reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Tak , grudniowy cykl jest nasz(!!!), oby ten szybko zlecial=) wiec nie dziekuje=)

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png
Tak :-) będziesz rządzila na wrześnióweczkach :-)

Dopiero sie na dobre przebudzilam :-) rany ale mnie w dole pleców boli, ale nie w krzyzu. Jakos tak niewygodnie spalam albo co...za dlugo na płasko chyba spałam bo jak się zginam to caly dół pleców boli.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Nie wiem tylko ze pierwszy raz mam takie coś. W poniedziałek pójdę do lekarza a w aptece są jakieś tabletki bez recepty które nie zaszkodzą jeśli bym była w ciąży?
Jak bylam w ciąży z mloda to mi sie takie cholerstw przypaletalo- w dodatku mocno swędziało, i ginka mi na to dala globulki jakies, po kilku dniach brania przeszlo.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Nie trzeba dużo. Moj tata wziął dwie tabletki i mu rozerwało żołądek!! Ordynator na oiomie powiedział, ze ketonal to najgorszy lek jaki można brać i ze jest mnóstwo substytutów i on nie rozumie, dlaczego apteki i lekarze wciskają ludziom to gowno! (Pewnie dostają kasę od producenta farmaceutycznego). Powiedział tez, ze w miesiącu ma średnio dwa takie przypadki jak mój tata, po ketonalu!
Także wiesz, rób jak uważasz ale ja tego gowna nigdy nie wezmę ani nie pozwolę brać najbliższym.
A to cieawe, bo nam po porodzie ketonal rozdawali i to bylo dla mnie blogoslawienstwem na obolałe krocze. A np leków na bazie ibuprofenu nie mogę brać, bo mnie po nich mdli i raz nawet rzygałam.
A co do ojców. Mój ketonal dość regularnie bierze i jeszcze żyje.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Generalnie sie tym nie przejęłam, po prostu rozśmieszyła mnie sytuacja :D
Dla mnie w wieku 15 lat tez osoby po 30 wydawaly się taaaaaakie starw. A dla mojej córki....ło jezu.....kiedys sypnela tekstem "mama muszę Cie zrobic babcią przed czterdziestką, bo wtedy będziesz młodą i ładną babcią, bo jak skończysz czterdzieści lat to będziesz stara i brzydka i pewnie gruba" :-D

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

A to cieawe, bo nam po porodzie ketonal rozdawali i to bylo dla mnie blogoslawienstwem na obolałe krocze. A np leków na bazie ibuprofenu nie mogę brać, bo mnie po nich mdli i raz nawet rzygałam.
A co do ojców. Mój ketonal dość regularnie bierze i jeszcze żyje.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Spoko, Twoja decyzja.

Spoko, Twoja decyzja.
Ale ja ketonal wzielam wtwdy tylko twn jeden raz po porodzie. Tak to jak cos boli to jedynie pyralgina na mnie dziala bo apap jest za słaby no i nospa. Ale narawde rzadko z takoch rozwiązań korzystam, bo wiem jaki wplyw na organizm moze miec pranie przeciwbólowych specyfików.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Matko ! Moja mama tylko to bierze jak coś ja boli

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bym jej nie pozwoliła a juz szczególnie jeśli ma jakieś problemy z żołądkiem ale tak jak już wspomniałam, ja wad tylko ostrzegam z własnego doświadczenia a co wy będziecie robić to już wasza decyzja :)

reklama
Ale ja ketonal wzielam wtwdy tylko twn jeden raz po porodzie. Tak to jak cos boli to jedynie pyralgina na mnie dziala bo apap jest za słaby no i nospa. Ale narawde rzadko z takoch rozwiązań korzystam, bo wiem jaki wplyw na organizm moze miec pranie przeciwbólowych specyfików.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Luzik! Ja tam ketonalu nigdy nie wezmę, ani nawet razu :)

Do góry