reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Co do tych kąpieli magnezowych są różne opinie....Jak ktoś widzi poprawę to ok ja chyba dla pewności wolę tabletki ...

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

@agakomo do wanny z ciepłą wodą wsypuję około szklankę chlorku magnezu. Siedzę sobie w tej wodzie dopóki nie wystygnie.

@JustYs21 ja mam w planach iść na zwolnienie od kwietnia, a prawdopodobnie od marca będzie zatrudniony ktoś na 1,5 roku na zastępstwo. Z tym, że ta osoba dostanie mniej więcej 60-70% mojej pensji - wszelkie odpowiedzialności biorą na siebie moje koleżanki.

Ja też rocznik 84 i trzecie dziecię :)

Co do witamin - powiem szczerze, że jestem w szoku, że obecnie lekarze zalecają łykanie zestawu już w pierwszym trymestrze! W poprzednich ciążach wspominali o nich dopiero gdzieś w drugim. Ja sama w pierwszej ciąży kupiłam jedną paczkę i męczyłam ją. W drugiej już nic nie łykałam, wyniki zawsze miałam bardzo dobre. Dzieci rodziłam małe. Teraz też nie zamierzam nic dodatkowego łykać. Biorę kwas foliowy, jak mi się przypomni wit. D i piję herbatę z dodatkiem wit. C dla smaku.
Jestem za zróżnicowaną dietą, bo prawda jest taka, że te sztuczne suplementy wchłaniają się w znikomych ilościach. Czytałam kiedyś artykuł o pewnym badaniu (niestety nie podam źródła). Wzięli dwie grupy kontrolne - jedna odżywiała się w zdrowy, różnorodny sposób. Druga suplemetowała się różnymi witaminami. Wynik był taki, że pierwsza grupa nie tylko miała lepsze wyniki, ale też wydała mniej pieniędzy ;)
Też słyszałam stwierdzenie, że po witaminach rodzą się duże dzieci. I coś może w tym jest - ręka w górę, która z Was urodziła się z masą powyżej 4 kg. A dzisiaj to prawie norma ;)

@Effa84 ja też w korpo, w babskim zespole. U mnie jest pół na pół dzieciatych i bezdzietnych. Można powiedzieć, że jestem zaopiekowana, bo dziewczyny dbają o mnie, wyciągają na przerwy, żebym nie siedziała bez ruchu za długo. W środy mamy dzień owoców, to biorą mi do biurka mandarynki :D

Co do magnezu to ja od lat raz w tygodniu robię sobie kąpiel magnezową. Od miesiąca robię je 2 razy w tygodniu. Bo magnez najlepiej wchłania aię przez skórę.

To u Ciebie część przynajmniej rozumie :) U mnie akurat taki zespół, co tylko o imprezach myśli albo gdzie sobie jakiś ciuch tanio kupić :D

Kłania się 91 w pierwszej ciąży ;)

Co do suplementów mi lekarz powiedział, że wyszły jakieś nowe badania, z których wynika, że powinno się DHA suplementowac jak najwcześniej. Za jego rada biorę więc od 7 tygodnia tabletki Mama DHA Premium Plus (co za nazwa xD)
Wygodne to jest bo i wit D2000, I jod i kwas foliowy więc przynajmniej lykam tylko te

reklama
Do góry