela :* tylko obiad po USC :* będzie 19 osób :) tylko najbliżsi :) ale to dlatego że kiedyś planujemy kościelny i wtedy będziemy myśleli coś więcej zrobić [emoji14]

Kurcze to też swoje przeszłaś :( ale będzie dobrze ! Musi ! Ja po tym co przeszłam zawsze staram się patrzeć optymistycznie. No bo co mnie nie zabije to mnie wzmocni.
Ja nie byłam wierząca.
Dopóki moja mama nie przywiozła mi poświęconej i wymodlonej figurki Matki Boskiej z Kalwarii Zebrzydowskiej - patronki rodzin. Tego dnia dzwoniłam do mamy z płaczem i zabrała mnie i 6 tygodniowego Aleksa spowrotem do domu rodzinnego :) od tego jest tylko lepiej :) od dwóch lat nie mieszkam z rodzicami - tylko z partnerem . I ta figurka, malutka, ale stoi na wierzchu :) i od tej pory wszystko jest niemalże idealnie :) może to był przypadek a może nie :) dlatego mimo wszystko chcemy wziąć ślub kościelny, moc iść do spowiedzi, dostać rozgrzeszenie i przystąpić do komunii :) (inna kwestia nacisk rodziców z obu stron) na codzien i tak nie chodzimy do kościoła - ale też do roku przy największych świętach to się nam szkoda robi. Kochamy się, szanujemy, nie robimy nikomu tym krzywdy a jesteśmy traktowani jak jacyś wielcy grzesznicy.. A są pary po ślubach kościelnych które się tłuką, zdradzają i mogą :) i gdzie ta świętość [emoji14]
No ale mniejsza z tym :)
Póki co staram się nie nakręcać i szukać zajęcia żeby nie myśleć, ale... Kurde ostatnio inne objawy niż zawsze po owu... Chociaż sama dobrze wiem że na objawy ciąży jest za wcześnie bo zarodek nawet jeśli jest to się jeszcze nie zagnieździł

Każdy robi jak uważa za słuszne, najważniejsze, żebyście oboje czuli tą potrzebę i chcieli tego. :) U mnie nacisk jest ze strony rodziny, bo jak to tak, przecież cywilny to nie ślub. Ale rodzice moi nie mają nic przeciwko, wiedzą jakie jest do tego moje podejście, nie będziemy robić czegoś wbrew bo tak wypada. :) Znam skądś te nakręcanie na objawy ciąży. A jak jeszcze miałam cykle 50dniowe albo dłużej to najpierw masa testów robionych w domu a potem na betę i zawód bo negatywna. Ale pierwszą ciążę wyczułam, wiedziałam, że jestem i nie dałam się zwieść negatywnym testom. Możecie mi wierzyć lub nie, ale czułam to w duszy, że w ciąży jestem, nie z objawów bo praktycznie na początku żadnych nie miałam. Niestety wiecie jak to się skończyło.

Teraz coś innego. Wiem, że pewnie wiecie wszystko co robić przed zajściem w ciąży ale wrzucę Wam skan z gazetki Tesco Loves Baby, którą wczoraj kupiłam. :)
14y8z04.jpg

reklama

Jeśli chodzi o dziecięce to ja aliexpress. Zamówiłam już takie śliczne skarpetki jak na zdjęciu niżej :)
Jak wyjdzie test pozytywny to włożę test z tymi skarpetkami do pudełeczka i zrobię romantyczną kolację i wtedy mojemu D. Wręcze :)
W tamtym cyklu mówił że nie będę w ciąży, a teraz jest pewien [emoji23]
Tym bardziej że zaczynam mieć objawy chociaż wiem sama ze na nie za wcześnie [emoji23][emoji23][emoji23]
1510417927-2364a17cf2269fc2-aaaaaa.jpeg

Do góry