reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jeśli bedziesz miała niedługo czterdziestkę mogą Cię skierować na bezpłatny test Pappa - od jakiegoś wieku robią

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
@Tina1201 , dziewczyny, czy dobrze rozumiem: to pierwsze usg prenatalne, to wlasnie to badanie, robione w 11- 14 tyg. ciazy na przeziernosc i kosc nosowa?
Czytalam wczoraj o tym tescie PAPPA, oj wiele tam pomylek i wiele niepotrzebnie przelanych lez, jak u twojej kolezanki. A slyszalyscie o tescie NIFTY? To jakis lepszy test?

Kochane mamusie, miałam dużo do nadrobienia ;)
Po pierwsze macie piękne brzuszki, aż miło patrzeć. ;) fajnie tak pooglądać ;)
Powiem Wam że mój brzuch również jest twardy i wypukły już. A to dopiero 9 tydzień. Szczególnie, że nie należę do tych szczupłych ;P chodzić mogę tylko w leginsach bo normalne spodnie nie dopne, bo za bardzo ściskają :D
I powiem Wam że mam straszny apetyt. Sama nie wiem na ca raz na słodkie raz na kwaśne. A zazwyczaj to koło 22 zaczyna mi się chcieć jeść i już czasem nie wytrzymuje i gonie mojego po kanapkę np. ;P
Co do witaminek ja również femibion biorę ;)
To moja pierwsza ciąża i w końcu czuje ze będzie dobrze, po tych moich przeżyciach.
Wgl zaczyna mi się bardzo ekscytujący rok ;)
Dzidziuś. W maju ślub kościelny. Myślimy się też od razu po ślubie wprowadzić do naszego nowego domku, który jeszcze wykańczamy, mój zmienia pracę :)
Mam nadzieję że wszystko pójdzie w dobra stronę!! ;)

Ja mam wizytę w pt ;) taka kontrolna i recepty ;)
Powiedzcie mi czy któraś z Was bierze zastrzyki z clexany?
Ciekawy rok 2018 przed wami ! Ja może też będę musiała brać clexane dowiem się niebawem

Ale naskrobałyście :-O :D @KatiNails ja mam teraz delikatną warstwę żelu i hybryde na to położoną i takie właśnie paznokcie najbardziej lubię i robie je bez przerwy od roku a wcześniej też robiłam i jak przerwałam to nic się nie działo z paznokciami :) tylko właśnie waham się nad farbowaniem kurcze...

Badanie prenatalne to właśnie usg - robione na wizycie Ok 12-14 tyg ciąży , na standardowej wizycie u lekarza . Test Pappa to dodatkowy test robiony z krwi - test prawdopodobieństwa . Nifty słyszałam ze trochę kosztuje , ale nie wiem więcej na ten temat . Oczywiście jakby lekarz miał jakieś niepokojące podejrzenia po usg prenaalnym , pewnie bym rozważała dodatkowe badania . Tu w uk robią testy z krwi tak czy siak - jeśli się decydujesz na USG prenatalne automaczytnie robią z krwi , nie ma wyboru jedno robię drugiego nie .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

O to nie wiedziałam! Też taki plastikowy czy już nie pamiętasz?
Oj nie wiem. W poprzedniej ciąży brałam inne witaminy ale wzmagały nudności.
A ten prenatal jest przynajmniej z imbirem

ckai9jcgk10emd23.png

reklama
Do góry