reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

A można kupić inną szczepionkę? Jest dostępna na rynku? Bo mi się coś kojarzy, że jak jakiś czas temu czytałam o MMR to było gdzieś napisane, że oprócz niej nie ma żadnej innej zarejestrowanej...ale może coś mylę.

reklama
Ja już sama nie wiem....niby porobili badania i udowodnili, że po szczepionce nie wzrosła liczba zachorowań na autyzm, że wskaźnik pozostał taki sam, więc postawili tezę, że nie wywołuje ona autyzmu....Napisano także, że właśnie w okresie, w którym następuje to szczepienie zaczyna ujawniać się autyzm i stąd też rodzice wiążą to ze szczepieniem, a to po prostu genetyka- akurat wtedy pojawiają się pierwsze oznaki autyzmu....Musimy dziewczyny porozmawiać jeszcze z naszymi lekarzami....co oni powiedzą....

Ewelino ja myślę, że może po 2 roku życia zaszczepię...

A można kupić inną szczepionkę? Jest dostępna na rynku? Bo mi się coś kojarzy, że jak jakiś czas temu czytałam o MMR to było gdzieś napisane, że oprócz niej nie ma żadnej innej zarejestrowanej...ale może coś mylę.
Jest inna szczepionka, nawet pielęgniarka mówiła mi jak się nazywa, ale zapomniałam. Spytam 1 października, bo wtedy idziemy na szczepienie WZW B.

W tym filmie, który kiedyś oglądałam - lekarze, którzy brali się za wyjasnienie tej sprawy byli zwalniani z pracy. Więc chyba coś w tym musi być. Było tam przedstawione jak ta szczepionka wywołuje autyzm. Wpływało to głównie na chłopców.

reklama
Do góry