reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

reklama
Wiem, ale chcę znać jego opinię. Zawsze o wszystkim z nim rozmawiam, żeby poznać jego zdanie. Uważam, że jest z niego całkiem do rzeczy lekarz ;-)
Na koniec biorę pod uwagę wszystkie opinie i podejmuję sama decyzję.

A nasz lekarz jest bardzo sympatyczny, ale straszny z niego luzak. Może dlatego, że praktykował w Stanach ;-). Ostatnio jak byliśmy do szczepienia, to podczas badania Karola gadaliśmy o mojej migrenie, po czym doktorek przepisał mi leki na migrenę i powiedział "To idźcie się szczepić... pa" :-D. Zdążyłam go tylko zapytać, czy zębów nie widać. Ale otwierają nową przychodnię dwa bloki od nas, więc pewnie się przepiszemy.

Dziewczyny, a kiedy szczepicie na pneumokoki?

Przed czym jeszcze można uchronić nasze maluchy?
Ewelinko moja córa otrzymała juz dwie dawki szczepionki na pneumokoki< PREVENAR>.
Cytuję info z ulotki dołączonej do szczepionki:
Prevenar jest szczepionką pneumokokową, chroni dzieci przed chorobami: zapalenie opon mózgo-rdzeniowych,bakteriami <obecnosc bakterii we krwi>, bakteryjne zapalenie płuc wywołane przez bakterie STREPTOCOCCUS.

Należy zachować szczególna ostrożność:
- jesli dziecko ma lub mialo problemy zdrowotne po dawce szczepionki
- jesli u dziecka wystepuja problemy z krzepnieciem krwi
- dziecko chore lub majace goraczke

byłyśmy dzisiaj na szczepieniu , mała zapiszczała ale ogólnie była rozkoszna, gadała z panią doktor, fikała, wyginała sie, normalnie szalała:-D
była mierzona (74 cm), ważona (8,5 kilo):szok:, miała pobieraną krew na morfologię, okazało sie że już nie musimy jej dawać żelaza :-p:happy::rolleyes::rofl:
zdenerwowała sie przy pobieraniu krwi, bo zmęczona była a zamiast spać pokłuli ją ci dorośli :-(
zapytałam też czy muszę jej dawać Nutramigen, mogę mieszać z bebiko albo Nan, potem przejdę na normalne mleczko bez nutramigenu, o ile nic sie nie będzie działo :happy2:

byłyśmy dzisiaj na szczepieniu , mała zapiszczała ale ogólnie była rozkoszna, gadała z panią doktor, fikała, wyginała sie, normalnie szalała:-D
była mierzona (74 cm), ważona (8,5 kilo):szok:, miała pobieraną krew na morfologię, okazało sie że już nie musimy jej dawać żelaza :-p:happy::rolleyes::rofl:
zdenerwowała sie przy pobieraniu krwi, bo zmęczona była a zamiast spać pokłuli ją ci dorośli :-(
:happy2:

8,5 kilo to ładnie twój klocunio waży. Ja też swojej daję jeszcze żelazo ale może tylko do następnego szczepienia. Okaże się 26 września. Chociaż mojej to żelazo nawet smakuje:tak:

była mierzona (74 cm), ważona (8,5 kilo):szok:, miała pobieraną krew na morfologię, :happy2:

8,5 kg, na prawdę nie powiedziałabym , że tyle waży, nie widać tego po niej:-).
A na szczpieniu to dzielna jest:tak:, mój Piotrek też przed szczepieniem gada sobie, uśmiecha się, ale potem jest taki ryk że :shocked2:,

ale czasami to nie wiem kogo bardziej boli Piotrusia, czy tatusia (bo zawsze jest z nami na szczepieniu - urywa się z pracy), muszę obydwu uspokajać:-p.

reklama
My byliśmy na szczepieniu we wtorek. Mateusz waży 8600g (z pieluchą). Lekarka pytała o pare rzeczy m.in. o to czy się obraca z pleców na brzuch i czy podnosi głowę z pozycji na plecach a Młody tego nie robi i kazała z nim ćwiczyć (bo powinien juz to robić) i za miesiąc przyjśc do kontroli . Ja mam wrażenie, że on tego nie robi z lenistwa i musimy go nieco "przycisnąć" .
Pytałam tez o gluten i powiedziała, że jest zwolenniczką starego modelu więc tę wersję zastosujemy.

Do góry