reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Zobacz załącznik 834655ja już po dzieciątko zdrowe 7CM 13t 1d prawdopodobnie dziewczynka[emoji2] [emoji7] [emoji28]
Ooo to nie tylko moja Kruszynka taka duża [emoji16] mam tylko 3 dni młodsza ciążę :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Dziewczyny gratuluję wam udanych wizyt / badań prenatalnych i zdrowych dzieciątek i oby tak dalej :) jutro ja idę na usg już się boję...

p19u3e3kx9dmklru.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Powiem Wam kobitki, że ja jestem w 13tc... I nie jestem osoba, która się doszukuje itp... Ale dziś jak usiadłam poczulam z lewej strony przy pachwinie takie trzepotanie skrzydełek... I przezylam niezły szok bo to było zupełnie coś innego... Zupełnie innego od bulgotania w żołądku bo to było przy pachwinie... I bardzo szybkie :) i czułam to jakby na skórze od środka... A to moja pierwsza ciąża... A naprawdę sie nie doszukiwalam bo byłam pewna, że poczuje koło 20tc a tu przeżyłam szok

f2w39n7303c24ozn.png
Super! Gratulacje!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To kwestia bardzo indywidualna, ale trzymam kciuki, żeby jak najszybciej :)

@Dorotea - trzymam kciuki, żeby teraz już było dobrze, bez żadnych komplikacji, infekcji itd.

@Marzycielka - promienie rtg są bardzo niebezpieczne, ale na szczęście o nie za dużym zasięgu - poza pomieszczeniem gdzie jest "pacjent", i pomieszczeniem w którym znajduje się aparatura jest bezpiecznie. Nie można oczywiście demonizować, bardzo duże znaczenie ma dawka, ale najbardziej narażone są komórki szybko dzielące się, dlatego w ciąży trzeba unikać. Ale poza okresem ciąży, to - myśmy się rzucali kawałkami skały promieniotwórczej i wiele innych głupot ;) . Ale nim nas wypuścili na pracownię jądrową, to komplet badań, łącznie z potwierdzeniem braku ciąży itd.
(z wykształcenia jestem fizykiem :p)

Jak byłaś z córka - w którym tygodniu byłaś? Dostałaś ołowiane ubranko?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Nie dostalam, a byl to jakos moze 6-7 tydzien. Pozniej bylam znow jakos po dwoch tyg, ale zaraz wyszlam.

xrotgov3q3o4y33i.png

reklama
Do góry