reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@eska29044 mam taką nadzieję...a robiliście prywatnie czy nfz ? bo my za długo musieliśmy czekac na fundusz i w końcu zrobiliśmy w diagnostyce ...czekanie jest straszne ...żadnego badania sie nie boje tylko tego teraz
ja także robiłam w diagnostyce i 35 dni roboczych kazali czekać,dla mnie to tez ważne badanie, czekam jeszcze na mthr, cytologię, DNA męża. Wszystko będzie dzisiaj, musi byc dobrze, bo jeśli jeszcze tam coś wyjdzie w tych wynikach to się już chyba całkiem nie zdecyduje.
kochana jesli jestem w tygodniu to jakimś 4tc :D a tak powaznie to synek ten drugi (który niby też miał wady) ma juz 1,5 roku i jest oczywiście zdrowy (choc jak czasem rozrabia to sie zastanawiam czy jakies ADHD mu nie zostało) :p :*
to pewnie swoje przeżyłaś, w tej pierwszej ciąży, a to na prenatalnym ci coś niby wyszło?

reklama
WYNIK PROLAKTYNY : 513,2 norma do 637,0
PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU MTC : 7554,0

YYYYY ? ... COŚ KTOŚ ? ;/ @mickey* @Kitki ? moze Wy coś powiecie ?
Na necie znalazłam tylko tyle : przyjmuje się, że co najmniej 10-krotny wzrost prolaktyny pozwala na rozpoznanie hiperprolaktynemii czynnościowej

Dziwne , bo ja owulacje mam normalnie ... nie wiem moze coś wpłyneło na wynik

@eska29044 a jakie DNA męża ? ile czekania Ci zostało ?
@nafoczka haha ciesz się , że łobuziak , dziecko ,zywiołowe jest zdrowe , jakby był zamknięty w sobie wtedy problem :) ;p

Ostatnia edycja:
WYNIK PROLAKTYNY : 513,2 norma do 637,0
PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU MTC : 7554,0

YYYYY ? ... COŚ KTOŚ ? ;/
Na necie znalazłam tylko tyle : przyjmuje się, że co najmniej 10-krotny wzrost prolaktyny pozwala na rozpoznanie hiperprolaktynemii czynnościowej

@eska29044 a jakie DNA męża ? ile czekania Ci zostało ?
@nafoczka haha ciesz się , że łobuziak , dziecko ,zywiołowe jest zdrowe , jakby był zamknięty w sobie wtedy problem :) ;p
Fragmentacja DNA plemników męża, o 16 ide :-)

@roxie123 - pianka najlepsza! :D aczkolwiek ja kawkę zawsze na zimno! Jakoś mleko (nawet to bez laktozy, które stale pije) na ciepło mi nie podchodzi.

Dziewczynki, życzę Wam wszystkiego dobrego w czekaniu na kariotypy. Sama czekałam na nie w czerwcu i doskonale pamiętam te nerwy... Okazało się, że wszystko jest u nas ok, a mimo to... nie upspokoiło mnie to, bo jednak wada była :/

@roxie123 - niestety nie ogarniam tematu prolaktyny... ja badałam dwa razy i miałam za każdym razem w normie więc nie przejmowałam się tym jakoś szczególnie.

Kochane, a jak z tym endometrium? Jaka grubość jest wskazana do starań?

ja także robiłam w diagnostyce i 35 dni roboczych kazali czekać,dla mnie to tez ważne badanie, czekam jeszcze na mthr, cytologię, DNA męża. Wszystko będzie dzisiaj, musi byc dobrze, bo jeśli jeszcze tam coś wyjdzie w tych wynikach to się już chyba całkiem nie zdecyduje.

to pewnie swoje przeżyłaś, w tej pierwszej ciąży, a to na prenatalnym ci coś niby wyszło?
w sumie to w ciąży 6tej a przy szczęśliwej 2 :) i od poczatku coś było nie tak, pierwsze pęcherzyk sie dziwnie dzielił jakiby chciał na 2 a nie mógł, nie był ładny i kaształtny, potem na peppie wyszło ryzyko trisomii 21 1:35 wiec bardzo duże z wysokim NT i niedomykalnością zastawki, a na sam koniec lekatrka twierdzila, ze ma bardzo niską wage urodzeniową co tez go klasyfikowało pod ZD. Ostatecznie po porodzie okazało się że jest zdrowy a pani doktor pomyliła sie zaledwie o pół kilo :)

PS a mężowi to idziesz pomagać, czy co ? :p

@Marthi ja przy Wikusiu miałam 8,5 mm i szału nie było ale sie udało. Brałam żel na endo ale już go wycofali i jest chyba zamiennik który brała @tęczowa89
@roxie123 ni wim :)

@eska29044 aha , my na razie robiliśmy posiew i ogólne badanie plemników wyniki ok , zobaczymy co dalej zaleci lekarz , ta prolaktyna jakas kosmiczna mi wyszła
@Marthi kochana mi lekarz mówił , że wady mogą się zdarzyć kilkakrotnie jednej osobie , wynika to ze złego podziału komórki , ze zbyt słabej komórki itd , więc zupełnie zdrowa kobieta moze miec kilkakrotnie dziecko z wadą zanim urodzi zdrowe . No czekanie na kariotypy to stres bo jednak wtedy masz czarno na białym i szanse spadają bardzo na zdrowe dziecko . Co do prolaktyny kurde ta pierwsza jest w normie ale po obciążeniu jakas wybitnie za duża xD

@Marthi dam dam , byle nie zwrócić i bedzie gitara :D ah ja muszę zainwestowac kiedyś w ekspres do kawy :) ale to jak juz skoncze badania kiedys w życiu hehe bo na razie pochłaniają wszystkie środki dodatkowe xD mniam mniam ja zawsze sobie late robiłam ale takie , że celowo duuużo piany :D w Londynie chwile za barem stałam to miałam mega dostęp do pyszności :)

Zapomniałam czekam jeszcze na
Mutacja czynnika II (protrombiny) — F2 (G20210A) takie coś mi P też zlecił :)
Ja też robiłam ta mutacje genu protrombiny :-*

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@nafoczka - dzięki za odp. ;* Coś mi się zakodowało, że dziewczyny miały nawet po 20mm, ale pewna nie jestem. Wczoraj przeglądałam moje wyniki i zdarzało mi się mieć w pierwszej połowie cyklu właśnie tak po 5,8-8,5mm (jeszcze przed owu) więc mam nadzieję, że bliżej owu będzie lepiej... Dziś mam 15dc, owu zwykle koło 18/19 dnia więc jestem ciekawa co mi gin powie...

@roxie123 - staraj się nie stresować wynikami, skionsultujesz je wszystkie u doktorka i będziesz wiedziała jak wygląda Twoja sytuacja.

reklama
@Marthi tak jak pisze @nafoczka te 8 jest konieczne. A można poprawić to pijąc wino z rossmana...prawda @marshia ?? :):):)
A co kariotypów, to nam zostały zlecone po 3cim poronieniu. I kurcze jakoś nie pamiętam, by wywoływało u mnie to strach, czy wszystko jest ok. Ale to na pewno dlatego,że mamy zdrową córkę i to nam sugerowało,że tutaj będzie wszystko raczej ok:)

Do góry